Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.3 od 13 glasov Ocenite to novico!
Lazanjo na koncu potresemo s sirom in pečemo dobre pol ure. Foto: freedigitalphotos.net

Dodaj v

Lazanja z mesom in paradižniki

Jed pečemo dobre pol ure v pečici na 180 stopinj
13. avgust 2017 ob 10:51
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 12 listov za lazanjo, 60 dag mletega mesa, 2 pločevinki pelatov, 2 stroka česna, čebula, oljčno olje, 3 dl bešamela, 1 dl kisle smetane, 1 dl mleka, parmezan, maslo, bazilika, sol, poper.

Na olju popražimo nasekljano čebulo, dodamo meso in pražimo, da porjavi. Solimo. Na žlici olja popražimo česen in dodamo narezane pelate. Dušimo pet minut, začinimo s soljo, poprom in baziliko.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija. Bešamel (razpuščeno maslo, zgoščeno z moko), mleko in smetano zmešamo. Ne pozabite na muškatni orešek. Pekač namastimo.

Na dno pekača položimo plast listov za lazanjo, pokrijemo z mesom. Prelijemo s pelati in bešamelom. Ponavljamo. Končamo s testeninami in bešamelom. Potresemo s sirom in maslom ter pečemo dobre pol ure.

Sa. J.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam test ...
link
Rezanci z brokolijem in lešniki
9. december 2017 ob 09:30 Sestavine: 35 dag jajčnih rezancev, 50 dag brokolija, 1 liter zelenjavne jušne osnove, 1 čebula, 10 dag lešnikov, 1 čili, olivno olje, 10 dag mascarponeja, sol, poper, muškatni orešček.
Več novic ...
Kazalo