Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Evrovizija Nemo po zmagi razbil pokal. Kdo je nebinarni Švicar, zmagovalec najbolj kaotične Evrovizije doslej?

Čeprav stavnice švicarskega predstavnika niso uvrščale v sam vrh favoritov, se je 24-letnemu Nemu, enemu najmlajših predstavnikov letos, uspelo sinoči na krilih glasov strokovnih žirij zavihteti na sam evrovizijski vrh.

165

Diplomacija Fajon in Šukri zaskrbljena: Prisilna evakuacija iz Rafe je kršitev mednarodnega prava

Zunanja ministrica Tanja Fajon in njen egiptovski kolega Sameh Šukri sta v Kairu izrazila zaskrbljenost zaradi zastoja pogajanj o prekinitvi ognja med Izraelom in palestinskim islamističnim gibanjem Hamas ter posvarila pred kopensko ofenzivo v Rafi.

Znanost in tehnologija Umrl moški s prvo presajeno gensko spremenjeno ledvico prašiča

Moški, ki so mu marca kot prvemu živemu bolniku na svetu presadili gensko spremenjeno ledvico prašiča, je umrl, so sporočili iz ameriške bolnišnice, kjer so opravili poseg, a dodali, da "nič ne kaže, da je to posledica nedavne presaditve".

2

Kvalifikacije za SP TV SLO 2/MMC: Švica - Slovenija 9:11 (1. polčas)

Čeprav zdesetkani, je cilj rokometašev jasen: zmaga v Winterthuru in preboj na svetovno prvenstvo. Vsakršen drugačen scenarij bi jim zamerili tudi navijači. Dvoboj v Winterthuru se je s prenosom na TV SLO 2 začel ob 16. uri.

11

9. etapa Pogačar sproščeno na nedeljski etapi s ciljem v Neaplju

Dve zmagi v dveh dneh sta Tadeja Pogačarja utrdili v skupnem vodstvu Dirke po Italiji, pred ponedeljkovim prostim dnevom pa mora danes le paziti, da se bo v zaključku 9. etape (cilj bo danes v Neaplju) izognil padcem.

38

Novice

Kako je 68. Evrovizija zdrsnila v kaos Eden Golan, na črnem seznamu Ukrajine, se bo po vrnitvi domov pridružila izraelski vojski

Kdo ve, kdo si je najbolj oddahnil, da je letošnje Evrovizije konec – voditeljici, ki jima je bilo na odru ob žvižgih iz občinstva vidno mučno, EBU, ki se zaradi kritik neizključitve Izraela spopada z največjo krizo, ali izraelska predstavnica Eden Golan.

8

Bližnji vzhod "Ni več kraja, ki bi bil varen." Izraelska vojska stopnjuje napade na Gazo.

V zadnjih 24 urah je izraelska vojska na območju Gaze stopnjevala pritisk na vseh frontah. Najsilovitejše udare izvaja na Rafo, osrednje območje Gaze in sever enklave, je poročala Al Džazira.

38

Vojna v Ukrajini Rusija krepi ofenzivo na Harkov. V Belgorodu po ukrajinskem napadu 7 mrtvih.

Iz ukrajinske Harkovske oblasti je bilo evakuiranih več kot 4000 ljudi. Iz Rusije medtem poročajo, da je v ukrajinskih raketnih napadih na mesto Belgorod umrlo sedem ljudi.

14

Šport

Prva liga 35. krog: Celje – Koper 1:1 (drugi polčas)

Nedeljski tekmi zaključujeta 35. krog Prve lige. V Celju je praznično, saj bo domača ekipa po tekmi s Koprom prejela pokal za naslov državnega prvaka. Prvi polčas se je končal z 1:1.

6

NBA Telo je slabo, a duh je voljan, Dallas pa prevzema nadzor

Izčrpani, na trenutke že v agoniji, a še kako živi v končnici in pripravljeni, da se pretepajo naprej. Dallas je na pol poti do finala Zahoda, Luka Dončić močno načet, toda junaško je zdržal vso tekmo in prispeval svoje.

171

Prva liga Šimundža navdušen nad željo in prizanesljiv do številnih napak

Polne tribune, glasni vzkliki, transparenti in veliko pirotehnike. Ljudski vrt je po štirih tekmah brez gledalcev zasijal v vsem svojem sijaju. Največji slovenski derbi je bil gledljiv ne le zaradi kulise, ampak tudi zaradi visokega ritma in treh golov.

24

Liga NBA Dallas s serijo 16:0 in z izjemnim bojem postavil temelje drugi zmagi

Košarkarji Dallasa v polfinalu Zahodne konference proti Oklahoma Cityju vodijo z 2:1 v zmagah. Po selitvi serije v American Airlines Center so v izjemno čvrsti in borbeni tekmi slavili s 105:101.

561

MXGP Gajser šesti na prvi dirki v Galiciji

Slovenski motokrosist Tim Gajser je prvo dirko razreda MXGP za VN Galicie končal na 6. mestu. Jan Pancar je bil 14.

Oglasno sporočilo

Prenovljena osebnost

Ste vedeli, da je posodobljen videz modela Škoda Scala navdihnil všečni koncept Vision RS? Ravno zato je Scala zdaj videti še bolj športno, številne podrobnosti pa poskrbijo za še večji užitek v vožji.

Reli Ajdovski spektakel četrtič po notah Roka Turka

Rok Turk (Hyundai i20 N rally 2) je zmagovalec uvodne dirke državnega prvenstva v reliju. Na reliju Vipavska dolina v Ajdovščini in okolici je slavil prepričljivo zmago, medtem ko je državni prvak Marko Grossi (Hyundai i20 R5) odstopil.

1
Več

Kultura

Film in TV Umrl je legendarni režiser in producent, "kralj B-filma" Roger Corman

Umrl je kultni režiser in producent Roger Corman, znan po produkciji t. i. B-filmov. Pripomogel je k nastanku nizkoproračunskih klasik, kot je Mala prodajalna grozot, ter pomagal zagnati kariere mnogih poznejših ikon, tudi M. Scorseseja in F. F. Coppole.

3

Pariz Constantin Brancusi: Romun, ki je utiral pot abstrakciji v kiparstvu

Constantin Brancusi (1876-1957) velja za enega najpomembnejših kiparjev 20. stoletja. V Centru Pompidou v Parizu so francosko-romunskemu umetniku posvetili prvo večjo razstavo po več kot treh desetletjih. Njegova dela je namreč izjemno težko seliti.

O franšizi Planet opic Kraljestvo planeta opic

Planet opic je najdlje trajajoča znanstvenofantastična filmska franšiza v zgodovini; medtem ko je knjižno predlogo Opičji planet Francoz Pierre Boulle napisal leta 1963, so prvo filmsko priredbo Planet opic posneli že pet let zatem.

7
Več

Zabava in slog

Znani vsi izidi Zmagovalca polfinalov Hrvaška in Izrael. Švica do zmage z najmanj točkami občinstva doslej.

Prireditelji Evrovizije so po koncu finala razkrili tudi uvrstitve držav v obeh predizborih. Raiven je v prvem predizboru osvojila deveto mesto, zmagala je Hrvaška. Zmagovalec drugega predizbora pa je bil Izrael.

167

Znani Kralj Karel se je srečal z Davidom Beckhamom, časa za Harryja pa ni imel

Britanski kralj Karel III. naj bi se zasebno srečal z Davidom Beckhamom - potem, ko je zavrnil srečanje s svojim sinom Harryjem, ker da je njegov urnik preprosto "prepoln".

Zanimivosti Ure Michaela Schumacherja gredo na dražbo

Avkcijska hiša Christie's je ta teden v Ženevi postavila na ogled osem ročnih ur nekdanjega zvezdnika Formule 1 Michaela Schumacherja. Prestižne ure bodo šle na dražbo v ponedeljek.

7

Karavana se seli v Švico Nemo na krilih glasov strokovnih žirij "strl kodo" in osvojil 68. Evrovizijo

Zmagovalka Evrovizije 2024 je Švica oz. v njenem imenu Nemo s skladbo The Code. Na drugem mestu je končal Hrvat Baby Lasagna. Predstavnica Slovenije Raiven se je na koncu uvrstila na 23. mesto.

1463

23. mesto Raiven zelo zadovoljna z nastopom, a presenečena nad (malo) glasovi strokovnih žirij

Raiven je, čeprav je v finalu Evrovizije osvojila 23. mesto med 25 državami, "izredno, izredno zadovoljna" z nastopom. Vseeno pa je priznala, da jo je nekoliko presenetilo število glasov, ki so ji jih namenile strokovne komisije.

200
Oglasno sporočilo

Beton je material moderne arhitekture

Beton v vsakdanu navadno srečujemo kot siv konstrukcijski material, s katerim gradimo. Izhaja že iz rimskih časov, z njim je zgrajena tudi kupola na rimskem Panteonu, vendar ga v moderni obliki poznamo dobrih 150 let.

Avtomobilnost Presenetljiva prostornost za avto tega razreda

V Avtomobilnosti nadaljujemo s supertestom jeepa avengerja. Tokrat smo preverili, kako je s prostornostjo potniške kabine pri kompaktnem križancu.

1
Več

Uredniški izbor

Migracije Kako uspešen bo novi evropski migracijski pakt?

Evropski poslanci so v začetku aprila potrdili novo azilno zakonodajo, ki jo bodo morale države članice v svoje zakonodaje uvesti v dveh letih. Nevladniki pa opozarjajo na številne sporne prakse, ki so del t. i. migracijskega pakta.

32

40 let teleteksta RTV Slovenija "Elektronski časopis" preživel tudi s pomočjo spleta

Že ob prelomu tisočletja so se ob pojavu prvih novičarskih spletnih mest spraševali, koliko časa bo še živel teletekst, začetnik digitalizacije v novinarstvu. Četrt stoletja pozneje so njegovi zlati časi že davno mimo, a je še vedno del medijske krajine.

23

40 let Znani obrazi teleteksta urejali vreme, pisali horoskop in OI spremljali vso noč

"Hitrost branja, prevajanje besedila in luščenje bistva, ki ga strneš v nekaj stavkov ali eno vrstico." Delo na teletekstu je Tanji Gobec dalo veliko orodij za nadaljnjo karierno pot. Danes je prepoznaven obraz Televizije Slovenija.

18

Skupna kmetijska politika Kmetje in Bruselj na nasprotnih bregovih: "Slabo premišljeni ukrepi" in krize kmete pognali na ulice

V iztekajočem se mandatu Evropskega parlamenta in komisije so Evropo pretresali številni protesti kmetov. Vzroki zanje so bili sicer različni glede na države, kjer so potekali, a skupno jim je bilo eno – bes je bil večinoma uperjen proti Bruslju.

109
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

2

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

72

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov