Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.0 od 4 glasov Ocenite to novico!
Recept
Na koncu prelijemo z medom. Foto: Dobro jutro

Dodaj v

Jabolčna pena s kostanjevo kremo in ocvrto hruško, povaljano v pistaciji

Jesenska sladica
8. november 2017 ob 09:45
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 200 g kostanjeve kreme, 1 listič želatine, 5 jabolk, 4 hruške, 1 dcl sladke smetane, 100 g riževe moke, 30 g pistacije, 1 žlica medu, 150 g sladkorja, 1 jajce.

Kostanj olupimo in ga do mehkega skuhamo v sladki vodi. Ko je kuhan, ga pretlačimo, dodamo stepeno sladko smetano. Iz jabolk stisnemo sok in ga primešamo stepeni smetani. Dodamo list želatine in pustimo v hladilniku eno uro. Hruške olupimo in jih na hitro pokuhamo. Iz jajc in moke pripravimo panado, ki smo ji dodali pistacije.

Več receptov na:
dobrojutro.rtvslo.si

.

V vročem olju hruške na hitro ocvremo. Na krožnik damo kostanjevo kremo, nato mousse iz jabolk in na koncu hruške. Vse skupaj prelijemo z medom in postrežemo.

Sa. J., Recept Mateja Vodana (oddaja Dobro jutro)
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam slad ...
link
Orehov kolač s čokolado
5. februar 2018 ob 11:33 Sestavine: 20 dag orehovih jedrc, 8 dag sladkorja, 13 dag čokolade za kuhanje, 10 dag masla, pol žličke kave instant, 3 žlice mleka, 5 dag moke, 3 jajca, 1 žlička pecilnega praška, sol.
Več novic ...
Hrana in pijača
Kazalo