Hrana in pijača
()
Korenje
Za pripravo potrebujemo 80 dag korenja. Foto: EPA

Dodaj v

Zapečen korenček s smetano

Dober tek!
6. oktober 2018 ob 09:49
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 80 dag korenja, maslo, 2 jajci, 15 dag parmezana, 1,5 dl smetane za kuhanje, sol, poper.

Korenje ostrgamo, operemo in narežemo na približno pol centimetra debela kolesca. Stresemo jih v osoljen krop in kuhamo nekaj minut. Odstavimo in dobro odcedimo.

Pečico ogrejemo na 190 stopinj Celzija. V kozici segrejemo maslo, dodamo korenje in pražimo nekaj minut. Nato ga stresemo v nepregorno posodo.

Jajci, smetano in nariban parmezan (malo parmezana prihranimo) razžvrkljamo ter začinimo s soljo in poprom.

Prelijemo korenje, potresemo s preostalim parmezanom in postavimo v pečico. Pečemo približno 20 minut.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo