Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Stanje na cestah

Slovenija Golob ob drugi obletnici vlade: Delamo kot ekipa, vsi dosežki so skupni

Premier Robert Golob, ministrica za kulturo Asta Vrečko in minister za gospodarstvo Matjaž Han na novinarski konferenci predstavljajo vladne dosežke ob polovici mandata.

11

Slovenija Janša: Mladim se namesto stanovanj ponuja glasovanje o marihuani. Horvat: Dve leti počasnega učenja.

Predsednik SDS-a Janez Janša je ocenil, da je vladajoča koalicija v prvi polovici mandata uresničila le slabih 14 odstotkov tega, kar si je zadala. Poslanec NSi-ja Jožef Horvat pa meni, da se bomo z neučinkovitostjo vlade ukvarjali do prihodnjih volitev.

86

Okolje Oranžno opozorilo zaradi nalivov in neviht. Možnost sprožitve zemeljskih plazov.

Začele so se pojavljati plohe in nevihte. Ponoči se lahko zgodijo tudi hujši nalivi. Arso je zato izdal oranžno opozorilo za celotno Slovenijo. Konec tedna bo v večini Slovenije moker.

46

Evropske volitve 2024 MZZ: Blokada izvedbe evropskih volitev v BiH-u je nesprejemljiva

Ministrstvo za zunanje zadeve obsoja nedavno domnevno blokado izvedbe evropskih volitev na slovenskem veleposlaništvu v Sarajevu. Slovenija uradnega obvestila o zavrnitvi soglasja za izvedbo volitev ni dobila, so pojasnili na ministrstvu.

8

Cedevita Olimpija "Prodaja Matkovića dala signal, da klub nima več ambicij"

"Olimpija potrebuje domače igralce," je po koncu državnega prvenstva sporočil najkoristnejši igralec finala Alen Omić, ki mu pogodba s Cedevito Olimpijo, tako kot veliki večini košarkarjev, poteče.

30

Novice

Vojna v Ukrajini Lavrov lovce F-16 vidi kot "jedrski" signal Nata. Peskov: Nato spodbuja podaljševanje vojne.

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov vidi v napovedanih dobavah bojnih letal F-16 ukrajinskim silam "signal" zveze Nato na jedrskem področju, saj ameriški lovci lahko nosijo jedrsko orožje.

175

Vojna v Gazi Izrael z zavzetjem mejnega koridorja nadzoruje celotno kopensko mejo Gaze

Izraelska vojska je sporočila, da je ob zavzetju strateško pomembnega tamponskega območje vzdolž meje med Gazo in Egiptom odkrila 20 predorov, ki jih je palestinsko gibanje Hamas uporabljalo za tihotapljenje orožja.

47

Okolje Nevladniki državnega sekretarja Danijela Levičarja zaradi vodenja projekta JEK 2 pozvali k odstopu

Nevladne organizacije so na predsednika vlade naslovile tri zahteve glede nadaljnjega upravljanja projekta JEK 2, državnega sekretarja Danijela Levičarja pa so pozvale k odstopu.

7

Šport

Atletika Na evropsko prvenstvo rekordno število slovenskih atletov

Na seznamu za evropsko prvenstvo v atletiki v Rimu od 7. do 12. junija je kar 24 Slovencev. Med 12 atleti sta Kristjan Čeh in Matic Ian Guček, med 12 atletinjami pa Tina Šutej, Anita Horvat, Maruša Mišmaš in Lia Apostolovski.

5

Športni SOS Pogačar še vedno s popolnim izkupičkom

Bernard Hinault je edini kolesar, ki je na cilju vsake tritedenske dirke stopil na zmagovalni oder. Do popolnega izkupička mu je manjkal le uspeh na Touru 1980, na katerem je vodil po polovici dirke, nato pa odstopil zaradi poškodbe kolena.

10

Euro 2024 Bijol: Koga pa naj poslušam, če ne Cannavara!

Za Jako Bijolom je sezona, polna pretresov, na evropskem prvenstvu pa si želi, da bi se Slovenija predstavila z dobro igro, ki bi jo kronala s pozitivnimi izidi. Pomagali mu bodo tudi nasveti Fabia Cannavara, ki ga je v zadnjem mesecu navdušil v klubu.

11

Dirka po Franciji Vingegaard se je podal na trening v francoske Alpe

Dvakratni zaporedni zmagovalec Toura Jonas Vingegaard prvič po hudi nesreči na Dirki po Baskiji trenira na visoki nadmorski višini. Danec, ki bi moral po prvotnem načrtu prihodnji teden nastopiti na Kriteriju po Dofineji, je v Tignesu.

99

Tenis Medvedjev hitro med 32; že druga prekinitev zaradi dežja

Na pariških teniških igriščih bo danes izjemno pestro, saj morajo nadomestiti vse v sredo preložene dvoboje. Znani bodo vsi udeleženci tretjega kroga. Drugi obračun v Rolandu Garrosu čaka tudi Novaka Đokovića.

Oglasno sporočilo

Posodobite na Windows 11 in Office 2021 za 10,99 € še danes in delajte bolj pametno

Dobro je uporabljati računalnik za delo in igro, ampak ne glede na to, ali opravljate samo osnovne naloge ali vodite podjetje, boste prej ali slej potrebovali programe za pisanje, preverjanje besedil, računanje in ustvarjanje predstavitev.

Hokej Dolgoletni reprezentant Gregorc po 17 letih igranja v tujini okrepil Olimpijo

Hokejski klub Olimpija je sporočil, da se ekipi pridružuje izkušeni branilec Blaž Gregorc. V več kot 15 letih je na mednarodnem prizorišču igral za več vidnih evropskih klubov.

7
Več

Kultura

Intervju “Film Izničenje mi na neki način ni bil všeč že samo zato, ker so bile izvzete okoljske teme”

“Zdi se, da je človek ločen od narave, a naša vloga v tem svetu je vendar prav v naravi. Še večje vprašanje pa je, ali lahko zmanjšamo razkorak med kulturo in naravo, kajti šele skozi to lahko pravilno razumemo delovanje sveta,” razmišlja Jeff VanderMeer.

3

Dediščina Britanskemu muzeju uspelo pod svojo streho vrniti skoraj polovico od 1500 pogrešanih predmetov

Lani je prišla v javnost informacija o presenetljivo velikem številu predmetov, ki so skozi čas tako ali drugače izginili iz Britanskega muzeja. V okviru iskanja teh predmetov so jih našli že 626, tem pa se bo po napovedi pridružilo še 268 kosov.

1

Potovanje na robu noči Tenkočutni radijski dokumentarec o Evgenu Bavčarju prejel srebrni prix Marulić

Radio Slovenija oziroma ustvarjalci Saška Rakef, Mojca Delač, Luka Hvalc, Urban Gruden in Evgen Bavčar so na 27. mednarodnem radijskem festivalu Prix Marulić na Hvaru prejeli drugo nagrado v kategoriji radijskih dokumentarcev za Potovanje na robu noči.

Več

Zabava in slog

Reportaža Sting znova razvnel Stožice: “Najlepša hvala, Ljubljana! Se vidimo spet!”

Turneja Sting 3.0. je prispela tudi v Stožice. Kot basist in pevec "močnega tria", ki ga sestavljata še kitarist Dominic Miller in bobnar Chris Maas, je Sting občinstvo razvajal z bogatim naborom samostojnih uspešnic in tudi pesmimi skupine The Police.

32

Zabava in slog Kek o Šeškovi novi pričeski: "V težavah smo"

Slovenska nogometna reprezentanca je včeraj na Brdu pri Kranju začela s pripravami na evropsko prvenstvo v Nemčiji. Kar nekaj pogledov je bilo namenjenih našemu nogometnemu virtuozu Benjaminu Šešku, ki je presenetil z novo pričesko.

Anastenaria Bosi na žgočo žerjavico: "Če samo za trenutek izzivaš, se lahko opečeš"

V peščici grških in bolgarskih vasi konec maja ob prazniku anastenaria priredijo hojo po žerjavici. Obred je dandanes po Grčiji namenjen predvsem turistom, a ga v vaških predelih še vedno prirejajo s prvotnim namenom.

Glasba NOFX danes še zadnjič v prestolnici

V razprodanem ljubljanskem Media centru bo drevi nastopila legendarna pankovska zasedba NOFX. Ena najpomembnejših skupin panka na svoji poslovilni turneji še zadnjič trese Evropo, oktobra pa bo v Los Angelesu odigrala svoj zadnji koncert.

7

Avtomobilnost Simulator je pokazal, da na e-skiroju ne zaviramo dovolj učinkovito

Odgovor na vprašanje preteklega tedna, ki se je glasilo, koliko voznikov e-skirojev v kritični situaciji zavira pravilno, je 31 odstotkov.

5
Oglasno sporočilo

Načrtujete nakup, gradnjo ali prenovo doma – vi veste kaj, v SKB banki vedo kako

Kako se spopasti s tem največjim življenjskim izzivom, če nimamo (dovolj) lastnih sredstev, niti si ne moremo denarja izposoditi od staršev in prijateljev?

Glasba Zaradi koncertov Taylor Swift v Edinburgu ni več prostora za brezdomce

Zaradi treh junijskih koncertov Taylor Swift po poročanju dobrodelnih organizacij in aktivistov iz škotske prestolnice množično selijo brezdomce, da bi sprostili turistične nastanitve. Splošno stanovanjsko krizo v mestu je prihod zvezdnice le še povečal.

14
Več

Uredniški izbor

Afrika Suše in iskanje zlata ogrožajo pridelek kakava, zaradi česar grozijo višje cene čokolade

Čokolada bi se lahko kmalu drastično podražila zaradi krize s kakavom, ki dosega rekordne cene po številnih težavah v glavnih pridelovalkah v Zahodni Afriki, kjer pridelek ogrožajo suše in bolezni, vse hujši vpliv pa ima tudi nezakonito rudarjenje zlata.

48

Evropske volitve Napovedan porast podpore skrajni desnici bo sledil "mainstreamizaciji" njenih idej

Pred junijskimi evropskimi volitvami ankete napovedujejo možnost precejšnjega povečanja zastopanosti skrajne desnice v Evropskem parlamentu, ki pa bi sledilo dolgotrajnemu procesu t. i. mainstreamizacije skrajno desnega diskurza in politik.

137

Nova hrvaška vlada "Čeprav je Plenković dobro ukrotil Domovinsko gibanje, to ni koalicija, na katero bi bil ponosen"

Andrej Plenković je s koalicijskim dogovorom z Domovinskim gibanjem dokazal politično spretnost, vendar je nadaljnja usoda koalicije nejasna, tako zaradi nezanesljive koalicijske partnerice kot njegovih osebnih ambicij, meni hrvaški komentator Mate Mijić.

32

Rak dojk Bi morali preventivne mamografije razširiti tako med mlajše kot starejše ženske?

Prenovljene evropske smernice priporočajo preventivno pregledovanje dojk v okviru presejalnih mamografij med 45. in 74. letom. Pri nas so v program Dora trenutno vključene ženske med 50. in 69. letom, zato preverjajo možnosti širitve programa.

119
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Hej, hej, hej

Danes o slovenskem športu. A ne – kako stereotipno – o njegovih mogočnih zmagah, temveč o njegovih grenkih porazih. Slovenski šport je namreč izgubil … Izgubil je svoj slogan in s tem mu grozi, da izgubi najprej navijače, posledično pa še svoje bistvo.

4

Urban Praprotnik Rugljeva zapuščina ljubiteljskega teka

Ne vem prav dobro, kaj sem delal tistega pomladnega deževnega dne leta 1995 v okolici državnega zbora v Ljubljani. Spomnim pa se začudenosti, ko sem videl, da okoli njega kroži skupina tekačev. Pozneje sem izvedel, da tečejo v podporo dr. Janezu Ruglju.

Slavko Jerič Pogačarjev učinek: Kljub prevladi gorenjskega volka gledamo zanimiv Giro

Dirka po Italiji gre počasi h koncu, zmaga se obeta prvemu favoritu Tadeju Pogačarju, ki ima pred zasledovalci res ogromno prednost. Marsikdo bi pomislil, da gre za preveč monotono dirko, a Giro je vseeno zanimiv in vznemirljiv.

113

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Preprosto fantastično!

Ko se bliža poletje, je treba okrepiti shizofreni odnos Slovencev do sosedov Hrvatov. Gre namreč za to, da večina Slovencev dopustuje na hrvaški obali, mnogi od njih v svojih lastnih objektih, po drugi strani pa negujemo hrvaško-slovenski spor okoli meje.

2
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov