Kuharski nasveti
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.7 od 3 glasov Ocenite to novico!
Za jed potrebujemo 8 piščančjih krač. Foto: freedigitalphotos.net

Dodaj v

Piščančje krače z zelenjavo

Dodamo tudi krompir
28. november 2015 ob 12:10
MMC RTV SLO

Sestavine: 60 dag krompirja, 5 korenčkov, 1 manjša gomoljasta zelena, 2 pora, 3 čebule, 8 piščančjih krač, olivno olje, 4 stroki česna, sol, poper.

Krompir olupimo in narežemo na osmine. Zelenjavo očistimo, ostrgamo oz. olupimo in narežemo na kose.

Meso oplaknemo, osušimo ter natremo s soljo in poprom. Vse stresemo na pekač. Pokapamo z oljem. Dodamo prerezane stroke česna.

Postavimo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 200 st. C in pečemo 45-60 minut. Vmes obrnemo in večkrat polijemo z maščobo, ki se nabere na dnu pekača.

Prijavi napako
Komentarji
žižola
# 13.09.2013 ob 12:49
Hehe, ne zelena kot barva pač pa zelena kot zelenjava :)
divjejabolko
# 13.09.2013 ob 17:23
Oprosti, ampak slovenščina mi ni materni jezik, zato pa sem vprašal.
žižola
# 13.09.2013 ob 15:56
O bog, ne! vpiši v google zelena in ti bo pokazalo, katere vrste zelenjava je to.
žižola
# 13.09.2013 ob 15:27
Kaj ne veš kaj je zelena? Zelena je zelenjava!
žižola
# 13.09.2013 ob 17:48
Ni panike, lahko, da sem slabo razložila.
divjejabolko
# 13.09.2013 ob 15:33
Torej bi moralo pisati gomoljasta zelenjava? To nisem razumel. Hvala.
divjejabolko
# 13.09.2013 ob 15:01
Torej še enkrat (po kmečko) ... za pripravo jedi rabiš:
- 60 dag krompirja
- 5 korenčkov
- 1 manjša gomoljasta zelena
- 2 pora
- 3 čebule
- 8 piščančjih krač
- olivno olje
- 4 stroki česna
- sol
- poper.

Na razumem del besedila/sestavin, katerega sem okrepil.
divjejabolko
# 13.09.2013 ob 12:15
Super recept, hvala!
divjejabolko
# 13.09.2013 ob 15:00
Ja, ampak kakšna zelenjava? Zelen korenček? Mislim, ne razumem, pa bi poskusil naredit zadevo po tem receptu.
divjejabolko
# 13.09.2013 ob 12:17
1 manjša gomoljasta zelena - tukaj nekaj manjka? Zelena ... kaj?
Kuharski recepti - Seznam mesn ...
link
Mesni lonec z jabolki
16. maj 2018 ob 09:11 Sestavine: 60 dag svinjine, 4 jabolka, 8 brinovih jagod, žlička koromačevih semen, 2 žlici moke, 6 lističev žajblja, 4 žlice masla, 4 dl jušne osnove, olivno olje, sol, poper.
Več novic ...
Kuharski nasveti
link
Breskve v rdečem vinu z ribezom
19. avgust 2018 ob 10:13 Sestavine: 8 zrelih breskev, 3 dl rdečega vina, 30 dag ribeza, limonina lupinica, 10 dag rjavega sladkorja, cimet. Breskve operemo, po želji olupimo, izkoščičimo in narežemo.
Več novic ...
Kazalo