Hrana in pijača
(1)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 2 glasov Ocenite to novico!
Fige
Fige obrišemo, na eni strani prerežemo lupinico z nožkom in sadeže zložimo na pekač.

Dodaj v

Fige z jogurtom in medom

Po želji potresemo s pistacijami, orehi, praženimi mandlji ...
18. april 2018 ob 10:26
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 10 zrelih fig, 6 dl grškega jogurta, šest žlic medu, mleti cimet.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija. Fige obrišemo, na eni strani prerežemo lupinico z nožkom in sadeže zložimo na pekač, ki smo ga obložili s pekipapirjem.

Pokapamo jih z dvema žlicama medu in postavimo v ogreto pečico. Pečemo dobrih pet minut. Grški jogurt zmešamo s preostalim medom in ga začinimo s ščepcem ali dvema cimeta.

Jogurt naložimo v skodelice, na vrh pa damo še tople fige. Po želji sladico potresemo s pistacijami, orehi, praženimi mandlji ...

Prijavi napako
Komentarji
STRD
# 18.04.2018 ob 21:45
Fige so v Sloveniji zrele konec poletja...
Ha...ha....
Mogoče so v Ljubljani že zrele. Ha... ha...
Kuharski recepti - Seznam sadj ...
link
Breskve v rdečem vinu z ribezom
19. avgust 2018 ob 10:13 Sestavine: 8 zrelih breskev, 3 dl rdečega vina, 30 dag ribeza, limonina lupinica, 10 dag rjavega sladkorja, cimet. Breskve operemo, po želji olupimo, izkoščičimo in narežemo.
Več novic ...
Hrana in pijača
link
V pečici pečena buča z jelenovim filejem v ovoju bučnih semen
16. oktober 2018 ob 12:29 Sestavine (za bučo): ½ kg hokaido buče, timijan, sol in poper, olivno olje, maslo. Bučo razpolovimo, odstranimo semena in jo narežemo na krhlje, po želji jo lahko tudi olupimo in narežemo na krhlje.
Več novic ...
Kazalo