Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija Ministrica Katič napovedala, da bo tudi sama vložila kazensko ovadbo glede nakupa stavbe na Litijski

Pravosodna ministrica Andreja Katič je glede nakupa stavbe na Litijski 51, zaradi katerega je februarja odstopila njena predhodnica, napovedala vložitev kazenske ovadbe. Sporni nakup sicer že preverja tudi Nacionalni preiskovalni urad.

24

Črna kronika Po prvih informacijah v Slovenski Bistrici 58-letnik ranil 50-letnika, nato pa je ustrelil sebe

Policisti so ugotovili, da je do streljanja na območju policijske postaje Slovenska Bistrica prišlo po verbalnem sporu med tremi moškimi. Spor med dvema se je stopnjeval do tega, da je 58-letnik s strelnim orožjem ranil 50-letika, nato pa storil samomor.

Bližnji vzhod V napadih na Rafo umrlo najmanj 27 ljudi. Blinken v Savdski Arabiji nadaljuje pogovore o Gazi.

Ameriški državni sekretar Antony Blinken je prispel v Savdsko Arabijo, kjer se bo udeležil pogovorov z arabskimi voditelji o premirju in povojnem upravljanju Gaze. Delegacija Hamasa, ki je prispela v Egipt, naj bi danes sporočila svoj odgovor.

3

Evropa Pedro Sanchez ostaja predsednik španske vlade

Španski predsednik vlade Pedro Sanchez je javnosti po nekajdnevnem ugibanju sporočil, da bo nadaljeval svoj mandat. Sanchez je namreč po korupcijskih obtožbah njegove soproge namignil, da bi lahko odstopil s položaja.

7

Liga NBA Dončić: Moram se zabavati na parketu. Takrat igram najboljšo košarko.

Izid v zmagah je v seriji med Clippersi in Mavericksi po štirih tekmah izenačen. Ekipa iz Los Angelesa je slavila obakrat, ko je igrala brez svojega najboljšega posameznika, tudi najboljši teksaški košarkar pa je imel na zadnjem dvoboju težave.

3

Novice

Slovenija KPK prijavo o sumu nezdružljivosti funkcij v zadevi Jaklič odstopil državnemu zboru

Komisija za preprečevanje korupcije je prijavo o sumu nezdružljivosti funkcij ustavnega sodnika Klemna Jakliča odstopil DZ-ju, nadaljeval pa bo obravnavo zadeve z vidika pristojnosti na področjih omejitev poslovanj in premoženjskega stanja.

18

Vojna v Ukrajini Ukrajina odbila več ruskih napadov

Ukrajinska vojska je sporočila, da je odbila 55 ruskih napadov na več vasi v vzhodni Doneški oblasti, dan po tem, ko so priznali, da se razmere na vzhodni fronti slabšajo.

11

Ljubljana Na ponovnem razpisu za nadgradnjo ljubljanske železniške obe ponudbi presegata ocenjeno vrednost

Na drugo javno naročilo za izbor izvajalca gradnje nove železniške postaje v Ljubljani sta tudi tokrat prispeli dve ponudbi. Eno je podal konzorcij z družbo SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana na čelu, drugo pa družba VOC Objekti.

38

Šport

SP v hokeju Bo po klofuti sledil scenarij iz Gojanga 2014 ali Budimpešte 2018?

Slovenska hokejska reprezentanca, ki jo spremlja celotno vodstvo, vključno z novim ljubljanskim mecenom, ni pričakovala grenkega nedeljskega kosila. Južna Koreja je pokazala Sloveniji, kako se zadeva in odloča na tovrstnem turnirju – s preprosto igro.

8

EP v nogometu 2024 Celar z 20. golom sezone v finale, Šeško pri 15 zadetkih, strelski niz Žuglja

Do konca klubske sezone je še mesec dni in številni slovenski nogometaši dvigujejo strelsko formo pred bližajočim Eurom 2024. Če Šeško potrjuje status prvega orožja Slovenije, pa drugi krepijo svoje vloge in se ponujajo vsaj kot aduti s klopi.

12

Odzivi "Riera bi rekel, da moramo sanjati o velikih stvareh, da bi do njih tudi prišli"

Če je bil prvi naslov Celjanov pred štirimi leti nogometna romantika, kot se je izrazil eden od navijačev, je bil letošnji pričakovan in plod za slovenske razmere velikih vložkov. Po njem je zadišalo že lansko pomlad, potrdili so ga včeraj proti Olimpiji.

31

Rokomet Obe reprezentanci bosta pod petimi krogi začeli z jutranjima tekmama

Organizatorji olimpijskih iger v Parizu so določili termine tekem rokometnih turnirjev v moški in ženski konkurenci, kjer bo imela svoje predstavnike tudi Slovenija.

2

Liga NBA Clippersi zapravili 31 točk prednosti, a v napeti končnici izenačili na 2:2

Košarkarji Dallasa so na četrti tekmi uvodnega kroga končnice Lige NBA proti LA Clippersom v drugi četrtini zaostajali že s 24:55, dve minuti pred koncem pa so povedli s 105:104. V napeti končnici je James Harden zagotovil zmago gostom (111:116).

885
Oglasno sporočilo

Pridobite doživljenjsko licenco za Microsoft Office za samo 20 € na Keysoffu

Ne glede na to, s čim se ukvarjate, vam ravnanje z zaupnimi dokumenti, urejanje pomembne elektronske pošte in osredotočenost na delo lahko povzročajo težave.

Liga NHL Naftarji z enim ploščkom v mreži Kraljev do tretje zmage

Hokejisti Edmontona v seriji uvodnega kroga končnice Lige NHL proti Los Angelesu vodijo s 3:1 v zmagah. Dobili so tudi drugo tekmo v gosteh (0:1), v noči na četrtek pa bodo imeli doma prvi zaključni plošček za napredovanje.

6
Več
Mobile

Kultura

Oder Mednarodni dan plesa: 30 let Društva za sodobni ples in opozorila na podhranjenost plesne umetnosti

"Razpoložljivi podatki kažejo, da gre za najslabše financirano uprizoritveno dejavnost," opozarja vodstvo Društva za sodobni ples. Praznik zaznamujejo s plesnim paviljonom na Kongresnem trgu, ki opozarja tudi na pomanjkanje vadbene infrastrukture.

Osmi dan Benetke: ima umetnost dejansko političen pomen?

Ali v sodobni umetnosti nekaj velja estetskost ali je cenjeno predvsem tisto, kar izraža (lažno) politično angažiranost? Relevantno je vprašanje, kakšno umetnost predstavlja beneški bienale.

Radijska igra O upornih Slovenkah, oddihu v zdravilišču in izdaji računa

Premiera petega dela cikla Slabe ceste bo v osišče postavila sadističen odnos rablja in žrtve, ki znotraj zaostrene interakcije razkriva tudi delce humanosti. Ob prazniku dela bosta na sporedu igri Glažuta in Račun, ki se osredinjata na delavske pravice.

Več

Zabava in slog

Prvi let Zaživela letalska povezava med Ljubljano in Københavnom

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana slavi novo letalsko povezavo med slovensko in dansko prestolnico. Letalski prevoznik Norwegian bo med Ljubljano in Københavnom letel dvakrat tedensko – sprva ob ponedeljkih in petkih, poleti pa ob torkih in sobotah.

S kavča na Grenlandijo Kako se pripraviti za prečenje grenlandskega ledenika? "Tako, da vlečeš avtomobilske gume po gozdu!"

V pripravah na prečenje grenlandskega ledenika je Robert Ferlič vrsto dni preživel v gozdu, kjer je vlekel avtomobilske gume. "To je najboljši trening," je jasen, priznava pa, da je marsikdo ob pogledu nanj dvignil obrvi, po pojasnilu pa mu zaželel srečo.

7

Nasveti Pred potovanjem v tujino se je dobro pozanimati predvsem o varnostnih razmerah

Prvomajske praznike bodo nekateri izkoristili za skok v tujino. Pred potovanjem se je dobro zavarovati in preveriti veljavnost osebnih dokumentov in vstopne pogoje v državo. Glede na varnostne razmere so trenutno vse poti na Bližnji vzhod odsvetovane.

1

Neverjetno in noro Mačko od doma pomotoma odposlali v paketu

Družina iz ameriške zvezne države Utah je pred kratkim pogrešila mačko. Na veliko presenečenje njenih skrbnikov je Galeana končala daleč od doma, v Kaliforniji. Ljubiteljica škatel je očitno neopaženo smuknila v paket, ki so ga vrnili Amazonu.

1

Avtomobilnost Novega dusterja smo zapeljali v mesto, makadam in v blato

V Avtomobilnosti smo zapeljali novo generacijo dacie duster. Ugotovili smo, da ta avtomobil še naprej ostaja "avtomobilski heroj" za tiste, ki si želimo robustnega avtomobila, na katerem nas tudi kakšna v avanturi povzročena praska ne zaboli preveč.

15
Oglasno sporočilo

Vlaganje v zlato je vse bolj priljubljeno

Razkrivamo najboljše mesto za nakup zlatih palic in kovancev

Rekord Za zlato uro najbogatejšega potnika na Titaniku iztržili več kot milijon funtov

Zlato žepno uro najbogatejšega potnika na Titaniku, ki je doživel brodolom na svoji krstni plovbi leta 1912, so na dražbi v Veliki Britaniji prodali za rekordnih 1,175 milijona britanskih funtov. Kupil jo je zasebni zbiratelj iz Združenih držav Amerike.

1
Več

Uredniški izbor

Dan upora proti okupatorju Vojna skozi otroške oči: Ko bi pa vedeli, kaj nas čaka, bi se še bolj bali

Po drugi svetovni vojni smo verjeli, da se takšne grozote ne bodo več ponovile, se strinjajo stanovalci Doma starejših Fužine, še zadnja generacija, ki je to vojno doživela in z njo izgubila brezskrbno otroštvo. A žal se strahote dogajajo tudi danes.

39

Gledamo Razstava van Gogha v Trstu: poplava informacij zasenči potezo velikega revolucionarja umetnosti

Čeprav prinaša razstava v tržaškem Muzeju Revoltella v našo bližino dela iz druge največje zbirke Vincenta van Gogha na svetu, pa žal zamudi priložnost, da ob srečanju z enim najbolj cenjenih umetnikov vseh časov vzpostavi pristno vizualno izkušnjo.

12

Okolje “Ne moremo biti prepričani, da bo poletje 2024 vroče, a kaže se jasen nagib k toplejšim poletjem"

Služba EU-ja za spremljanje podnebnih sprememb Copernicus je v ponedeljek predstavila poročilo o stanju podnebja v Evropi za leto 2023 in nazorno predstavila množico podnebnih pretresov, ki so se lani na tej celini odrazili kot ekstremni vremenski pojavi.

61

Slovenija Bo že prihodnje leto s poklicno maturo onemogočen vpis na nekatere univerzitetne študije?

"Prevajalniki", ki naj bi že v prihodnjem šolskem letu določali dovoljene študijske smeri za dijake s poklicno maturo, so nezanesljivi in nedorečeni, predvsem pa nihče ne jamči, da bodo res veljavni.

150
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

68

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Espe popoldne

Zadnje dni nas je pretresla novica, da ima eden najvidnejših in najvišjih sodnikov v državi – espe! Predsednica parlamenta, tudi sama sodnica, a brez espeja, se je tako razhudila, da je zahtevala, da sodnik odstopi.

3

Urban Praprotnik So nam medvretenčne ploščice hvaležne, da tečemo?

"Ali menite, da tek škodi ali koristi medvretenčnim ploščicam?" s tem vprašanjem so se na ulice središča Ljubljane podali štirje dvanajstletniki. Če bi vprašali vas, kaj bi odgovorili?

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov