Hrana in pijača
()
Rabarbara
Rabarbaro narežemo na koščke.

Dodaj v

Rabarbara s sneženo čepico

Enostavna pomladanska sladica
4. december 2018 ob 08:30
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 70 dag rabarbare, 2 zavitka vaniljinega sladkorja, 2 beljaka, 2 žlici mletih mandljev (ali kokosove moke), 10 žlic sladkorja, maslo.

Rabarbaro operemo, ji odstranimo nitke in stebla narežemo na nekaj centimetrov dolge koščke.

V kozici segrejemo žlico masla in dodamo rabarbaro. Potresemo jo z osmimi žlicami sladkorja in vaniljinim sladkorjem, zmešamo in pokrito dušimo približno tri minute. Pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija. Nepregorno posodo namažemo z maslom in vanjo stresemo rabarbaro.

Dva beljaka in preostali sladkor stepemo v trd sneg. V sneg vmešamo mandlje ali kokosovo moko in ga porazdelimo po rabarbari. Za dobrih pet minut postavimo v ogreto pečico.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Hrana in pijača
link
Orehov kolač s čokolado
11. december 2018 ob 12:52 Sestavine: 20 dag orehovih jedrc, 8 dag sladkorja, 13 dag čokolade za kuhanje, 10 dag masla, pol žličke kave instant, 3 žlice mleka, 5 dag moke, 3 jajca, 1 žlička pecilnega praška, sol.
Več novic ...
Kazalo