Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Evropa Španija in Norveška že priznali Palestino, še danes naj bi jo tudi Irska

Norveška in Španija sta priznali Palestino, Irska naj bi jo v nekaj urah. Španski premier Pedro Sanchez je dejal, da je priznanje bistven korak za dosego miru na Bližnjem vzhodu in ne poteza, ki bi bila uperjena proti komur koli, še najmanj proti Izraelu.

71

Zasedanje obrambnih ministrov EU-ja Naj Evropska unija dovoli, da Ukrajina z njenim orožjem izvaja napade na rusko ozemlje?

Visoki zunanjepolitični predstavnik Evropske unije Josep Borrell pričakuje, da bodo obrambni ministri držav članic Unije na zasedanju v Bruslju razpravljali tudi o tem, da bi Ukrajini dovolili uporabo svojega orožja za napade na rusko ozemlje.

105

Vojna v Gazi Izraelski tanki vstopili v središče Rafe. Iz mesta v treh tednih zbežalo milijon ljudi.

Vrstijo se obsodbe izraelskega zračnega napada na taborišče pri Rafi. Generalni sekretar ZN-a Antonio Guterres je opozoril, da v Gazi ni varnega mesta in da "se mora ta groza končati". Izraelski tanki so medtem vstopili v središče Rafe.

39

Slovenija Alenka Vodončnik umaknila prijavo za članico uprave RTV Slovenija

Svet RTV Slovenija bi moral danes odločati o imenovanju Alenke Vodončnik za članico uprave, a je kandidatka prijavo na razpis umaknila, so nam potrdili na RTV Slovenija.

4

UCI-lestvica Pogačar z rekordnimi 9663 točkami daleč pred vsemi

9663: Tadej Pogačar je na novi UCI-lestvici postal prvi kolesar, ki ni prebil le meje 8000 točk, ampak celo 9000. Po novem ima zmagovalec 107. Dirke po Italiji na svojem računu 9663 točk in bo še dolgo ostal prvi kolesar sveta.

60

Novice

Črna kronika Zaradi goljufij s turističnimi boni ovadili več ljudi, dva storilca naj bi pridobila 274 tisočakov

Kriminalisti so ovadili dva moška, 38-letnika in 42-letnika, ki ju sumijo kaznivih dejanj, povezanih z goljufijami s turističnimi boni med letoma 2020 in 2022. Pridobila naj bi si več kot 274 tisoč evrov.

6

Vatikan Papež Frančišek naj bi za istospolno usmerjene uporabil skrajno slabšalni izraz

Kot kaže, imajo v Vatikanu novo afero, ki jo je sprožil papež sam. Na nedavnem srečanju z vrhom italijanske Cerkve naj bi se za zaprtimi vrati povsem neprimerno izrazil glede istospolno usmerjenih, ki jim še naprej, vsaj teoretično, zapira vrata semenišč.

53

Ob osmih Marko Peterlin: Naše železnice so iz časov Avstro-Ogrske, vendar obnovljene

Slovenske železnice so šele zdaj prišle do stanja, da normalno deluje tisto, kar že imamo, v prihodnje bomo lahko začeli razmišljati tudi o novih progah, je v oddaji Ob osmih povedal direktor Inštituta za politike prostora Marko Peterlin.

20

Šport

Pregled sezone Celar najučinkovitejši, Iličić najbolj navdihnjen, Oblak z največ tekmami

V sredo se uradno začenjajo sklepne priprave Slovenije za nastop na evropskem prvenstvu. Na Brdu se bo zbralo 29 kandidatov za 26 mest na Euru 2024, manjkal bo le letos klubsko najučinkovitejši Slovenec. In kako je šlo letos nogometnim ladjam?

10

SOS odmev Fink: Pogačarjevi tekmeci so se od starta sprijaznili, da dirkajo za drugo mesto

"Vsi Pogačarjevi nasprotniki vedo, da je serijski zmagovalec in s svojimi vožnjami 'športno ubija' nasprotnike in tekmece. Vsi vedo, da je nepopustljiv, kadar je v igri za zmago, je preprosto ne prepušča," o nespornem junaku Gira razmišlja Bogdan Fink.

44

Liga NBA Boston pometel z Indiano in zdaj čaka na tekmeca v finalu

Boston je v drugem polčasu zaostajal, a v zadnjih minutah je Jaylen Brown poskrbel za izenačenje, Derrick White pa za zmagovito trojko in Celticsi so s 105:102 ugnali Indiano ter se s 4:0 v zmagah uvrstili v veliki finale Lige NBA.

257

Tenis Kaj bo prinesel tretji dan na peščenih igriščih Pariza?

Po slovesu Rafaela Nadala v uvodnem krogu letošnjega Rolanda Garrosa se malce podobno na francoski ravni pripravlja za eno njihovih najboljših tenisačic. Alize Cornet namreč začenja svoj zadnji turnir na pariškem pesku za OP Francije.

3

Liga NHL Dallas s hat-trickom Robertsona utišal Edmonton

Po desetih tekmah strelskega posta je eksplodiral prvi golgeter Dallasa in s tremi goli poskrbel za zmago Zvezd s 5:3 proti Naftarjem na tretji tekmi finala Zahodne konference Lige NHL. Teksašani zdaj vodijo z 2:1 v zmagah in so na pol poti do finala.

5
Oglasno sporočilo

Preverite 5 korakov do uresničitve vaših sanj

KDL omogoča hitro in enostavno pridobitev potrošniškega posojila. Proces je enostaven, hiter in brez nepotrebne birokracije. Uresničite svoje sanje že danes s KDL potrošniškim posojilom!

Cedevita Olimpija Martić: Tukaj nisem zaradi denarja, ampak zato, ker mi ni vseeno

Cedevita Olimpija je še zmago oddaljena od 21. naslova slovenskega prvaka, a ljubljanski košarkarji tako kot že vso sezono, ki je bila zelo slaba, tudi v finalu državnega prvenstva ne navdušujejo.

4
Več

Kultura

Ljubljana Art Weekend "Treba se je upreti hiperprodukciji in temu, da si ali izgorel ali pa površen"

"Od umetnikov se učim, kako delati počasi in spoštovati sam proces," pravi kuratorica iz Beograda Ana Simona Zelenović, ko razmišlja o kuriranju v čas hipeprodukcije, prekarnih delovnih pogojev in komodifikacije.

Film in TV Zakaj se Hollywood vztrajno izogiba temi okoljske krize?

Kako bo dvig morskih gladin vplival na Aquamanovo kraljestvo? Vprašanje se zdi bizarno, a se navezuje na znanstveno študijo, ki je preverjala, ali sodobni hollywoodski blockbusterji odražajo okoljsko krizo, v katero smo zabredli.

5

Ecce homo "Izgubljeni Caravaggio", ki so ga skoraj prodali za 1500 evrov, zdaj na ogled v Madridu

V muzeju Prado v španski prestolnici so v ponedeljek razstavili sliko italijanskega mojstra Caravaggia. Za platno je nekoč veljalo, da je delo neznanega umetnika in bi skoraj končalo na dražbi. Šele nedavno so potrdili, da je brez dvoma mojstrovo delo.

1
Več

Zabava in slog

Vodič po danski prestolnici Od burgerjev do Nome: Kako je København postal najbolj vznemirljiva gastronomska destinacija

Pisalo se je leto 2004, ko sta Rene Redzepi in Claus Meyer, soustanovitelja Nome, predstavila manifest nove nordijske kulinarike – ter lastnoročno spremenila podobo svetovnega gastronomskega zemljevida – in razmerja moči na njem.

13

Foto Mali "Rafa" osvojil občinstvo na Rolandu Garrosu

Španskega teniškega igralca Rafaela Nadala je med teniškim obračunom na Rolandu Garrosu spodbujala tudi njegova družina – žena Maria Francisca Perello in njun skoraj dveletni sin.

Ture avanture Kopalne vode v Sloveniji lani ustrezne kakovosti

Slovenija je ena od evropskih držav, kjer so vse kopalne vode lani dosegale ustrezno kakovost. Idrijca v Bači pri Modreju zaradi poplav in sanacije ni bila ocenjena, izhaja iz poročila Evropske okoljske agencije (EEA).

Znani Lizzo v South Parku kot alternativa zdravilom za hujšanje

Pevka Lizzo je ponosna, da je navdih za najnovejšo epizodo animirane serije South Park z naslovom Konec debelosti, v kateri je alternativa zdravilom za hujšanje. "Svetu sem pokazala, kako se ljubiti."

9

Celje Slovenski kuharski mojstri in mojstrice na kulinarični zabavi na prostem

Teden restavracij se prvič seli na ulice – slovenski kuharski mojstri in mojstrice bodo to soboto kuhali na Glavnem trgu v Celju.

Oglasno sporočilo

Načrtujete nakup, gradnjo ali prenovo doma – vi veste kaj, v SKB banki vedo kako

Kako se spopasti s tem največjim življenjskim izzivom, če nimamo (dovolj) lastnih sredstev, niti si ne moremo denarja izposoditi od staršev in prijateljev?

Ture avanture 30 let prvega turističnega rudnika pri nas

Pred 30 leti so rudnik živega srebra v Idriji odprli za obiskovalce. V treh desetletjih si je Antonijev rov ogledalo že skoraj 600 tisoč obiskovalcev.

Več

Uredniški izbor

Evropske volitve Napovedan porast podpore skrajni desnici bo sledil "mainstreamizaciji" njenih idej

Pred junijskimi evropskimi volitvami ankete napovedujejo možnost precejšnjega povečanja zastopanosti skrajne desnice v Evropskem parlamentu, ki pa bi sledilo dolgotrajnemu procesu t. i. mainstreamizacije skrajno desnega diskurza in politik.

134

Nova hrvaška vlada "Čeprav je Plenković dobro ukrotil Domovinsko gibanje, to ni koalicija, na katero bi bil ponosen"

Andrej Plenković je s koalicijskim dogovorom z Domovinskim gibanjem dokazal politično spretnost, vendar je nadaljnja usoda koalicije nejasna, tako zaradi nezanesljive koalicijske partnerice kot njegovih osebnih ambicij, meni hrvaški komentator Mate Mijić.

32

Rak dojk Bi morali preventivne mamografije razširiti tako med mlajše kot starejše ženske?

Prenovljene evropske smernice priporočajo preventivno pregledovanje dojk v okviru presejalnih mamografij med 45. in 74. letom. Pri nas so v program Dora trenutno vključene ženske med 50. in 69. letom, zato preverjajo možnosti širitve programa.

119

Umetna inteligenca Akt o umetni inteligenci: ureditev, s katero Evropski parlament cilja na ves svet

Evropski parlament je po dolgih letih priprav sprejel akt o umetni inteligenci, enega največjih podvigov tega mandata, s katerim želi vplivati na globalno prakso. Toda, ali je s tem zagotovil, da se bo razvoj umetne inteligence selil drugam?

67
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Rugljeva zapuščina ljubiteljskega teka

Ne vem prav dobro, kaj sem delal tistega pomladnega deževnega dne leta 1995 v okolici državnega zbora v Ljubljani. Spomnim pa se začudenosti, ko sem videl, da okoli njega kroži skupina tekačev. Pozneje sem izvedel, da tečejo v podporo dr. Janezu Ruglju.

4

Slavko Jerič Pogačarjev učinek: Kljub prevladi gorenjskega volka gledamo zanimiv Giro

Dirka po Italiji gre počasi h koncu, zmaga se obeta prvemu favoritu Tadeju Pogačarju, ki ima pred zasledovalci res ogromno prednost. Marsikdo bi pomislil, da gre za preveč monotono dirko, a Giro je vseeno zanimiv in vznemirljiv.

113

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Preprosto fantastično!

Ko se bliža poletje, je treba okrepiti shizofreni odnos Slovencev do sosedov Hrvatov. Gre namreč za to, da večina Slovencev dopustuje na hrvaški obali, mnogi od njih v svojih lastnih objektih, po drugi strani pa negujemo hrvaško-slovenski spor okoli meje.

2

Urban Praprotnik Kje se skriva užitek v teku?

Pred dobrim mesecem smo začeli tekaško vadbo za začetnike. Že na drugi vadbi sem udeležence povabil na 12,5 km dolg Tek trojk, ki je bil preteklo soboto v Ljubljani. Takrat mi niso verjeli, da lahko pri tem podvigu celo uživajo.

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov