Hrana in pijača
()
Okusi se še bolj prepojijo, če gibanico pripravimo uro pred postrežbo in hranimo v hladilniku. Foto: Dobro jutro

Dodaj v

Hitra in zdrava gibanica

Okrasimo s cimetom ali makom in postrežemo
8. marec 2018 ob 08:41
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: polnozrnati piškoti brez hidrogeniranih maščob, domača jabolčna čežana, cimet, skuta, sveže mleti mak, sveže mleti orehi (pred mletjem namočeni in posušeni), ščepec nerafinirane soli in vanilje, domači med po okusu.

Postopek: Najprej nadrobimo piškote, ki jih uporabimo kot podlago. Zmeljemo cela makova zrna. Skuto premešamo z medom, malo vanilje ter ščepcem soli. (Smetane ne dodamo, ker maščobo vsebujejo že orehi in mak). Zmeljemo orehe.

V jabolčno čežano vmešamo cimet, lahko še ščep soli, ki izostri okus sladkim jedem. V steklen kozarec na dno razporedimo mlete polnozrnate piškote, dodamo 2 žlici mletega maka, nato skutnega nadeva, orehov in jabolčne čežane.

Okrasimo s cimetom ali makom in postrežemo. Okusi se še bolj prepojijo, če gibanico pripravimo uro pred postrežbo in hranimo v hladilniku.

T. K. B., Anja Pristavec (Dobro jutro)
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam slad ...
link
Torta s čokoladno smetano
3. oktober 2018 ob 12:23 Sestavine: 10 dag otroških piškotov, 10 dag amarettijev (mandljevih piškotov), 8 dag masla, 45 dag temne čokolade za kuhanje, 6 dl smetane, 0,5 dl pomarančnega likerja, kakav v prahu.
Več novic ...
Kazalo