Kuharski nasveti
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 1 glasov Ocenite to novico!
Buče narežemo na kockice in jih pokuhamo. Foto: freedigitalphotos.net

Dodaj v

Rižota z bučo in korenčkom

Kocke buče najprej pokuhamo
16. april 2018 ob 13:10
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 500 g buče, 2 skodelici riža, 250 g korenčka, 1 čebula, 3 stroki česna, 1 čajna žlička žafrana, 25 g masla, jušna kocka sol in poper.

Bučo očistimo, narežemo na kockice in jih štiri minute kuhamo. Buče odcedimo in ohladimo.

Vodo shranimo in vanjo zakuhamo jušno kocko, s katero bomo pozneje zalivali rižoto. V večji ponvi segrejemo maslo in prepražimo nasekljano čebulo, dodamo narezan korenček in na koncu dodamo še bučo.

Po približno petih minutah dodamo riž. Dobro premešamo in zalivamo z jušno vodo, dokler ni riž kuhan. Na koncu dodamo sol in poper po okusu, česen in žafran. Malo premešamo in postrežemo.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam test ...
link
Ideja za povelikonočno pojedino: testenine z grahom in s šunko
1
3. april 2018 ob 12:27 Sestavine: 40 dag testenin, 50 dag zamrznjenega graha, 10 dag parmezana, olivno olje, 2 dl jušne osnove, 10 dag kuhane šunke, 3 šalotke, sol, poper.
Več novic ...
Kuharski nasveti
link
Juha s kokosom in šampinjoni
20. april 2018 ob 09:18 Sestavine: žlička posušene limonine trave, suhega čilija, limeti, pločevinki kokosovega mleka (skupaj 8 dl), 40 dag šampinjonov, nekaj vejic koriandra, sol.
Več novic ...
Kazalo