Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 7. jul. 2021

TV Slovenija 2 • Sre, 7. jul.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.

Gino se bo tokrat odpravil v svoje rodno mesto Neapelj, ki ga vsako leto obišče okoli tri milijone turistov. S slaščičarjem Giacomom bo spekel značilne neapeljske žepke, imenovane sfogliatelle, ki so med Neapeljčani zelo priljubljeni in si jih radi privoščijo za zajtrk. V ribarnici bo kupil ribe in morske sadeže in pripravil značilne ocvrte morske sadeže, ki jim v Neaplju pravijo fritto misto. Za konec bo skuhal še jed, primerno za romantične zmenke ̶ špagete s kočicami in klapavicami.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Zadnjo nedeljsko popoldne v mesecu februarju nas spremi družba edinstvenega igralca, posebneža v družbi in delavca v kulturi Matjaža Javšnika. Pesem s katero nas bo predstavila na festivalu Pesem Evrovizije nam bo predstavila Ana Soklič. Ob Jožetovem omizju se že veselimo dobrih komentarjev pevke Tine Marinšek in igralca Kondija Pižorna. Na glasbenem odru pa bomo slišali izvrsten harmonikarski duet Miha Debevca in Dejana Kušerja ter pesem Kam? Simona Vadnjala. Spomladansko razpoložen nas pozdravlja in zabava Magic Aleksander, iskrivi Modrostniki, objela nas bo Srčna novica, kdo pa bo izzvan z rap izzivom, razkrijemo v oddaji.

TV Slovenija bo tudi letos z neposrednimi prenosi in studijskimi oddajami pospremila vseh 21 etap največje kolesarske preizkušnje na svetu – dirke po Franciji. Med največje favorite za skupno zmago se uvrščata tudi Slovenca Primož Roglič in Tadej Pogačar, zato bo dogajanje še toliko zanimivejše. Dirka se bo začela 26. junija v Brestu in končala 18. julija v Parizu.

Dokumentarni film o zadnjih trinajstih prebivalcih kultnega jadranskega otoka Biševo, ki se borijo za preživetje otoške skupnosti.

Glavna protagonista zgodbe, mladi par Lada in Lucio, sta ustanovila mestni odbor, da bi za otok pridobila pravni status in ga tako zaščitila pred agresivno turistično industrijo. Ta hoče Biševu odvzeti staro otoško šolo in jo preurediti v turistični center z multimedijskimi prezentacijami in zasloni na dotik. Če jim bo uspelo, bo življenje na otoku obstalo le še v ‘digitalni obliki’…
Film je režiral Miha Čelar.

Horowitz v Moskvi je del serije, posvečene zvezdnim glasbenim dogodkom, ki so zajeli ves svet in ostali nepozabni do danes; z ganljivimi intervjuji umetnikov, zvezdnikov in očividcev. Ustvarjalci predstavljajo nepozabne čustvene trenutke enega največjih romantičnih pianistov na svetu na eni strani in občinstva na drugi, ko se je Horowitz po 60 letih odsotnosti prvič vrnil v svojo domovino, Rusijo. Pravijo, da je takrat izvedel svoj najveličastnejši koncert s skrbno izbranim, zelo zahtevnim programom Scarlattija, Mozarta, Rahmaninova, Skrjabina, Schuberta, Liszta in Chopina. Ta veličastni trenutek osvetljujejo tudi pogovori s Petrom Gelbom, Martho Argerich, Daniilom Trifonovom, Sophie Pacini, Tatjano Komarovo in Alino Kudelevic.

Skladatelj in dirigent Rado Simoniti (1914-1981) je ena najpomembnejših osebnosti v zgodovini slovenske glasbi v obdobju po drugi vojni. Rodil se je v Goriških Brdih, v domačem kraju je obiskoval ljudsko šolo, potem pa je z desetimi leti odšel v Ljubljano. Leta 1943 je odšel v partizane in osnoval partizanski pevski zbor Srečko Kosovel, s katerim je imel številne nastope doma in po Evropi. Diplomiral je na Akademiji za glasbo v Ljubljani leta 1946. Po drugi vojni je bil dirigent v ljubljanski Operi v Ljubljani ter desetletje tudi dirigent zbora Slovenske filharmonije. Njegov opus obsega okoli 600 del, predvsem samospevov in zborovskih pesmi.
Tokrat bomo z glasbeno vizualizacijo predstavili izbor njegovih samospevov v orkestraciji za simfonični orkester. Solist je tenorist Jurij Reja, spremlja ga Simfonični orkester RTV Slovenija, dirigent Anton Nanut. Režija Slavko Hren.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Vesna Milek se bo v sredinem večeru od blizu pogovarjala s človekom, ki namesto barv, črnobelih tipk, slikarskega čopiča ali kiparskega dleta uporablja svoje telo. In telesa drugih. Letos praznuje četrt stoletja svojega ustvarjanja. Svetovno priznani koreograf, ki je mariborski balet postavil na plesni zemljevid Evrope - Edward Clug.

3. primer
Pravna pisarna brezkompromisne nekdanje odvetnice Šoko Takanaši tokrat pomaga pri zbiranju dokazov v prid obtožencu za umor svoje žene, ki krivde ne prizna. Obtoženec vztraja, da je v času zločina v Tokiu srečal svojega srednješolskega razrednika, vendar ta trdi, da v mestu ni bil že deset let. Kateri govori resnico? In s kakšnimi zvijačami se bo Šoko tokrat prikopala do nje?


scenarij: Hiroshi Hashimoto
režija: Hidetomo Matsuda, Naoki Tamura
v glavnih vlogah: Ryoko Yonekura, Osamu Mukai, Kento Hayashi, Nanao, Yosi Yosi Arakawa, Risa Naito
Mayu Miyamoto, Yumi Adachi, Shohei Miura, Masanobu Katsumura

Afganistan je skrivnostna dežela velikih vojaških konfliktov, ob strani in skrito pa se dogajajo številne tragične zgodbe navadnih ljudi.

Afganistan je že stoletje prizorišče rednih krvavih spopadov kot področje bojev za globalni vpliv med svetovnimi velesilami. Začelo se je z vojno z Veliko Britanijo leta 1919 in doseglo vrhunec
z rusko – afganistansko vojno konec 70. let, v kateri je umrlo milijon Afganistancev. Sledila je državljanska vojna, padec talibskega režima in invazija zahodnih sil pod vodstvom ZDA.
Proti različnim skupinam talibskih upornikov se bojujejo državne sile s podporo mednarodne misije ISAF. Posledica desetletja trajajočega konflikta je, da je Afganistan danes ena najnevarnejših držav na svetu, od koder prihaja na zahod veliko število beguncev in iskalcev azila.
Snemalec in avtor dokumentarnih filmov Boštjan Slatenšek, mojster terenskega snemanja v najhujših razmerah, poznavalec te dežele v kateri je prebil tri leta. Tokrat je s svojo kamero ujel tragično zgodbo mlade ženske, ki je v svojem obupu izbrala strahotno metodo, da opozori na svojo stisko – samosežig . Ženske v Afganistanu pogosto postanejo sužnje svojih družin in število samozažigov se je v tej deželi opazno povečalo. Boštjanova kamera je posnela zadnje dve uri njenega življenja v neki afganistanski bolnišnici.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov