V uvodnem delu pogovora je predstavila glavne poudarke iz mesečnega poročila za januar 2024. V primerjavi z lanskim letom so bili letošnji odzivi spet večinoma tipični za januar, v znamenju športnih vsebin, zlasti zaradi prenosov tekem zimskih športov. Povečan odziv javnosti veseli tudi varuhinjo, saj na ta način gledalci, poslušalci in bralci prepoznavajo pomembnost instituta varuha, na katerega se lahko obračajo in dobijo odgovore ter pojasnila.

Varuhinja je odgovarjala na številna vprašanja poslušalk in poslušalcev. O deležu slovenske glasbe je povedala, da narašča, da pa poslušalci pogrešajo slovensko glasbo v različnih zvrsteh zlasti zjutraj in dopoldne. O predvajanju nasilnih TV-vsebin, ki so neprimerne za otroke, je menila, da morajo biti primerno označene in na sporedu zvečer. Pritrdila je poslušalki, da mora biti javni medij pluralen, na predlog poslušalke, da bi na radiu prebirali knjige, pa je povedala, da to že počne program Ars, in da na Prvem lahko vsak večer posluša Literarni nokturno. Poslušalci so izrazili tudi nezadovoljstvo zaradi prevelikega števila TV-oglasov in še posebej TV-prodaje, opozorili so na (pre)hiter govor nekaterih poročevalcev, ki jim starejši težko sledijo, zaradi tega so tudi težave pri podnapisih za gluhe in naglušne.

Izrazili so tudi veliko pohval na Prvi program Radia Slovenija in kritiko zaradi premika Svetovalnega servisa na kasnejši termin.

Ker vsi poslušalci niso uspeli postaviti vprašanj v oddaji, so nekateri varuhinji po oddaji pisali tudi na njen elektronski naslov ali jo kasneje poklicali.

Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija