Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Novinarska konferenca ob 14.00 v zvezi s covidom-19: Minister za notranje zadeve Aleš Hojs

Popkultura

Arhiv novic

Film in TV

Ibrahimovićev filmski debi - igral bo v Asterixu in Obelixu

Nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović bo kmalu doživel filmski debi. V naslednjih dogodivščinah Asterixa in Obelixa, v petem filmu z naslovom Asterix in Obelix: Svilena pot, bo upodobil Rimljana Caiusa Antivirusa.

6

Burni dve desetletji Kanyeja Westa tudi na malih zaslonih

Seriji glasbenikov, ki jih bodo oboževalci lahko bolje spoznali v dokumentarcu, se pridružuje raper Kanye West. Spremljali boste lahko dve desetletji njegovega življenja.

2

Filmski Boris Becker se že pripravlja na teniških igriščih

Medtem ko še ni znano, kdaj bo mogoče videti film o nekdanji številki eni svetovnega tenisa Borisu Beckerju, pa je znano, kdo bo upodobil legendarnega nemškega tenisača.

4

Harry in Meghan prihajata na Netflix s serijo projektov

Princ Harry in njegova žena Meghan sta napovedala prvi projekt z Netflixom, s katerim sta lani podpisala dobičkonosno produkcijsko pogodbo.

15
Več

Družabno

Idilična brunarica na Krvavcu, v kateri je prebivala "zelo prijazna" Naomi Watts

Kar pet tednov je v Sloveniji preživela hollywoodska zvezdnica Naomi Watts, ki je na Krvavcu snemala akcijski film preživetja Neskočna nevihta. V tem času je 14 dni prebivala v idiličnih apartmajih Krvavec na planini Jezerca.

30

V velikonočno oddajo je prišel priljubljeni spletni duhovnik Martin Golob

Slovenija je v "lockdownu", a nas na Kaj dogaja? se ne da zapreti. Kaj in kdaj lahko počnemo med zaprtjem, za koga dela reklamo minister Hojs in kako bi to v angleščino prevedel naš premier?

25

Tolmačka Natalija Spark je Slovenka leta 2020

Slovenka leta 2020 je postala tolmačka slovenskega znakovnega jezika in psihoterapevtka Natalija Spark. Vez s slišečim svetom je za gluhe še posebno v času epidemije lahko življenjskega pomena, so poudarili ob razglasitvi.

2

Pesem Vrni se (Ljudmila): "A bi bilo drugače, če bi ti še vodila NSi?"

V oddaji Kaj dogaja? so tokrat skupaj s poslanci preučevali težave slovenskega šolstva in raziskovali, kdo je decembra pozabil naročiti cepiva.

11
Več

Retro

Čevlji niso le kos oblačila

Ena najstarejših obrti je čevljarstvo, človek je namreč svoje noge že zgodaj zavaroval pred vremenskimi nevšečnostmi in ostro podlago, po kateri je hodil.

Eden zadnjih steklopihačev: Doma me uporabljajo za to, da prijemam vroče stvari

Pihanje stekla je veščina, ki jo v Sloveniji zna le še nekaj ljudi – eden od njih je Zvone Drobnič. "Steklo je čaroben material," je dejal sredi svoje nekoliko zašarjene, a šarmantne delavnice, ki deluje kot kak izumiteljski brlog.

9

Katrca praznuje 60 let

Legendarni renault 4, ki smo ga pri nas prekrstili v katrco, praznuje zavidljivih 60 let. Katrca ima še vedno veliko oboževalcev, ki se radi spominjajo voženj v limuzini delavskega razreda.

9

Slovo očeta kasete, ki je vedno obžaloval, da je walkman Sonyjev

V 95. letu starosti je umrl nizozemski inženir Lou Ottens, mož, ki je preobrazil način, na katerega ljudje poslušamo glasbo, saj je v 60. letih prejšnjega stoletja svetu podaril avdiokaseto.

15
Več

Moda

Oblikujte uniforme slovenskega osebja na Expu 2020

Agencija Spirit Slovenija, ki je nosilka organizacijske in vsebinske izvedbe slovenske predstavitve na svetovni razstavi Expo 2020 v Dubaju, je objavila natečaj za izbiro uniforme osebja, ki bo sodelovalo v slovenskem paviljonu.

2

Giorgio Armani namiguje na mogočo združitev

Ustanovitelj slovite milanske modne hiše Giorgio Armani je namignil, da v podjetju resno razmišljajo o skupni poslovni poti z drugo italijansko modno znamko.

4

"Satanove copate" s človeško krvjo razprodane v nekaj minutah

Nike toži oblikovalsko podjetje MSCHF zaradi kršenja avtorskih pravic potem, ko je to podjetje iz Brooklyna v sodelovanju z raperjem Lil Nas X-om na trg lansiralo kontroverzne "Satanove športne copate" s človeško krvjo. Copati so bili nemudoma razprodani.

14

Marija Mojca Pungerčar razstavlja rabljena oblačila, ki prinašajo osebne zgodbe

V Galeriji Spomeniškovarstveni center so odprli razstavo Marije Mojce Pungerčar z naslovom Osebna koda obleke, kjer odslužene obleke iščejo nove lastnike. Kolekcija šteje čez sto kosov oblačil, obiskovalec pa spozna zgodbe, ki so z njimi povezane.

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov