Dolly Parton zbirki nagrad dodala dva Guinnessova rekorda
Dolly Parton še vedno podira rekorde.
Neverjetna kariera ameriške glasbenice
Objavljeno: 19. januar 2018 ob 17:18
Los Angeles - MMC RTV SLO

Dolly Parton
Svoji bogati zbirki nagrad je Partonova dodala še dva Guinnessova rekorda. Foto: Reuters
Dolly Parton
Pravi, da vedno piše iz srca ter da se noče obremenjevati s tem, kaj je priljubljeno in kaj je uspešnica. Foto: Reuters

Dolly Parton še vedno podira rekorde. V svoji več desetletij dolgi karieri se je podpisala pod več kot 3000 skladb, temu dodala kar nekaj televizijskih vlog in kar nekaj nagrad - med drugim si je prislužila tudi vstopnico v Dvorano slavnih countryjske glasbe.

Bogati zbirki nagrad je z začetkom leta 2018 dodala še dva zelo prestižna naziva - v Guinnessovo knjigo rekordov za leto 2018 se je za plodovito ustvarjanje velikih uspešnic vpisala s kar dvema rekordoma.

Certifikata potrjujeta rekord, da je imela zadnjih nekaj desetletij ves čas skladbo na Billboardovi lestvici vročih 20 countryjskih skladb, in rekord, da je ženska izvajalka z največ skladbami na Billboardovi lestvici vročih countryjskih skladb v zgodovini. Tja se je zavihtela kar 107-krat, ob podelitvi nagrad pa je 71-letnica dejala, da je globoko počaščena.

Dva zelo prestižna rekorda
Je edina glasbenica v zgodovini, ki je imela uspešnice na lestvici najboljših 20 v šestih različnih desetletjih. To verigo uspešnic je začela leta 1967 s skladbo Something Fishy, približati pa se ji je uspel zgolj George Jones - na lestvicah ima skladbe od 50. let prejšnjega stoletja, a so se med najboljših dvajset zvrstile zgolj v petih izmed sedmih desetletij.

Partonova si na lestvicah najboljših dvajsetih lasti 74 uspešnic, vključno z njeno najnovejšo - novo različico klasike iz leta 1974 Jolene - ki je leta 2016 na lestvico vstopila na osemnajstem mestu.

"Čudovito je v roke dobiti kar dva certifikata za Guinnessova svetovna rekorda," je ob podelitvi še dejala glasbenica. "Res je poseben občutek, ko se lahko pridružiš toliko čudovitim glasbenikom in ustvarjalcem, ki so jih prav tako počastili na takšen način. Ko začneš delati, nikoli ne veš, kako se bo odvilo, a zdaj, ko imam v rokah to, sem resnično počaščena."

Na vprašanje, od kod vsa ta leta črpa navdih za pisanje skladb, pa je odgovorila popolnoma preprosto in jedrnato - da vedno piše iz srca in se noče obremenjevati s tem, kaj je priljubljeno in kaj je uspešnica. "Ko dobim idejo, pride iz srca."

P. B.
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Komentarji
Simko123
# 19.01.2018 ob 17:28
Verjetno ena najbolj podjetnih oseb v glasbi. Ostali izvajalci/pisci/avtorji, lahko le nemo opazujejo, kako se sama brez hudih posrednikov ohranja pritoke denarja.

Poleg tega, pa premore ogromno glasbenega talenta, ampak je znala tudi vedeti, kje ga imajo ostali več, zato je velikokrat skladbo prodala drugim izvajalcem.

whitney houston i will always love you, je le ena izmed njih, v originalu dolly-jeva, potem izvaja whitney, denar je tekel na dollyjev račun :)
smr3k4
# 20.01.2018 ob 08:39
Vroče kantri skladbe.
To je to!
Simko123
# 23.01.2018 ob 09:38
Miham..

Ja res nima otrok, ampak zato, ker jih pač fiziolioško ne more imet :), nisem vedel, da število otrok odloča o tem, ali si dobra oseba ali ne.., mislim pa da je imela posvojenih kar nekaj..

Ne Coventryja ne spremljam, ampak vem pa kaj dela dolly :)
Miham
# 20.01.2018 ob 11:36
Simko
Verjetno ena najbolj podjetnih oseb v glasbi. Ostali izvajalci/pisci/avtorji, lahko le nemo opazujejo, kako se sama brez hudih posrednikov ohranja pritoke denarja.

Ampak kaj ji bo ta denar, v grob ga ne more nesti. Kot je dejal Steve Jobs v zadnjem pismu, denar postane brez pomena, ko stojis pred smrtjo.

Kljub temu da je Dolly iz druzine z 12 otroki, sama nima nobenega...

otroci so resnicno bogastvo, ki cloveka prezivi
fah-q
# 20.01.2018 ob 00:14
"Res je poseben občutek, ko se lahko pridružiš toliko čudovitim glasbenikom in ustvarjalcem, ki so jih prav tako počastili na takšen način. Ko začneš delati, nikoli ne veš, kako se bo odvilo, a zdaj, ko imam v rokah to, sem resnično počaščena."

dejansko se oni lahko pridružijo k njej...teta je bla res produktivna.
eos
# 19.01.2018 ob 18:38
Jap, pri Dolly Parton je bila številka dve vedno najbolj zanimiva :)
Bondjanez
# 20.01.2018 ob 08:20
Simko
Bolj malo spremljas country. Tam je taka guzva kot je po moje ze dolgo ni bilo. Miranda,Carries,Urban,Rucker,,Florida Georgia line,Faith Hill,Tim McGraw pa milion mladih Itd,itd...Skratka muzika ze dolgo ni bila tako dobra kot je danes.