Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Aleksandra K. Kovač

Predsodki! "Mačeha je beseda, ki ne gre lepo z jezika in kar kliče po pridevniku zlobna"

09.06.2020

Družba ločitev pogosto še vedno jemlje kot neki poraz, nekaj, kar ni uspelo, kar je slabo, če ni bilo negativnih posledic pri otrocih, tega nekako noče sprejeti.

Predsodki! Naturizem: Mi se gledamo v oči, embalaža pa je, kakršna je

30.06.2020

Zakaj bi zakrivali dele telesa? To je naše telo in sprejmimo se takšne, kot smo, pravi Maja Penko, naturistka in predsednica Zveze naturistov Slovenije.

Predsodki Predsodki! Po drugi seriji.

03.03.2020

Osmerica posebnih ljudi. Ki živijo in mislijo ... po svoje, pa naj gre za način življenja, razmišljanja ali poklicno pot.

Predsodki "Borijo se za ocene. Nič manj kot pet, nič manj kot 100 odstotkov ni več dobro."

25.02.2020

"Vsakdo, ki je kdaj hodil v šolo, zdaj že ve, kako bi se v šoli moralo delati. V resnici ni tako preprosto. Usklajevanje pričakovanj in pa resnična zmožnost je v resnici ena bolj zahtevnih stvari v šoli," pravi učiteljica v osnovni šoli Jožica Frigelj.

Predsodki "Nisem še v kategoriji ljudi brez življenjske moči. Očitno sem še premlad."

11.02.2020

Biti star naj ne bi bilo sramotno. Res pa je, da nam družba daje razumeti, da nismo več produktivni, da smo odvečni, čeprav lahko dokažemo nasprotno, pravi 80-letni Janez Štrbenc.

Predsodki "Ne, pes ni znorel. Kriv si ti, ker se ga nisi naučil voditi."

28.01.2020

"Če bi mene nekdo dvakrat na dan brcnil, privezal na verigo in mi ne dal hrane, bi ga po dveh mesecih tudi jaz ugriznil," pravi Simon Mihorič. "Pes ni nikoli kriv. Pes ne zna govoriti. Brani se lahko le tako, da zarenči in ugrizne," doda.

Predsodki! "Če je katoliška vera pristna, je lahko prihod drugače verujočih tudi izziv"

21.01.2020

"Včasih sem k sveti maši hodil, ker sem jo dojemal kot dolžnost, ker je bilo treba po listek za v knjigo. Zdaj jo dojemam kot dar in grem z veseljem tudi petkrat na teden," pravi Gašper Komatar, katoličan, ki se trudi živeti živo vero.

Predsodki! Rom je Rom, pa naj bo še tako urejen. V večinski skupnosti ga bodo vedno imeli za Roma.

14.01.2020

"Ko sem bil zadolžen za razdeljevanje malice, se je zgodilo, da je niso pojedli. Ali pa ko se me je kdo dotaknil v šoli, se je hitro tekel umit pod pipo," se doživljanja predsodkov na lastni koži spominja Rom Bogdan Miklič.

Predsodki Predsodki, predsodki, predsodki

26.11.2019

Drugačni. Zaradi osebnega prepričanja ali zaradi življenjskih okoliščin, ki si jih niso izbrali sami. Drugačni, a kljub temu enaki drugim. To so bili gostje prve serije MMC-jevega projekta Predsodki!

Predsodki! "Ne verjamem, da bi mlade redovnice danes le ubogale in sledile nekomu. Vsaka ima svoje mnenje."

19.11.2019

"Naša nova družina je redovna družina. Tej pripadaš in tam tudi moraš živeti. Moraš se malo oddaljiti od svoje družine, malo pretrgati te vezi," o (po)klicu redovništva razmišlja sestra Romana, redovnica reda frančiškank Marijinih misijonark.

Predsodki! Predsodki! - Besedo imajo njihove žrtve

15.10.2019

Joj, kakšen je. Kako more? Če bi se to meni zgodilo, ne vem, kaj bi … Kako lahko kaj takšnega naredi iz sebe? Pa kdo sprejme takšno odločitev? To ne spada v naš prostor! Vsi oni so isti … Pojdimo proč!

Predsodki! Mati otroka z downovim sindromom: Po vseh teh letih ga še vedno gledajo. In to malo boli.

15.10.2019

"Z vašim otrokom tako in tako nič ne bo, dajte ga v zavod," je materi danes 27-letnega Gregorja, ki ima downov sindrom, dejala mlada logopedinja, ko je bil Gregor star tri leta.

Stran 3 od 34
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov