Sestavine za majonezo: 2 rumenjaka, 200 ml sončničnega ali repičnega olja, 1 čajna žlička gorčice, sok polovice limone, sol, poper.
V skledi zmešamo rumenjake, gorčico, sok limone, poper in sol. Počasi prilivamo olje in med tem ves čas mešamo z metlico. Lahko uporabimo tudi električni mešalnik. Majonezo lahko hranimo v hladilniku 2 dni. Pred uporabo jo rahlo premešamo.
Trik: Panceto ali slanino narežemo na 1 mm debele rezine. Večji pekač obložimo s papirjem za peko. Nanj zložimo rezine pancete eno ob drugo tako, da se ne prekrivajo. Pokrijemo z drugo plastjo papirja in nanj položimo pekač. Tako bo panceta ob pečenju ostala ravna in se ne bo zvila. Pečemo pri 170 stopinj Celzija približno 15 min.
Prečno narežemo paradižnik, da dobimo lepe kroge, približno 5 mm debelo. Nasolimo in pustimo stati približno pol ure, da paradižnik spusti vodo in je bolj okusen.
Trik: Solatne liste ločimo od glave, liste operemo, odstranimo spodnje svetle dele in jo namočimo v posodo s hladno vodo. Postavimo v hladilnik in pustimo stati kakšno uro - tako bo solata bolj hrustljava.
Piščanca kuhamo v slani vodi na zmernem ognju približno 15 min. Ko je piščanec kuhan, ga ohladimo.
Toast popečemo, namažemo z majonezo, nanj položimo piščanca, paradižnik in solato. Pokrijemo z drugim toastom in postopek ponovimo.
Postrežemo s pečenim krompirčkom ali domačim čipsom.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje