Hrana in pijača
()
Mesne kroglice postrežemo z zelenjavno prilogo. Foto: freedigitalphotos.net

Dodaj v

Mesni polpeti z rožmarinom

Polpete povaljamo v drobtinah in ocvremo
27. avgust 2014 ob 12:55,
zadnji poseg: 27. avgust 2014 ob 14:07
MMC RTV SLO

Sestavine: 50 dag puste, mlete govedine, 2 stari žemlji, mleko, jajce, čebula, 3 stroki česna, žlička gorčice, peteršilj, po 1 žlička rožmarina in timijana, nekaj žlic drobtin, sol, poper, olje za cvrtje.

Čebulo in česen olupimo in nasekljamo. Peteršilj nasekljamo. Žemlji narežemo in prelijemo z malo mlačnega mleka.

Meso zmešamo z jajcem, nasekljano čebulo, česnom, dišavnicami, gorčico in odcejenim kruhom. Solimo in popramo. Z rokami oblikujemo ploščate polpete s približno sedemcentimetrskim premerom.

Povaljamo jih v drobtinah in ocvremo v vročem olju. Polagamo na kuhinjski papir.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam mesn ...
link
Medaljoni v masleni omaki
24. september 2018 ob 09:16 Sestavine: 8 majhnih svinjskih medaljonov, 2 žlici olja, pol šopka bazilike, 8 dag masla, 2 dag moke, 2,5 dl zelenjavne jušne osnove, sol, poper. Maslo ogrejemo na sobno temperaturo.
Več novic ...
Kazalo