Kuharski nasveti
()
Buče narežemo na kockice in jih pokuhamo. Foto: freedigitalphotos.net

Dodaj v

Rižota z bučo in korenčkom

Kocke buče najprej pokuhamo
16. april 2018 ob 13:10
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 500 g buče, 2 skodelici riža, 250 g korenčka, 1 čebula, 3 stroki česna, 1 čajna žlička žafrana, 25 g masla, jušna kocka sol in poper.

Bučo očistimo, narežemo na kockice in jih štiri minute kuhamo. Buče odcedimo in ohladimo.

Vodo shranimo in vanjo zakuhamo jušno kocko, s katero bomo pozneje zalivali rižoto. V večji ponvi segrejemo maslo in prepražimo nasekljano čebulo, dodamo narezan korenček in na koncu dodamo še bučo.

Po približno petih minutah dodamo riž. Dobro premešamo in zalivamo z jušno vodo, dokler ni riž kuhan. Na koncu dodamo sol in poper po okusu, česen in žafran. Malo premešamo in postrežemo.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam test ...
link
Rezanci z gobami in paradižnikom
26. september 2018 ob 13:58 Sestavine: 40 dag rezancev, sol, poper, nariban sir, 6 dag masla, 25 dag poljubnih gob, 0,5 dl belega vina, 2 olupljena in narezana paradižnika.
Več novic ...
Kuharski nasveti
link
Orehov kolač s čokolado
11. december 2018 ob 12:52 Sestavine: 20 dag orehovih jedrc, 8 dag sladkorja, 13 dag čokolade za kuhanje, 10 dag masla, pol žličke kave instant, 3 žlice mleka, 5 dag moke, 3 jajca, 1 žlička pecilnega praška, sol.
Več novic ...
Kazalo