Hrana in pijača
()
Ješprenjka s tropinko
Ješprenjka s tropinko. Foto: Dobro jutro

Dodaj v

Ješprenjka z repo tropinko ali repinka

Privoščite si enolončnico
20. november 2017 ob 10:47
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 60 dag kisle repe, shranjene v tropinah, 10 dag kuhanega fižola, 10 dag korenčka, hranjenega v kraški prsti, 8 dag ječmena, četrt gomolja zelene, 3 debelejše rezine pršuta, oljčno olje, 2 stroka česna, sveži peteršilj, šetraj, sol, lovorjev list, zrna popra.

Ješprenj namočimo v vodi za 1–2 uri, da se malce zmehča. Zelenjavo olupimo in jo narežemo na majhne koščke. V večji posodi pogrejemo oljčno olje in na hitro opečemo zelenjavo ter dodamo ješprenj in zalijemo z vodo. Solimo in kuhamo pri nizki temperaturi približno 20 minut.

Repo olupimo in jo naribamo. V drugi posodi kuhamo repo, začinjeno z lovorjem, poprom in soljo. Ko je repa kuhana "na zob", jo primešamo osnovni mineštri.

V višji ponvi na oljčnem olju popražimo na drobno narezan pršut in nasekljan česen. K temu dodamo fižol in nekaj vode, v kateri se je kuhal ter vse skupaj vmešamo v osnovno mineštro. Začinimo.

Zelo počasi kuhamo še 5–7 minut in za tem še nekaj časa pustimo stati, da se okusi povežejo.

T. K. B., Dobro jutro
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam enol ...
link
Koleraba s prekajenim mesom
29. september 2018 ob 09:31 Sestavine: 75 dag rumene kolerabe, 40 dag prekajenega svinjskega mesa, 4 žlice olja, 1 žlica sesekljane čebule, sol, poper, peteršilj. Kolerabo olupimo, narežemo na lističe ali jo naribamo.
Več novic ...
Hrana in pijača
link
Rekordna cena za beli tartuf – kupec zanj odštel 85.000 evrov
6
12. november 2018 ob 14:17 Na dražbi tartufov v italijanskem mestu Alba v bližini Torina so za 850-gramski gomolj belega tartufa iztržili rekordno ceno. Anonimni kupec iz Hongkonga je zanj odštel kar 85.000 evrov.
Več novic ...
Kazalo