Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija Stranka SDS vložila predlog za posvetovalni referendum o priznanju Palestine. Koalicija kritična.

Največja opozicijska stranka SDS je vložila predlog za posvetovalni referendum o priznanju Palestine. S tem se bo odložilo odločanje o priznanju v DZ-ju, ki je sicer predvideno na torkovi izredni seji. Koalicija je kritična do predloga.

206

Referendumi 2024 Referendumsko soočenje: Volilni sistem

Kakšen volilni sistem bi bil za Slovenijo najprimernejši? Slovenska politika in stroka se s tem vprašanjem ukvarjata že skoraj 35 let. V nedeljo, 9. junija, bomo odločali o tem, ali naj prednostni glas uvedemo tudi na volitvah v državni zbor.

5

Slovenija Parlamentarni odbor za zunanjo politiko odloča o priznanju Palestine

Odbor državnega zbora za zunanjo politiko pred dokončnim odločanjem DZ-ja obravnava predlog vlade o priznanju neodvisnosti in suverenosti Palestine. Pričakovati je daljšo razpravo – koalicija priznanje podpira, opozicija pa ne.

32

Možnost močnejših nalivov Zaradi vremena težave v vzhodni Sloveniji. Zalite kleti, sproženi plazovi. Velja oranžno opozorilo.

Neurja so po Sloveniji povzročala težave zlasti na Štajerskem in Koroškem. Zalitih je bilo več kleti, sprožili so se tudi štirje zemeljski plazovi. Skupno so zaznali 28 dogodkov z gasilskim posredovanjem. Arso je izdal oranžno opozorilo do 21. ure.

1

Po Dofineji Roglič razočaran, ker se moštvenim kolegom ni oddolžil z zmago

Magnus Cort Nielsen je zmagovalec razgibane 2. etape Dirke po Dofineji, ki se je v meglenem vremenu končala na vrhu prelaza la Loge. Drugo mesto je osvojil Primož Roglič, ki je drugi tudi v skupnem seštevku.

304
Mobile

Novice

Vojna v Gazi Za Netanjahuja Bidnov načrt pomanjkljiv. Medtem otrokom v Gazi grozi smrt zaradi lakote.

Za izraelskega premierja Netanjahuja je načrt predsednika ZDA Bidna za prekinitev ognja na območju Gaze in izpustitev talcev nepopoln, je sporočil tiskovni predstavnik izraelske vlade David Mencer. Izrael je medtem napadel Gazo, Sirijo in Libanon.

22

Slovenija Obsežne davčne spremembe v javni obravnavi. Avtomati brez izdajanja računov.

Ministrstvo za finance je v javno obravnavo vložilo sveženj osnutkov zakonodajnih predlogov davčnih sprememb, ki obsega spremembe pri normirancih, nagrajevanju z deleži, DDV-ju, avtomatih za prodajo ...

46

Slovenija Natalija Gorščak imenovana za vršilko dolžnosti predsednika Uprave RTV Slovenija

Svet Radiotelevizije Slovenija (RTV SLO) je razrešil predsednika uprave Zvezdana Martića, ki je torek podal odstopno izjavo zaradi izgube zaupanja pri večini svetnikov. Za vršilko dolžnosti je imenoval Natalijo Gorščak.

13

Šport

Tenis Đoković - Cerundolo 6:1, 5:7, 3:6, 7:5

Prvi igralec sveta Novak Đoković se po napornem nočnem dvoboju proti Lorenzu Musettiju za preboj v četrtfinale meri s Franciscom Cerundolom. Argentinec ima odličen forhend.

52

Košarka Zmaji dve leti v rokah Mitrovića, ki je z Monacom osvojil Evropski pokal

Črnogorec Zvezdan Mitrović je novi trener košarkarjev Cedevite Olimpije. S klubom je podpisal dvoletno pogodbo. Nasledil bo Zorana Martića, ki mu je ob zaključku tekmovalne sezone potekla pogodba.

33

Euro 2024 Slovenci precej zeleni po številu nastopov v primerjavi s tekmeci

Ob uradnem začetku priprav na Euro 2024 je selektor Matjaž Kek med obsežno novinarsko konferenco dejal, da so Slovenci v primerjavi s tekmeci manj izkušena reprezentanca. V skupini C to drži, četudi je sam v Južno Afriko popeljal še bolj zelene fante.

28

Seznama za OI Zormanu skrbi povzročajo številne poškodbe

Selektorja rokometnih reprezentanc Uroš Zorman in Dragan Adžić sta predstavila širši seznam kandidatov za olimpijske igre. Na njem je po 20 igralcev in igralk. V Pariz jih bo odpotovalo po 14.

7

Futsal Po novem naslovu Dobovca: 15. avgusta nismo vedeli, kako in kaj

Serijski prvak Dobovec je znova osvojil naslov državnega prvaka v futsalu. Ne tako suvereno kot v prejšnjih sezonah, sedmi naslov je osvojil šele na odločilni peti finalni tekmi.

2
Oglasno sporočilo

Cena podira rekorde, vlagatelji žanjejo dobičke – razkrivamo najboljše mesto za vlaganje v zlato

95% je rast cene zlata in tudi donosnost vlagateljev v rumeno plemenito kovino, ki so z nakupi zlatih palic in zlatnikov zaščitili vrednost svojih prihrankov pred inflacijo v zadnjih petih letih.

Atletika Mišmaš Zrimšek odpovedala nastop na EP-ju, Tina Šutej zelo vprašljiva

Maruša Mišmaš Zrimšek (3000 m zapreke) je zaradi poškodbe odpovedala nastop na evropskem atletskem prvenstvu v Rimu med 7. in 12. junijem. Vprašljiv je tudi nastop Tine Šutej v skoku s palico. Šutej se je namreč v nedeljo poškodovala na treningu.

11
Več

Kultura

Poklicani Prihaja nova serija Žige Virca: generacijski portret s pridihom srhljivke

V maju je padla zadnja klapa nove osemdelne serije Poklicani, ki nastaja pod režijsko taktirko Žige Virca. Spremljali bomo vsakdan v centru za obveščanje, kamor ljudje kličejo ob nesrečah, pa tudi nenavadnih dogodkih.

Dediščina Arhiv RS se pripravlja na jesensko selitev iz Gruberjeve palače

Arhiv RS, ki ima trenutno še vedno prostore v Gruberjevi palači, bo jeseni začel selitev v obnovljene prostore na Poljanski cesti 40. V izpraznjeno Gruberjevo palačo bo takrat del svojih služb preselil Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

Drugo Poslovil se je kronist alternativne kulture Jaša Kramaršič

V 62. letu se je poslovil dolgoletni sodelavec tednika Mladina, kronist alternativne kulture in kulinarike Jaša Kramaršič. "Ob njegovih poročilih s koncertov si lahko užival že samo po slogovni plati," pove kreativni direktor Mladine Robert Botteri.

1
Več

Zabava in slog

Ture avanture Znano je, kdo bo brezplačno potoval z vlakom po Evropi. Med 35.500 mladimi tudi 169 iz Slovenije.

Evropska komisija je objavila rezultate zadnjega kroga prijav za brezplačne vozovnice za potovanje z vlakom po Evropi. Razdelili jih bodo več kot 35.500, od tega jih bodo 169 prejeli 18-letniki iz Slovenije.

1

Družabno Vili Resnik in Miran Rudan skupni koncert v le nekaj dneh skoraj razprodala: Zdi se, kot da sanjava

"Nikoli nisva bila skregana, a se enostavno nisva družila," pravi Miran Rudan o odnosu z Vilijem Resnikom, s katerim sta na odru prvič skupaj stala pred tremi leti v oddaji V petek zvečer, novembra pa pripravljata prvi (in za zdaj edini) skupni koncert.

9

S kavča na Grenlandijo Oglašanje z Grenlandije: Snežno neurje, smučanje v beli škatli in živalski obiski

Po nekaj dneh čudovitega vremena – bilo je sončno, a zelo, zelo mrzlo – smo dosegli vrh ledenika. Da smo na vrhu, smo vedeli le po GPS-koordinatah, sicer je tu vse videti ravno. Zdaj se počasi (ampak res počasi!) spuščamo, čeprav tega ne občutimo.

7

Zeleni prehod Ko izraz RIP dobi nov pomen: v Valencii sončne panele nameščajo na mestna pokopališča

Špansko mesto Valencia je zagnalo leta 2021 zastavljeni projekt, dvoumno poimenovan RIP – Requiem in Power, v okviru katerega so na stavbe mestnih pokopališč namestili sončne panele.

4

Znani Rupert Murdoch pri 93 letih še petič skočil v zakonski jarem

93-letni medijski magnat Rupert Murdoch se je na svojem posestvu v Kaliforniji še petič poročil. Tokratna izbranka je 67-letna upokojena molekularna biologinja Elena Žukova.

28
Oglasno sporočilo

Ste jim nasedli? Preverite, kako prepoznati dezinformacije

In videli fotografijo papeža Frančiška v beli puhovki? Četudi novica zveni verodostojno in je fotografija na zaslonu pred vami videti popolnoma resnična, omenjena primera sodita med bolj znane primere razkritih dezinformacij.

Zanimivosti Newyorška "ribiča" iz jezera potegnila sef, poln denarja

Dva amaterska iskalca zakladov iz New Yorka sta se nedavno lotila iskanja potencialno vrednih predmetov v jezeru sredi parka v Queensu. Nasmehnila se jima je sreča, saj sta z magnetom "ulovila" sef, poln 100-dolarskih bankovcev. A je te žal načela voda.

3
Več

Uredniški izbor

Afrika "Niger ne želi več tujih vojaških oporišč, ampak enakopravna partnerstva"

Prebivalci Nigra so si želeli odhoda francoskih vojakov, saj menijo, da so služili le zaščiti lastnih interesov, varnosti pa niso zagotovili, je po vojaškem udaru in umiku francoske vojske iz sahelske države dejal Moussa Zangaou z univerze v Niameyju.

122

Letalska industrija Neslavni padec Boeinga: od ponosa Amerike do fiaskov po tekočem traku

"Če niste še nikdar leteli, boste odkrili, da je polet na Boeingovem letalu eden najvznemirljivejših delov vašega potovanja," se bere oglas za Boeing iz leta 1966. To so bili neki drugi časi in Boeing je slovel kot eno najuglednejših ameriških podjetij.

201

Intervju “Mario Lassnig je včasih težko razumeti brez obsojanja. A izžarevala je neko notranjo svetlobo."

Ko je režiserka Anja Salomonowitz snemala film o Marii Lassnig, je pred kamero povabila več poznavalcev njenega dela. Na koncu ni uporabila nobenega od pogovorov. Zgodbo o umetnici je povedala na svoj način, ki se ogiba pravilom klasične biografije.

2

Magnificov koncert v Tivoliju "Množične prireditve na javnih zelenih površinah so vse manj sprejemljive"

Nasprotniki in podporniki Magnificovega koncerta v ljubljanskem parku Tivoli so odprli razpravo o uporabi javnih zelenih površin. V tujini se veliki komercialni dogodki umikajo iz javnih parkov, podobni pozivi se pojavljajo tudi pri nas.

212
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Hej, hej, hej

Danes o slovenskem športu. A ne – kako stereotipno – o njegovih mogočnih zmagah, temveč o njegovih grenkih porazih. Slovenski šport je namreč izgubil … Izgubil je svoj slogan in s tem mu grozi, da izgubi najprej navijače, posledično pa še svoje bistvo.

6

Urban Praprotnik Rugljeva zapuščina ljubiteljskega teka

Ne vem prav dobro, kaj sem delal tistega pomladnega deževnega dne leta 1995 v okolici državnega zbora v Ljubljani. Spomnim pa se začudenosti, ko sem videl, da okoli njega kroži skupina tekačev. Pozneje sem izvedel, da tečejo v podporo dr. Janezu Ruglju.

Slavko Jerič Pogačarjev učinek: Kljub prevladi gorenjskega volka gledamo zanimiv Giro

Dirka po Italiji gre počasi h koncu, zmaga se obeta prvemu favoritu Tadeju Pogačarju, ki ima pred zasledovalci res ogromno prednost. Marsikdo bi pomislil, da gre za preveč monotono dirko, a Giro je vseeno zanimiv in vznemirljiv.

113

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Preprosto fantastično!

Ko se bliža poletje, je treba okrepiti shizofreni odnos Slovencev do sosedov Hrvatov. Gre namreč za to, da večina Slovencev dopustuje na hrvaški obali, mnogi od njih v svojih lastnih objektih, po drugi strani pa negujemo hrvaško-slovenski spor okoli meje.

2
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov