Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 1. sep. 2022

TV Slovenija 2 • Čet, 1. sep.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Gino je prepotoval že pol poti ob vzhodni italijanski obali. V tej oddaji bomo spoznali hribovit predel Italije, narodni park Gargano. Gino se ustavi na kmetiji z oljčnimi nasadi, kjer že 400 let po stari metodi pridelujejo sir kačkavalj. Poseben sir si zasluži poseben recept, zato se Gino potrudi in za gostitelja in njegovo družino pripravi zapečene jajčevce s sirom. Z gričev se Gino spet odpravi k morju, v Polignano a Mare, ki leži na 20 metrov visokih pečinah, nad labirinti podvodnih jam. Tukaj se zasvojenci z adrenalinom vsako leto pomerijo v skakanju s pečin. Barke so nekoč težko pristajale ob strmi obali, zato so domačini pogosto jedli meso in tako Gino namesto morskih dobrot pripravi odlično jagnječjo enolončnico.

GINO'S ITALIAN COASTAL ESCAPE / Velika Britanija / 2018

V tokratnem Profilu se bo Darja Korez Korenčan pogovarjala z dirigentko Danielo Candillari, ki ima v ZDA zavidljivo kariero, saj je lani debitirala v Metropolitanski operni hiši, sodeluje z Newyorško filharmonijo, s Carnigie Hall, Chikaško Lyric Opero in mnogimi drugimi opernimi in koncertnimi hišami, v tej sezoni pa je postala tudi glavna dirigentka v St.Louis opera Theatre. Odraščala je v Mariboru in svojo glasbeno pot po študiju v Gradcu, na Dunaju in v ZDA začela v SNG Maribor, kamor se vedno rada vrača, sicer pa bo v novi sezoni sodelovala tudi z ugledno Deutsche Oper Berlin. V Profilu je spregovorila o tem kako si je utrla pot na koncertne in operne odre v ZDA in kakšen je njen pogled na dirigiranje tako železnega repertoarja kot sodobnih del.

Oddaja z narodno-zabavno glasbo Poletni pozdrav predstavlja legende domače glasbe, mlade talente ter ansamble, ki se potegujejo za nastop na festivalu Slovenska polka in valček, ki bo 9. septembra. To poletje izbiramo med devetimi polkami, za finale jih bomo določili 5. Sodelujejo ansambli Marcela IN, Chicas, Cik-Cak kvintet, Akordi, Lesarji, Šentjanci, Topliška pomlad, Sladki greh in ansambel Tomaža Rota. Voditeljica je Darja Gajšek, urednik Andrej Hofer, režiserji pa Marjan Kučej, Urška Žnidaršič in Špela Kuclar.
V oddaji sodeluje družinski ansambel Zeme, ki bo postregel s čarovniškimi triki in jodlanjem. Zadnjo priložnost za uvrstitev na festival SPV imajo Marcela IN, Lesarji in ansambel Tomaža Rota. Novo skladbo Kot nekoč bo predstavila Brigita Šuler, v studiu pa so še nagrajenci s Festivala pod Pohorjem - ansambel Posluh ter skupina Stil iz Velenja. Mlad talent bo razkrila Ema Bačič. Voditeljica je Darja Gajšek.

Dogajanje nemške telenovele je postavljeno v okrožje Bad Tölz-Wolfratshausen, v namišljeni kraj Bichlheim ob vznožju Alp, kjer stoji idilični hotel Knežji dvor. V središču dogajanja je ljubezenska zgodba med Franzi in Timom, ki se srečata povsem po naključju. Franzi se pokvari kolo in mimo prijezdi skrivnostni moški, za katerega se izkaže, da ni nihče drug kot Tim, izgubljeni sin lastnika hotela Christopha Saalfelda. Timova vrnitev ne razburka le Franzinega življenja, ampak tudi celotno družino Saalfeld. Tim ima brata dvojčka Borisa, s katerim sta si na videz zelo podobna, a značajsko ne bi mogla biti bolj različna. Po tem, ko je gospodarjeva hči Denise odšla, je bil Christoph v skrbeh, kdo ga bo nasledil. Zdaj v Timu vidi svojega naslednika, ta pa odkrije skrivnosti iz preteklosti, zaradi katerih pride na dan temnejša plat njegovega značaja.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

V rubriki Znanost in tehnologija predstavljamo nov požarni laboratorij Zavoda za gradbeništvo v Logatcu. Gre za edini takšen objekt v tem delu Evrope. Omogočil bo testiranje različnih gradbenih materialov in kako se ti obnesejo v požaru. Pogledali bomo tudi v vesolje, kaj se dogaja z orjaško raketo Artemis, ki bo poletela proti Luni, in preverili, kako je s slovensko vesoljsko misijo, satelitom Trisat R. Kdaj bo v celoti deloval in kaj vse omogoča?

Z Magnetom smo obiskali koncert Placida Dominga, ob letošnjem prvem šolskem dnevu pa smo z znanimi Slovenci poklepetali o njihovih spominih na čas, ko so gulili šolske klopi. V goste prihaja Omar Naber, ki je po 12 letih posnel duet, tokrat s Sašo Lešnjek. Prvim nam bo predstavil projekt, v katerem sta združila moči z dvema igralskima legendama: Mileno Zupančič in Borisom Cavazzo.

Alexander si močno želi sina in naslednika. Ottilie je zanj le še ženska, ki mu bo pomagala izpolniti ta cilj. V življenje družine nato kruto poseže 1. svetovna vojna. Alexander je na bojišču, Ottilie pa končno užije ljubezen s svojim prvim izbrancem Philippom von Brandom. Od moža zahteva ločitev in prepiše družinsko podjetje na sina, vendar Alexander znova pokaže zobe. Pristane na ločitev, a poskrbi, da ji za vedno vzame pravico do otrok.

OTTILIE VON FABER-CASTELL - EINE MUTIGE FRAU / Nemčija / 2019
scenarij in režija: Claudia Garde
v glavnih vlogah: Kristin Suckow, Martin Wutke, Johannes Zirner, Hannes Wegener

Sloviti nemški režiser in scenarist Werner Herzog je tri srečanja z Mihailom Gorbačovom pred kamero strnil v odmeven dokumentarni film o poslednjem voditelju Sovjetske zveze. Film se dotakne otroštva Gorbačova, ki so ga zaznamovale porevolucionarne razmere, in predvsem njegovih politik perestrojke in glasnosti, s katerima je Gorbačov odprl vrata Zahodu ter omogočil zgodovinsko srečanje z ameriškim predsednikom Reaganom v Reykjaviku, kar je privedlo do mirnega konca v tekmi jedrskega oboroževanja in seveda hladne vojne. V filmu Gorbačov pojasni tudi dogajanje ob strahoviti tragediji v Černobilu. Resnično ganljiv pa je spomin Mihaila Gorbačova na pokojno soprogo Raiso.

MEETING GORBACHEV / Velika Britanija, Nemčija / 2018 / Režija: Werner Herzog in André Singer

Dokumentarni film Round Trip je portret slovenskega glasbenika Zlatka Kaučiča, ki je leta 2018 slavil 40-letnico delovanja. Film nas popelje skozi pričevanja mojstrov sodobne improvizirane glasbe, Kaučičevih prijateljev in družinskih članov. Po koščkih izvemo, kdo Zlatko Kaučič pravzaprav je ter kakšen je bil njegov doprinos h glasbi v Sloveniji in po svetu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov