Hrana in pijača
(1)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 2 glasov Ocenite to novico!
Fige
Fige obrišemo, na eni strani prerežemo lupinico z nožkom in sadeže zložimo na pekač.

Dodaj v

Fige z jogurtom in medom

Po želji potresemo s pistacijami, orehi, praženimi mandlji ...
18. april 2018 ob 10:26
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 10 zrelih fig, 6 dl grškega jogurta, šest žlic medu, mleti cimet.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija. Fige obrišemo, na eni strani prerežemo lupinico z nožkom in sadeže zložimo na pekač, ki smo ga obložili s pekipapirjem.

Pokapamo jih z dvema žlicama medu in postavimo v ogreto pečico. Pečemo dobrih pet minut. Grški jogurt zmešamo s preostalim medom in ga začinimo s ščepcem ali dvema cimeta.

Jogurt naložimo v skodelice, na vrh pa damo še tople fige. Po želji sladico potresemo s pistacijami, orehi, praženimi mandlji ...

Prijavi napako
Komentarji
STRD
# 18.04.2018 ob 21:45
Fige so v Sloveniji zrele konec poletja...
Ha...ha....
Mogoče so v Ljubljani že zrele. Ha... ha...
Kuharski recepti - Seznam sadj ...
link
Marelice v vaniljevi omaki
14. avgust 2018 ob 08:24 Sestavine: približno 20 zrelih marelic, 2 stroka vanilje, 15 dag sladkorja, 3 žlice ruma, limeta, nekaj vejic sveže mete, vaniljev sladoled. Marelice operemo, razpolovimo in odstranimo koščice.
Več novic ...
Hrana in pijača
link
Marelice v vaniljevi omaki
14. avgust 2018 ob 08:24 Sestavine: približno 20 zrelih marelic, 2 stroka vanilje, 15 dag sladkorja, 3 žlice ruma, limeta, nekaj vejic sveže mete, vaniljev sladoled. Marelice operemo, razpolovimo in odstranimo koščice.
Več novic ...
Kazalo