Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 3 glasov Ocenite to novico!
Potrebujemo 40 dag lososovega fileja brez kože.

Dodaj v

Rižota z lososom in koromačem

Dodamo suho belo vino
11. september 2018 ob 08:12
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 20 dag riža, 40 dag lososovega fileja brez kože, 1 gomolj koromača, 1 čebula, 1 dl suhega belega vina, 8 dl zelenjavne jušne osnove, 5 dag masla, parmezan, sol, poper.

Lososa narežemo na koščke. Gomolj očistimo in narežemo. Čebulo olupimo in nasekljamo. Polovico masla segrejemo. Dodamo čebulo in koromač ter dušimo pet minut.

Dodamo še riž in prilijemo vino. Ko vino izpari, prilijemo jušno osnovo in kuhamo približno 20 minut, da riž vpije vso tekočino.

Na preostalem maslu popečemo koščke lososa, jih solimo in vmešamo v rižoto. Začinimo s poprom, po potrebi dosolimo. Postrežemo s parmezanom.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam test ...
link
Svilnata omaka z melono za testenine
16. september 2018 ob 08:46 Sestavine: 10 dag pršuta (po želji), olivno olje, 1 paprika, narezana na kocke, 3 stroki česna, nekaj listov sveže bazilike, 1 manjša melona, narezana na kocke, 0,5 dl belega suhega vina, 2 žlici ...
Več novic ...
Hrana in pijača
link
Medaljoni v masleni omaki
24. september 2018 ob 09:16 Sestavine: 8 majhnih svinjskih medaljonov, 2 žlici olja, pol šopka bazilike, 8 dag masla, 2 dag moke, 2,5 dl zelenjavne jušne osnove, sol, poper. Maslo ogrejemo na sobno temperaturo.
Več novic ...
Kazalo