Lososovi fileji z zelenjavo
Najprej popražimo zelenjavo
Objavljeno: 21. november 2018 ob 15:13
Ljubljana - MMC RTV SLO

Losos
Preden postrežemo, file potresemo s koprom. Foto: freedigitalphotos.net

Sestavine: 70 dag lososovih filejev, osem korenčkov, tri zelene kolerabice, tri žlice limonovega soka, olivno olje, maslo, pol šopka kopra, sol, poper.

Kolerabo olupimo, korenje ostrgamo in vse narežemo na lističe oziroma na kolesca.

V kozici na žlici masla popražimo por in kolerabo, prilijemo zajemalko vode in dušimo deset minut. Solimo. Lososove fileje solimo in pokapamo z limonovim sokom. Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija. Zelenjavo stresemo v višji namaščen pekač in nanjo zložimo fileje.

Potresemo jih s koščki masla in pečemo slabe pol ure. Potresemo s koprom in postrežemo.

Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Komentarji
inri
# 21.11.2018 ob 17:57
Pol ure?!
slovenkaaaa
# 21.11.2018 ob 17:31
Samo to ni to na sliki. Pomfri namesto korencka?
veliki janez
# 21.11.2018 ob 17:23
mmmmm