Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Medijski akt "Sprejem akta o svobodi medijev je ob vseh pritiskih velik dosežek"

Akt o svobodi medijev, ki so ga sprejeli v tem sklicu evropskega parlamenta, je po mnenju strokovnjakov velik dosežek sam po sebi. "Evropska unija se področja medijev ni želela lotiti vse od svojega nastanka," pojasnjuje Marko Milosavljević.

69

Bližnji vzhod Turčija zaradi vojne v Gazi ustavlja vso trgovino z Izraelom

Dan po tem, ko je Izrael preprečil dostavo turške pomoči v Gazo iz zraka, je Turčija ustavila vso trgovino z Izraelom in kot razlog navedla poslabšanje humanitarnih razmer v palestinski enklavi.

63

Afrika Niger nastanil ruske vojake v letalskem oporišču z ameriškimi vojaki

V Nigru so v letalsko oporišče, kjer so nameščeni ameriški vojaki, nastanili rusko vojaško osebje, potem ko se je vladajoča vojaška hunta odločila, da odreče gostoljubje ameriški vojski, ki je pomagala v boju proti džihadističnim skupinam v Sahelu.

45

Evropa Na Slovaškem protestirali proti vladnemu načrtu preoblikovanja javnega zavoda RTVS

Na tisoče ljudi je v četrtek v Bratislavi protestiralo proti spornemu vladnemu predlogu razpustitvi javne radiotelevizije RTVS in njenemu preoblikovanju v novo medijsko institucijo, s čimer bi vlada po mnenju kritikov dosegla popoln nadzor nad mediji.

5

SOS odmev Pogačar za MMC: Sem prvi favorit. Na žalost ali pa na srečo.

"Nositi majico od prvega do zadnjega dneva je nekaj nepredstavljivega. Sam si tega ne predstavljam in tudi nimam takega načrta, četudi bi bil zelo suveren. Treba je razmišljati z glavo, tako nase kot na ekipo," je prepričan Tadej Pogačar.

36

Novice

Ob osmih Slovensko novinarstvo je v eksistenčni krizi

3. maj je dan svobode medijev, Slovenija na indeksu svobode uvrščena na 42. mesto, osem mest višje kot lani.

37

Svet Ob dnevu svobode medijev opozorila pred naraščajočim političnim vplivom in napadi na medije

Nova lestvica medijske svobode organizacije Novinarji brez meja (RSF) razkriva, da vlade in politiki vse bolj zanemarjajo svoje obveznosti pri zaščiti medijev, kar je še posebej skrb vzbujajoče zaradi številnih prihajajočih volitev po vsem svetu.

11

Slovenija Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir

V 77. letu starosti je umrla novinarka in publicistka Manca Košir, so potrdili v krogu njene družine. Poklanjajo se ji mnogi znani Slovenci, na ministrstvu za kulturo pa pravijo, da njeno slovo pomeni "velikansko izgubo za celotno slovensko kulturo".

52

Šport

Prva liga Rogaška, finalist pokala Slovenije, ostala brez prvoligaške licence

Bo morebitni zmagovalec slovenskega pokala ostal brez nastopa v Evropi in tudi mesta v 1. SNL? Nogometna zveza Slovenije je sporočila, da je bila vloga Rogaške za podelitev licence za igranje v Prvi ligi in Uefinih tekmovanjih zavrnjena.

NBA Indiana in New York s 4:2 v drugi krog končnice

Pacersi in Knicksi se bodo spopadli v polfinalu Vzhodne konference. Indiana je suvereno s 120:98 dobila šesto tekmo z Milwaukeejem, medtem ko je New York po napeti končnici s 118:115 četrtič zmagal proti Philadelphii.

121

Kolesarstvo Posel je sklenjen, rdeči biki v imenu Rogličeve ekipe od Toura dalje

Ob predstavitvi načrtov nemške ekipe na Dirki po Italiji je dosedanji večinski lastnik Ralph Denk potrdil, da je Red Bull prevzel 51-odstotni delež in se bo ekipa od začetka Dirke po Franciji imenovala Red Bull Bora Hansgrohe.

8

SP v hokeju Slovenci v Bolzanu ob 16.00 proti Japoncem

Po drugem dnevu tekmovalnega premora se hokejski boji v Bolzanu nadaljujejo. V četrtem krogu SP-ja Divizije I, skupine A igra Slovenija proti Japonski. Neposredni prenos na TV SLO 2/MMC-ju ob 15.50. Zmaga risom odpira vrata napredovanja.

10

Evropska liga Leverkusen z odlično predstavo na rimskem Olimpicu na pragu finala

Nogometaši Bayerja iz Leverkusna so v letošnji sezoni še neporaženi v vseh tekmovanjih. Roma je bila na prvi polfinalni tekmi Evropske lige nemočna proti nemškim prvakom (0:2). V drugem polfinalu sta se Marseille in Atalanta razšla z remijem (1:1).

30
Oglasno sporočilo

Pridobite doživljenjsko licenco za Microsoft Office za samo 20 € na Keysoffu

Ne glede na to, s čim se ukvarjate, vam ravnanje z zaupnimi dokumenti, urejanje pomembne elektronske pošte in osredotočenost na delo lahko povzročajo težave.

NHL–končnica Nylander za Toronto izsilil sedmo tekmo v Bostonu

Švedski zvezdnik William Nylander je z dvema goloma poskrbel, da je Toronto doma ugnal Boston z 2:1 in serijo velikih tekmecev izenačil na 3:3. V soboto se v Bostonu obeta spektakularna sedma hokejska tekma med Kosmatinci in Javorjevimi listi.

1
Več
Mobile

Kultura

Dubrovnik Galerija Novak odpira svoja vrata še v dubrovniški kapelici sv. Luke

Z razstavo slikarskega opusa Mirsada Begića svoja vrata odpira nova Galerija Novak Dubrovnik, umeščena v kapelico svetega Luke na Ulici svetega Dominika v starem mestnem jedru Dubrovnika.

Vizualna umetnost So dražbe umetniških del za Slovence sploh zanimive in zakaj jih je tako malo?

Na dražbi, na kateri so ponudili nedavno odkrito delo, pripisano Ivani Kobilca, kljub ponudbi, višji od izklicne cene, umetnine niso prodali. Ob tem se postavlja vprašanje, ali so dražbe umetnin za Slovence sploh zanimive in zakaj jih je tako malo.

15

Film S parlamentarno komisijo nad spolno nasilje in seksizem v francoski kinematografiji

"Čas je, da nehamo razgrinjati rdečo preprogo za tiste, ki zlorabljajo," je dejala poslanka francoske stranke Zelenih, ko je parlament odobril ustanovitev komisije za preiskavo spolnega nasilja in zlorab v kinematografiji in drugih kulturnih sektorjih.

3
Več

Zabava in slog

Kulinarika Mladega talenta Roka Smonkarja navdihujeta narava in vsakdan

Pred kratkim je prestižni vodnik Gault&Millau Slovenija vrhunskemu kuharju Roku Smonkarju, ki ustvarja na Posestvu Gjerkeš, podelil posebno priznanje za mlad talent. Živi za hrano, ki ji daje drugačen pomen, okus in videz, veliko veljavo daje domačemu.

Oddaja Glasbeni pozdrav tokrat v znamenju Ansambla Štirje kovači

Osrednja gosta oddaje bosta Korošca Franc in Hermina Šegovc, ki z ansamblom Štirje kovači – Guinnessovimi rekorderji – praznujeta 70 let neprekinjenega igranja.

ÆMONA Raiven na Evroviziji v izstopajoči, ženstveni, drzni in sodobni kreaciji

Kreacije modne oblikovalke Anike Opare so namenjene ženskam, ki cenijo kakovostne in lokalno izdelane kose, in se želijo izražati skozi osebni slog. Med njimi je tudi Raiven, ki se bo evrovizijskemu občinstvu predstavila v kreaciji modne znamke ÆMONA.

24

Universal in TikTok našla skupen jezik Spor zglajen, na TikTok se vrača glasba največjih zvezdnikov

TikTok bo po zgladitvi spora z Universal Music Group glede glasbenih licenc na platformo vrnil milijone odstranjenih pesmi. To pomeni, da bodo uporabniki med nalaganjem posnetkov znova lahko uporabljali pesmi številnih najbolj znanih glasbenih izvajalcev.

1

Mufasa: Levji kralj Skupni film Beyonce in Blue Ivy: "Čudovito, da lahko mati in hči delata skupaj"

Oboževalci Disneyjeve klasike Levji kralj že nestrpno pričakujejo december, ko bo v kinodvoranah na sporedu film Mufasa: Levji kralj. Svoj glas bosta računalniško animiranemu filmu posodili Beyonce in njena hči Blue Ivy Carter.

5
Oglasno sporočilo

Novi VW Tiguan – SUV, ki ste si ga vedno želeli

Eleganten in dinamičen, predvsem pa impresiven. Z vseh strani. Zunaj in znotraj. Preverite, zakaj je novi Volkswagen Tiguan idealen avtomobil za številne voznike in sopotnike.

Ture avanture Na Tenerifu se v boju proti čezmernemu turizmu obračajo na ameriške obiskovalce

Na Tenerifu se zaradi čezmernega števila turistov industrija počasi, a vztrajno obrača k luksuzni ponudbi, ki naj bi nadomestila množični turizem in tako omogočila trajnostno prihodnost. Ponudniki računajo predvsem na vse številčnejše ameriške turiste.

10
Več

Uredniški izbor

Intervju Ališič: Če bi Senna preživel, Schumacher ne bi bil tako uspešen

Ni ga maral, njegova brezkompromisnost mu je šla na živce, bližje mu je bil Nigel Mansell. A ko ga je kot dolgoletni novinar formule ena začel spoznavati od blizu, je videl še druge odlike. Z Miranom Ališičem smo se pogovarjali o Ayrtonu Senni.

104

Ob 1. maju "Pritiski na sindikalne zaupnike se navadno stopnjujejo po vzorcu – kot bi imeli delodajalci recept"

"Izmislijo si kršitev in človeka odpustijo. Tudi če pozneje na sodišču izgubijo, je cilj dosežen – znebili so se motečega dejavnika, ob tem pa poslali sporočilo drugim," obračunavanje s sindikalnimi zaupniki v nekaterih podjetjih opisuje Lidija Jerkič.

75

Intervju Romano Prodi: Evropa je dober kruh, samo do konca ga moramo speči

Skoraj 85-letni Romano Prodi velja za enega najpomembnejših italijanskih politikov zadnjih desetletij. Karizmatični bolonjski profesor, ki je leta 1995 postavil temelje italijanski levosredinski koaliciji, velja za čvrstega zagovornika združene Evrope.

35

Odzivi "Riera bi rekel, da moramo sanjati o velikih stvareh, da bi do njih tudi prišli"

Če je bil prvi naslov Celjanov pred štirimi leti nogometna romantika, kot se je izrazil eden od navijačev, je bil letošnji pričakovan in plod za slovenske razmere velikih vložkov. Po njem je zadišalo že lansko pomlad, potrdili so ga včeraj proti Olimpiji.

48
Več

Televizija Slovenija

Novosti Vojna pred sodiščem – jugoslovanski procesi

V začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja se je v nekdanji Jugoslaviji razplamtela vojna. Divjalo je uničenje, ljudje so se bili prisiljeni razseliti, agresorji so vzpostavili celo nezaslišana koncentracijska taborišča in zagrešili množične poboje.

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

6

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

72

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Espe popoldne

Zadnje dni nas je pretresla novica, da ima eden najvidnejših in najvišjih sodnikov v državi – espe! Predsednica parlamenta, tudi sama sodnica, a brez espeja, se je tako razhudila, da je zahtevala, da sodnik odstopi.

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov