Dolly Parton je veteranka v svetu countryja. Foto: Reuters
Dolly Parton je veteranka v svetu countryja. Foto: Reuters

Prireditev, ki je bila posvečena petim desetletjem ustvarjanja countryja, sta vodila Carrie Underwood in Brad Paisley, na odru pa so se med drugim zvrstili Tim McGraw, Keith Urban, Garth Brooks in Trisha Yearwood, Luke Bryan, Florida Georgia Line, Miranda Lambert, Vince Gill, Alan Jackson in Reba McEntire. Solze pa so mnogim stopile v oči, ko je na oder stopil Randy Travis. Pred tremi leti ga je namreč zadela kap, kar bi ga skoraj stalo življenja, zdaj pa se vrača na odre.

Partonova dobila nagrado za življenjsko delo
Najprestižnejšo nagrado večera, zabavljač leta, je dobil Garth Brooks. Nagrajeni pa so bili tudi številni drugi izvajalci, najboljša ženska pevka je postala Carrie Underwood, najboljši pevec Chris Stapleton, nagrado za najboljšo vokalno skupino so prejeli Little Big Town, Die a Happy Man pa je bila razglašena za najboljšo pesem leta, še poroča CNN.

Seveda ni šlo mimo 70-letne Dolly Parton, ki so jo nagradili z nagrado za življenjske dosežke. Skoraj več pozornosti kot nagrajenci pa je požela Beyonce, ki se je na odru pridružila skupini Dixie Chicks in zbrane v areni Bridgestone navdušila s priredbo svoje pesmi Daddy Lessons z albuma Lemonade.