Ajdove palačinke z borovnicami
Borovnice skupaj z vinom prevremo v kozici
Objavljeno: 4. junij 2018 ob 09:38
Ljubljana - MMC RTV SLO

Za pripravo sladice potrebujemo 1/4 kilograma borovnic. Foto: freedigitalphotos.net

Sestavine: približno 2,5 dl mleka, jajce, 1 žlica olja, 5 dag moke, 5 dag ajdove moke, 25 dag borovnic, 1 dl rdečega vina, žlica sladkorja v prahu, 2 dl smetane, cimet, zavitek vaniljevega sladkorja.

Mleko, jajce, sol in olje razžvrkljamo. Dodamo obe vrsti moke ter dobro zmešamo z metlico, da razbijemo grudice. Če je testo zelo redko, dodamo še žlico ali dve bele moke. Testo pustimo počivati pol ure, nato pa spečemo približno osem palačink.

Borovnice preberemo in jih skupaj z vinom ter sladkorjem v prahu zavremo v kozici. Omako začinimo s cimetom. Smetano stepemo skupaj z vaniljevim sladkorjem. Palačinke nadevamo ali prelijemo z omako in obložimo s stepeno smetano.

Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.