Hrana in pijača
(7)
Pica je premazana z bleščečim premazom, ki ga v Dagwoodsu imenujejo "samorogovo bruhanje". Foto: Instagram Dagwoods

Dodaj v

Nepričakovana uspešnica iz Kalifornije: pica z bleščicami

Posuta s "samorogovim bruhanjem"
5. julij 2018 ob 09:34
Santa Monica - MMC RTV SLO, Reuters

Picerija v Kaliforniji je poskrbela za nepričakovano uspešnico – pico margerito v barvi mavrice, bogato posuto z užitnimi bleščicami.

Pico z imenom "Magical AF" (v prostem prevodu "j***no magična") in "samorogovim bruhanjem", kot označujejo bleščice, pečejo v Dagwoods Pizzerii v Santa Monici zahodno od Los Angelesa.

V Dagwoodsu so sicer bleščečo pico začeli peči že decembra lani – a v omejeni seriji. A potem, ko so pico opazili uporabniki družabnih omrežij in glas o njej ponesli na splet, so bili v piceriji prisiljeni, da jo vrnejo na meni, razlaga upravnik Dagwoodsa Mark Peters.

In kot poudarja Peters, je pica tako priljubljena, da bo zdaj ostala na rednem meniju. "Opazil sem, da vsi, od dvoletnih otrok do priletnikov v 70. letih, popolnoma norijo za to pico in jo množično naročajo."

Tematske pice
Pri Dogwoodsu so se sicer v preteklosti že poigravali s tematskimi picami, kot je bila zelena pica za praznik sv. Patrika in pica v obliki marihuaninega lista za 20. april, ko ljubitelji kanabisa praznujejo dan marihuane.

A nobena od omenjenih pic ni požela toliko pozornosti kot bleščeča pica, ki jo je aprila v svoji oddaji omenil tudi priljubljeni satirični voditelj Jimmy Kimmel, ki je sicer hudomušno dejal, da ga ima, da bi zaradi tako bizarne pice požgal celotno picerijo do tal.

A prav Kimmelov "EPP" je vzbudil novo pozornost do omenjene pice, ki so jo tik za tem v Dagwoodsu uvrstili spet v svojo ponudbo.

"Kmalu se vrača pica Magical AF z bleščicami!!! Hvala za omembo, @jimmykimmellive, tudi če te ima zaradi nje, da bi nam požgal restavracijo!" je zapisala picerija na svojem Instagramu ob fotografiji lesketajoče se pice.

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
Jože Gorišek
# 05.07.2018 ob 09:38
Ogabno
Kobalt
# 05.07.2018 ob 11:36
mavrična pica
Fleaa
# 05.07.2018 ob 10:40
tile Američani pa res niso čisto čisti....
DirtyHarry
# 05.07.2018 ob 13:00
Naj žrejo, če jim paše
izo
# 06.07.2018 ob 06:24
pica z opilki.
oziris.va
# 05.07.2018 ob 13:57
A ni dovolj, koliko plastike ljudje požrejo, potem pa še to?
Ravno prejšnjič gledal, koliko teh barvnih pripravkov prodajajo v Ameriki ... neverjetno.

Nekaj posnetkov na YT (mavrične torte, sladice itn.)
Kobalt
# 05.07.2018 ob 11:06
Za razliko od italijanske pice je pa tale ameriška pogruntavščina en sam velikanski krožnik zdravja. Njami.
Kazalo