Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 16. mar. 2023

TV Slovenija 1 • Čet, 16. mar.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Pozdravljen, samorog! Zelo nenavadna žival si in živiš pod vodo. Spadaš v družino glavačev. Prepoznamo te po tvojem dolgem rogu, ki je v resnici zob. Barva tvoje kože se z leti spreminja, najprej si moder, potem črno-siv, na koncu pa bel.

Babi pujsa za svoj vrt naroči veliko plastičnih palčkov in vodnjak želja. Pepi in Juretu so zelo všeč, dedi pujs pa ni vesel. Zaželi si, da bi izginili!

V oddaji Dobro jutro bomo govorili o položaju kmečkih žensk, njihovih pravicah in delu, v rubriki Svetujemo se bomo posvetili prehrani starejših, spomnili vas bomo na skrb za čisto okolje in pomladanske čistilne akcije, naučili se bomo izdelati šopek za materinski dan, povabili pa vas bomo tudi na tisoči koncert skupine MI2.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Franzi in Steffen skleneta, da se bosta na vrat na nos poročila na Danskem, vendar Franzi v zadnjem hipu ugotovi, da je v hotelu pozabila svoj rožnati šal. Ko gre ponj, naleti na Tima in hitro jima postane jasno, da je v hotelu nekaj narobe.
Robert s sodelavci odide na rafting. Tam se znova vname prepir med Rosalie in Andréjem, vodnik Manuel pa se zagreje za Cornelio. Cornelia skrivaj goji čustva do Roberta, ki pa ne opazi njenih ženskih čarov.
André užaljen odvihra domov in doživi nesrečo. Tudi v hotelu ni mirno. Ariane kani dokončati svoj zlobni načrt in spotoma kaznovati Christopha za vso bolečino, ki jo je povzročil njej in njeni mami.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Nekajminutne dokumentarne oddaje s skupnim naslovom Miniature so tudi v svoji drugi sezoni posvečene Ljubljani. Gre za deset zgodb iz bogate in zanimive zgodovine slovenske prestolnice. Zanimive kratke zgodbe, polne zgodovinskih podatkov, pa tudi humornih ali nenavadnih anekdot o stavbah, dogodkih, navadah in ljudeh preteklega časa v Ljubljani.
Miniatura: Najlepši kraj ljubljanski je posvečena zelenemu zakladu prestolnice - parku Tivoli.

Družina Melanšek že 56 let živi in raste s pisali, ki so plod lastnih inovacij in tehnoloških rešitev, v njihovo podjetje Vivapen pa je aktivno vključena že tretja generacija. Kar 98 odstotkov izdelkov, med katerimi so, poleg najrazličnejših pisal, tudi črnila in črnilni vložki, prodajo na tuje, v več kot 30 držav po vsem svetu. Njihov največji trg je Nemčija, izvažajo pa tudi v ZDA, Indijo in na Kitajsko. Sodelujejo z vrhunskimi proizvajalci pisal višjega cenovnega razreda, kot so Pelikan, Faber-Castell, Kaweco, Staedtler. Celjsko podjetje z 72 redno zaposlenimi je težavne razmere zaradi epidemije covida 19 izkoristilo za optimizacijo proizvodnje in okolju prijazne naložbe; za avtomatizacijo in robotizacijo so v zadnjih treh letih namenili 700 000 evrov. Letos jih čaka gradnja sončne elektrarne in nadaljnja digitalizacija proizvodnje

13. marca 2013 je bil po zgodovinskem odstopu papeža Benedikta XVI. na konklavu v Vatikanu izvoljen papež Frančišek. V Globusu bomo govorili o desetletju papeža Frančiška na čelu Rimskokatoliške cerkve. Dopisnik Janko Petrovec in njegovi sogovorniki v Vatikanu bodo v oddaji analizirali ključne trenutke Frančiškovega pontifikata – od drugačne komunikacije z verniki, kot so jo imeli njegovi predhodniki, do spopadanja s temnimi poglavji zlorab v Cerkvi. V oddaji Globus odgovori na vprašanje, kako je papež Frančišek v desetih letih spremenil Rimskokatoliško cerkev.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V življenje družin poseže policija. Začne se preiskava in nihče nima več nadzora nad dogajanjem, niti Tereza in Martin, ki se morata celo braniti obtožb, da naj bi otroka zamenjala sama. Tereza se ne strinja z Martinom, ki želi vse pogosteje videvati Tomáša in Jakubu povedati resnico. To čuti tudi Karel, zato ne dovoli, da bi imela stike. Olga pa trpi ob misli, da bi Tomáš izvedel resnico.


KUKAČKY / The Swap / Češka republika / 2021
scenarij: Jan Coufa
režija: Biser A. Arichtev
v glavnih vlogah: Viktor Sekanina, Marek Adamczyk, Marta Dancingerová, Jiří Štrébl, Veronika Freimanová, Luboš Veselý, Antonín Mašek, Petr Kostka, Libuše Švormová, Theo Schaefer, David Novotný, Marek Frňka, Sabina Remundová, Darija Pavlovičová, Denisa Barešová, Michal Isteník

Gostji v studiu sta nagrajenki na proslavi ob dnevu slovenske kulture Slovencev v Italiji, glasbenica Petra Grassi in pesnica Andreina Trusgnach. O svoji umetniški karieri, življenjskih izkušnjah, ki so se prelile na papir v obliki poezije in na notno črtovje, spregovorita v pogovoru z Mairim Cheber. Oddajo bogatita še dva prispevka. Urednica Tamara Stanese je pripravila portret pokojnega opernega pevca Ivana Sancina – Giannija, sodelavec Aljaž Škrlep pa je v kamero ujel prelesti in bolesti »zgodovinske prepustnice«. Uredništvo Mikserja sestavljajo Mairim Cheber, Jan Leopoli in Živa Pahor, ki podpisuje režijo oddaje.

Az adás tartalma:

- felzúdulás az önkiszolgáló kasszák miatt (Erdélyi Magyar Televízió);
- Nemluxustáska adománygyűjtő kampány (Szombathelyi Televízió);
- a TH!NK oktatási központ Szabadkán (Újvidéki Televízió);
- A természet a barátunk projekt (Újvidéki Televízió);
- metszési tanfolyam Keszthelyen (Keszthelyi Televízió);
- Gazdabál (Drávatáj magazinműsor);
- 20 éves az Ipolyszalkai Tájház (Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál);
- hetési hímzések fotókiállítása a Bánffyban (Lendvai Tévéstúdió);
- idősek alkotásainak kiállítása Gyenesdiáson (Keszthelyi Televízió).

Vsebina oddaje:

- razburjenje zaradi samopostrežnih blagajn (Transilvanska madžarska televizija);
- Kampanja „Torba ni razkošna” za zbiranje sredstev (TV Sombotel);
- izobraževalni center TH!NK v Subotici (TV Novi Sad);
- Projekt Narava je naš prijatelj (TV Novi Sad);
- tečaj obrezovanja dreves v Keszthelyu (TV Keszthely);
- Ples kmetovalcev (Magazinska oddaja Drávatáj);
- 20 let etnografske hiše v Salki (Slovaški madžarski televizijski informativni portal);
- Fotografska razstava hetiških vezenin v Centru Bánffy (TV studio Lendava);
- razstava del prebivalcev doma starejših v Gyenesdiásu (TV Keszthely).

Klemen in Gaja sta se brez pomisleka zagnala v kmetovanje. Ni čudno, da sta sejala eno, želela nekaj drugega, dobila pa … no, bomo videli, kaj. Nik in Nika sta se kmetovanja lotila bolj premišljeno. S strokovnjaki, mladimi, a izkušenimi in izobraženimi kmetovalci. Iz Gorenjske pride Janez Rakovec, s kmetije Podlesnik pa Ajda. O semenih nas bodo poučili dijaki iz Centra biotehnike in turizma Grm Novo mesto. V Laboratoriju izzivov sta Jure in Pika pripravila uvod v kmetijsko mehanizacijo, na terenu pa bomo spoznali živali, ki živijo kot v pravljici …

16:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Novembra lani je NASA proti Luni izstrelila eno večjih in zmogljivejših raket, Space launch system. NASA je pri tem in med samim letom rakete z opremo slovenskega podjetja Dewesoft merila več spremenljivk. Njihovi instrumenti so zajemali in v realnem času prikazovali od 200.000 pa do 15 milijonov vzorcev na sekundo. S slovensko opremo merijo tudi na mednarodni vesoljski postaji. Tam z mikrofoni iščejo mesta morebitnih trkov vesoljskih smeti v vesoljsko postajo. S satelitom Trisat-R pa na višini 6000 km z meritvami spremljamo vesoljsko vreme.

Na svežem zraku se Koyaa loti slikanja s temperami. Krokar iz kartona ustvarja novo ptičjo hišico. Koyaa prime za čopič, da bi naredil prvo potezo, ko se risalni papir nenadoma zloži – prvič, drugič ... – in že leti okoli njega pravcato papirnato letalo. Poskuša ga ujeti, a letalo se preobrazi v poskočno žabo, potem v ladjo, ki pljuje, in že je metulj ... Koyaa se zaveda, da bo treba poiskati zvito rešitev, da ga ne presenti nova preobrazba.

Voluharja Jošt in Poka se dolgočasita. Ob tropskem ribniku ni kaj početi in Jošt je prepričan, da lahko smukne do skritega jezera in si tako popestri dan. S Piko skleneta stavo: do kosila mora priti do tja in nazaj. Ure minevajo in Pika začne iskalno akcijo. Taščiček Niko opreza za Joštom iz zraka, Zdravko prečeše jezersko dno, toda radoživi voluhar se masti nekje drugje.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Danes bomo kuhali prvo damo vseh ribjih juh, francosko »bouillabaisse«, izgovorimo »bujabês«, juho, ki je polna rib, zgodb in česnove majoneze. Vsaka marsejska gostilna ima svojo različico in ena je bolj prava od druge – saj vemo, kako je s tem. Bouillabaisse izvira iz pristaniškega mesta Marseille, in sprva so jo pripravljali tamkajšnji ribiči iz koščenih, manj cenjenih rib, ki jih niso mogli prodati v restavracijah ali v ribarnicah. V tradicionalni različici so vsaj tri vrste rib in različni morski sadeži. Nekateri jo celo odišavijo z morskimi ježki. No, tako daleč mi danes ne bomo šli. In tudi če naša ribja enolončnica ne bo točno taka kot v Marseillu, bo prav omamno dišala!

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

V Mestnem gledališču ljubljanskem smo si ogledali predstavo Lunapark, igro o prepadu med dvema generacijama. Pred začetkom Slovenskih glasbenih dnevov bomo predstavili vrhunce letošnje, 37. izvedbe. Prebrali smo jezikovno posodobljen ponatis dolgo pozabljenega romana Ivana Tavčarja 4000 in knjigo Alda Milohnića 40 let sem delal. Dramatizacije in priredbe Cankarjevega Hlapca Jerneja. V prostorih Mednarodnega grafičnega likovnega centra v Ljubljani pa smo si ogledali razstavo poljskega vizualnega umetnika Honze Zamojskega.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Tarči - zahteva slovenskega nevrokirurga za nakazilo honorarja v Hongkong odpira številna vprašanja. Kaj so v Kliničnem centru vedeli, kako razširjena je taka praksa, kakšno je ozadje te afere in kakšen politični kontekst? Objavljamo nove informacije in nova pričevanja.

Ločevanje smrtnih primerov na take z naravnim in druge z nenaravnim vzrokom je vabljivo, toda neizvedljivo. V kazenskem postopku je ugotavljanje vzroka smrti važno posebej zaradi dokazovanja vzročne zveze med kaznivim dejanjem in njegovo posledico, tj. smrtjo. K temu pa pripomorejo obdukcija in sodnomedicinske preiskave. Umor nujno povzroča spremembe v okolici in posledice, ki jih je mogoče zaznati in uporabiti v postopku preiskovanja, zato je vsako dejanje mogoče odkriti in dokazati, čeprav so prizadevanja morilcev, da bi izpeljali popoln zločin, enako nestvarna kot izum perpetuuma mobile v tehniki.

22:00
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:05
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:35
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Natančno smo si ogledali podelitev oskarjev, ki je po lanski klofuti in 10-letni prepovedi udeležbe Willu Smithu minila brez pretresov. Slava je tokrat pripadla filmu Vse povsod naenkrat, ki je domov odnesel sedem zlatih kipcev. S filmsko kritičarko Ano Jurc smo se med drugim pogovarjali, zakaj je prav ta film postal nesporni zmagovalec in zakaj so nekateri favoriti ostali brez nagrad. Obiskali smo tudi Festival dokumentarnega filma, ki te dni poteka v Ljubljani. Letos sta v ospredju predvsem okoljska problematika in tematika v povezavi s človekovimi pravicami. Predstavljamo prvo monografijo o ladji Rex, v kateri je med drugim pojasnjeno tudi, zakaj je bila čezoceanka najžlahtnejša uresničitev Mussolinijevih režimskih sanj. Kako se pričevalci in strokovnjaki spominjajo Rexa, najhitrejše čezoceanke na svetu, ki so jo leto dni po kapitulaciji Italije med Koprom in Izolo raketirali zavezniki? Predstavljamo še zanimivo zgodbo intermedijske umetnice Aphre Tesla. Predlanskim je sprejela vabilo na rezidenco v Narvi v Estoniji, da bi ustvarjala z estonskim umetnikom Jevgenijem Zolotkom, ki pa je kasneje zanikal njeno soavtorstvo in onemogočil odkup njenega dela v stalno zbirko estonskega narodnega muzeja umetnosti. A Aphra Tesla: Operacijski Sistem je premlel podatke in se kreativno zoperstavil krivici z deli, ki so zdaj na ogled v Galeriji Ravne na razstavi Transverzala si.zif in v galeriji Velenje v okviru razstave KonSekvence - Fragmenti možnega ekosistema.

Božena Němcová se ne bori le za enakopravnost žensk, temveč tudi za enakost različnih družbenih slojev. Skupaj z možem Josefom se zavzema za enakopravnost češkega naroda z nemškim. Josef mora zaradi svoje domoljubne naravnanosti oditi delat na Ogrsko, kar Boženi čisto ustreza, njemu pa ne, zato želi, da se preseli k njemu na Slovaško. Božena dobi predujem za pravljice, ki jih piše, vendar zamuja z oddajo rokopisa. Zbliža z novim zdravnikom Lamblom. Služkinja Manka pa svojo gospodarico ovaja policijskemu agentu. Tega zanima, kaj piše in s kom si dopisuje. Božena se zaradi moževih kategoričnih zahtev z mlajšima otrokoma preseli k njemu na Ogrsko. Po smrti najstarejšega sina Hynka začne pisati Babico.

BOŽENA / Češka republika / 2021
scenarij: Martina Komárková, Hana Wlodarczyková
režija: Lenka Wimmerová
v glavnih vlogah: Anna Geislerová, Jan Hájek, Anna Kameníková, Martin Mysicka, Krystof Hádek, Václav Matejovský

Novembra lani je NASA proti Luni izstrelila eno večjih in zmogljivejših raket, Space launch system. NASA je pri tem in med samim letom rakete z opremo slovenskega podjetja Dewesoft merila več spremenljivk. Njihovi instrumenti so zajemali in v realnem času prikazovali od 200.000 pa do 15 milijonov vzorcev na sekundo. S slovensko opremo merijo tudi na mednarodni vesoljski postaji. Tam z mikrofoni iščejo mesta morebitnih trkov vesoljskih smeti v vesoljsko postajo. S satelitom Trisat-R pa na višini 6000 km z meritvami spremljamo vesoljsko vreme.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

V Mestnem gledališču ljubljanskem smo si ogledali predstavo Lunapark, igro o prepadu med dvema generacijama. Pred začetkom Slovenskih glasbenih dnevov bomo predstavili vrhunce letošnje, 37. izvedbe. Prebrali smo jezikovno posodobljen ponatis dolgo pozabljenega romana Ivana Tavčarja 4000 in knjigo Alda Milohnića 40 let sem delal. Dramatizacije in priredbe Cankarjevega Hlapca Jerneja. V prostorih Mednarodnega grafičnega likovnega centra v Ljubljani pa smo si ogledali razstavo poljskega vizualnega umetnika Honze Zamojskega.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov