Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.6 od 5 glasov Ocenite to novico!
Špinača
Špinačo temeljito operemo in odcedimo. Foto: Pixabay

Dodaj v

Špinačna omaka z mandeljni

Na koncu potresemo s parmezanom
21. april 2017 ob 12:37
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 350 g makaronov, 30 g masla, 70 g mandeljnovih lističev, 2 stroka česna, 150 g špinače, naribana limonova lupina, sol, poper, parmezan.

Špinačo temeljito operemo in odcedimo. Odcejeno špinačo dobro narežemo. Maslo razgrejemo v večji ponvi in na hitro prepražimo mandeljne, narezane na lističe.

Primešamo sesekljan česen in na drobno narezano špinačo. Na šibkem ognju pražimo približno 5 minut. Solimo, popramo in dodamo sveže naribano limonovo lupino ter dobro premešamo.

Tako pripravljeni špinači z mandeljni primešamo kuhane in odcejene makarone ter nariban parmezan. Takoj postrežemo.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam zele ...
link
Lazanja z mlado zelenjavo
12. avgust 2017 ob 10:16 Potrebujemo približno 12 listov za lazanjo, 3 zelene kolerabice, 4 pore, 50 dag zamrznjenega graha, 4 korenčke, 4 dl bešamela, 3 dl mleka, 1 dl kisle smetane, parmezan, 1 strok česna, olivno olje, ...
Več novic ...
Hrana in pijača
Kazalo