Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Tudi danes so na cestah zastoji. Preverite, kje.

Avtorji Ana Vojnović Zorman

Dostopno Zlorabe osebne asistence

25.04.2024

"To ni edini tak primer. Nadzor izvajajmo že od leta 2022 in odkrili smo marsikaj, zato je eden od ključnih ciljev prenove zakona, da izboljšamo nadzor nad sistemom osebne asistence," je povedal minister Luka Mesec.

Dostopno "Pes vodič mi je vrnil voljo do življenja"

24.04.2024

Nada Jazbec je 65-letna Radovljičanka, ki je pri 20 letih izgubila vid. "Življenje se mi je čez noč postavilo na glavo," mi je zaupala. Moč za naprej in nov smisel v življenju ji je dal Kolt, njen prvi pes vodič. Do danes pa jih je imela že osem.

Dostopno Igre, ki krepijo zdravje, samozavest in sodelovanje

18.04.2024

Na 30. bolnišničnih olimpijskih igrah, ki so namenjene bolnim in gibalno oviranim otrokom in mladostnikom, se je 49 otrok iz bolnišnične in matične OŠ Ledina pomerilo v treh disciplinah: igri za kolesa in vozičke, tobogan bowlingu in curlingu.

Dostopno "Nevrodegenerativne bolezni so novodobne pandemije"

11.04.2024

Dr. Zvezdan Pirtošek je ugleden nevrolog, predstojnik Katedre za nevrologijo na ljubljanski medicinski fakulteti in dolgoletni predstojnik Kliničnega oddelka za bolezni živčevja UKC-ja v Ljubljani.

Dostopno "Za bolj inkluzivne javne glasbene šole potrebujemo več znanja"

09.04.2024

Zakaj je vključevanje otrok s posebnimi potrebami v javne glasbene šole pomembno? Kaj so glavni izzivi in ovire pri poučevanju teh otrok? Kako glasbeno izobraževanje vpliva nanje? Kdaj bodo dobili enake možnosti vpisa?

Dostopno Kaj imata skupnega obnova gradu Ponoviče in Downov sindrom?

21.03.2024

"Prizadevamo si povečati ozaveščenost o Downovem sindromu in pokazati, da je dodaten kromosom le razlog za hvaležnost. Skupaj gradimo več kot le dvorec: gradimo svetlejšo, spodbudnejšo in bolj inkluzivno prihodnost za vse."

Dostopno Digitalni vodnik za mlade (z invalidnostjo)

15.03.2024

Erasmus+ Vodnik za mlade z invalidnostjo ponuja odgovore na pomembna vprašanja, ki se porajajo mladim z invalidnostmi, željnim sodelovanja pri evropskih projektih in izmenjavah v tujini.

Dostopno Položaj žensk z invalidnostjo v družbi

08.03.2024

Ženske z invalidnostjo so zaradi presečišča spola in invalidnosti žrtve dvojne diskriminacije, pogosto pa so lahko izpostavljene celo večplastni diskriminaciji. Zdi se, da se njihov boj za enakopravnost še najbolj pozna pri športu.

Dostopno "Invalidnost ni moja prva identiteta"

07.03.2024

Alenka Kreč Bricelj je uspešna ženska. Ima podjetje, družino in je aktivna članica v Inštitutu 8. marec. Kako ji vse to uspeva in kje vidi največ ovir za doseganje večje enakopravnosti žensk z invalidnostmi v naši družbi?

Dostopno "Večino vodilnih položajev še vedno zasedajo moški"

06.03.2024

Ob dnevu žena smo se o položaju žensk invalidk v slovenski družbi pogovarjali z magistrico Anjo Uršič, doktorsko študentko, ki je bila nedavno izvoljena za članico upravnega odbora Evropske zveze slepih.

Dostopno "Lažje mi je bilo spregovoriti o svoji fizični kot duševni invalidnosti"

23.02.2024

Simon Šerbinek je dramski igralec in lektor, ki za premikanje uporablja proteze ali invalidski voziček, saj je od kolen navzdol brez nog. Invalidnost je posledica nesreče z vlakom. Lani je razkril, da je do nesreče prišlo zaradi poskusa samomora.

Dostopno Zaradi zdravniške stavke invalidi ne morejo obnoviti vozniških dovoljenj

21.02.2024

Zaradi zdravniške stavke so nekateri invalidi ostali brez možnosti podaljšanja vozniškega izpita na URI Soča. Gre za kršitev konvencije o pravicah invalidov, zato NSIOS poziva državo in Fides, naj nemudoma odpravita to anomalijo.

Stran 1 od 21
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov