Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.6 od 5 glasov Ocenite to novico!
Špinača
Špinačo temeljito operemo in odcedimo. Foto: Pixabay

Dodaj v

Špinačna omaka z mandeljni

Na koncu potresemo s parmezanom
24. april 2018 ob 10:46
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 350 g makaronov, 30 g masla, 70 g mandeljnovih lističev, 2 stroka česna, 150 g špinače, naribana limonova lupina, sol, poper, parmezan.

Špinačo temeljito operemo in odcedimo. Odcejeno špinačo dobro narežemo. Maslo razgrejemo v večji ponvi in na hitro prepražimo mandeljne, narezane na lističe.

Primešamo sesekljan česen in na drobno narezano špinačo. Na šibkem ognju pražimo približno 5 minut. Solimo, popramo in dodamo sveže naribano limonovo lupino ter dobro premešamo.

Tako pripravljeni špinači z mandeljni primešamo kuhane in odcejene makarone ter nariban parmezan. Takoj postrežemo.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam zele ...
link
Ohrovtov narastek z mletim mesom
2. april 2018 ob 12:59 Sestavine: 80 dag ohrovta, 40 dag mletega mesa, 3 žlice olja, 2 žlici na kocke narezane slanine, 3 žlice sesekljane čebule, 3 stroki sesekljanega česna, sol, poper, timijan, juha, 3 jajca, 1 dl ...
Več novic ...
Kazalo