Vprašanja in odgovori

  1. Kakšno opremo potrebujem za sprejem?
  2. Kje dobim satelitsko kartico?
  3. Koliko stane satelitska kartica?
  4. Kako uporabljam satelitsko kartico?
  5. Kje lahko kupim sprejemnik?
  6. Kje lahko preberem več o satelitskem oddajanju


1. Kakšno opremo potrebujem za sprejem?
Potrebujete parabolično anteno, satelitski sprejemnik in običajni televizor. Več lahko preberete na straneh o sprejemni opremi.

2. Kje dobim satelitsko kartico?
Vse informacije o tem kako priti do kartice lahko preberete na straneh službe za obračun RTV-prispevka. Sicer se lahko obrnete na telefon: (01) 475 46 46; telefaks: (01) 475 30 15.

3. Koliko stane satelitska kartica?
Ob izdaji je potrebno plačati enkratni znesek v višini 20,00€.

4. Kako uporabljam satelitsko kartico?
Po tem ko ste na sprejemniku nastavili sprejemne parametre in izbrali enega izmed TV programov vstavite satelitsko kartico v režo čitalca kartic (lahko je to vgrajeni čitalnik ali pa čitalnik na Viacces CA modulu). Pri tem je kartica običajno obrnjena tako, da je čip zgoraj in puščica kaže naprej (slednje preverite v navodilih). V primeru, da je program bil zaklenjen, se bosta po nekaj sekundah pojavila tako slika in zvok. V kolikor se po več kot 30 sekundah program ne prikaže, preko menujev v satelitskem sprejemniku preverite delovanje čitalca in kartice. Če na TV ekranu lahko preberete številko kartice, je to znak, da kartica deluje. V nasprotnem primeru se obrnite na tehnično pomoč Oddajnikov in zvez.
Telefon: (01) 475 27 81
Elektronska pošta: satelit@rtvslo.si

5. Kje lahko kupim sprejemnik?
V številnih slovenskih prodajalnah z avdio/video opremo lahko najdete primerno satelitsko sprejemno opremo. Lahko se pa tudi obrnete na monterja opreme v vaši bližini.

6. Kje lahko preberem več o satelitski televiziji?
Več informacij o satelitski televiziji lahko preberete na spletnih straneh in forumih npr.
satelitv.net
telstar.tvsporedi.si

Kazalo