Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Popkultura

Če bi v Ljubljani zvrtali luknjo, kje bi prišli na plano?

V priljubljenem kvizu na Televiziji Slovenija bodo odslej lahko na daljavo sodelovali tudi gledalci, saj bodo lahko sinhrono s tekmovalci odgovarjali na vprašanja, zastavljena v oddaji.

17
Arhiv novic

Film in TV

Se Seks v mestu res vrača? Morda, a zagotovo brez Samanthe.

Vse glasnejše so govorice, da se vrača serija Seks v mestu. Neuradno naj bi novo sezono priljubljene serije predvajali na eni izmed pretočnih platform, a v njej bo v primerjavi z izvirnikom pomembna razlika: posneli jo bodo brez Kim Cattrall.

2

"V Srbiji je nastal mali Hollywood"

Aleksandra Balmazović že vrsto let igralsko kariero goji med Slovenijo in Srbijo. Pravkar je v srbščini in slovenščini zaigrala v dveh televizijskih nadaljevankah, spustila se je tudi v producentske vode, želi posneti film o Nikoli Tesli.

21

Peticija za umik Amber Heard iz Aquamana že z 1,5 milijona podpisov

Peticija za umik Amber Heard iz drugega dela Aquamana je zbrala že več kot 1,5 milijona podpisov. Igralkina vloga je postala sporna, potem ko je njen nekdanji mož Johnny Depp izgubil tožbo proti tabloidu The Sun, ki ga je označil za nasilneža.

22

Nova serija o izvoru angleških kletvic

Nicholas Cage bo za pretočno platformo Netflix posnel novo dokumentarno serijo, v kateri bo raziskoval izvor nekaterih najpogostejših angleških kletvic.

4
Več

Družabno

Poslovil se je zadnji mlinar na Muri

Pri 88 letih se je končala življenjska pot Vladimirja Babiča, ki je veljal za še zadnjega mlinarja na Muri.

19

Najstarejši slovenski policist pred kratkim dopolnil 100 let

Jože Žabkar iz prekmurskih Moščancev je najstarejši slovenski policist. Tik pred skokom v letošnje leto je namreč dopolnil okroglih sto let. Takratni miličnik je postal leta 1948 in prvo pokojnino dočakal še pred Titovo smrtjo leta 1979.

4

Kdo bo pregnal morečo koronsko zimo? Kurentovanje odpade, vsi upi v Butalce.

Nezadržno se bliža februar, pustni mesec. Ali nam bodo zdravstvene razmere pustovanje sploh omogočale, se marsikdo že sprašuje. Prireditelji letos že 61. ptujskega kurentovanja so se odločili, da večjih organiziranih prireditev zagotovo ne bo.

4

S katero priredbo pa je Mala terasa najbolj nasmejala vas?

V tem težkem letu 2020 je bila tudi potreba po humorju in satiri zelo velika, za oboje pa sta pridno skrbela Tilen Artač in Igor Bračič v rubriki Mala terasa, ki je del oddaje Kaj dogaja?. Letos je na največji odziv naletela priredba Okužila si mene.

47
Več

Retro

Ob nestrokovnem posegu je lahko škoda velika

Čeprav je na trgu veliko cenovno zelo ugodnega pohištva, se mnogi še vedno raje odločajo za staro, obnovljeno pohištvo. A stare kose pohištva je treba pred namestitvijo v prostore obnoviti. Tu pride do veljave delo restavratorja.

"Da bi bilo novo leto veselejše in srečnejše od letošnjega"

Decembrska navada pisnega voščila ob praznikih je stara skoraj 200 let. V novomeški knjižnici hranijo obsežno zbirko pisem in voščilnic, ki so prava paša za oči in imajo zanimivo vsebino. Novomeščani jih lahko občudujejo v izložbi sredi okrašenega mesta.

LJ 10-IKL: Kako je yugo potoval od Kragujevca do Manhattna

Yugo, fenomen jugoslovanske avtomobilske industrije, je zaslovel tudi zato, ker so ga izvažali na ameriški trg. Več kot 30 let pozneje so se štirje prijatelji odločili, da ponovijo njegovo zgodbo – kupili so koral 55 in se odpravili čez ocean.

196

25 let edinega otroškega muzeja v Sloveniji, ki hrani okoli 400 igrač

Hermanov brlog je edini otroški muzej pri nas, namenjen je otrokom do 12. leta starosti, v njem pa hranijo približno 400 najrazličnejših igrač.

2
Več

Moda

Po več kot 200 letih vrata zapira priznana veleblagovnica Debenhams

Britanska veriga veleblagovnic Debenhams, ki je bila ustanovljena leta 1813 in je aprila lani zaprosila za zaščito pred upniki, bo zaprla vse svoje fizične trgovine. V 124 veleblagovnicah je delalo 12.000 ljudi, ti pa bodo zdaj ostali brez dela.

Pred 50 leti je umrla Coco Chanel

Pred točno 50 leti je v 87. letu starosti umrla ena izmed najvplivnejših in najbolj razvpitih modnih oblikovalk prejšnjega stoletja Coco Chanel.

2

Številke v zadnjih mesecih boljše, LVMH bo vendarle kupil Tiffany

Delničarji ameriškega draguljarja Tiffany so po mesecih patpoložaja, napovedi tožb in boja na sodišču ter celo političnih intervencij vendarle potrdili že pred enim letom napovedano prodajo družbe francoskemu konglomeratu LVMH.

Poslovil se je legendarni Pierre Cardin

Umrl je Pierre Cardin, eden največjih modnih oblikovalcev in modnih mogotcev prejšnjega stoletja. Znan je bil predvsem po futurističnem oblikovanju in poslovnih inovacijah.

11
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov