MMCpodrobno
slice
Putinova Rusija
14. marec 2018 ob 06:37 V nedeljo bodo ruski volivci volili predsednika. Jasno je, da bo med osmimi kandidati znova slavil Vladimir Putin, ki je kot predsednik in premier na čelu Rusije zadnjih 18 let.
V iskanju svobode: spomin na prelomno leto 1968
15. februar 2018 ob 06:19 Pet desetletij mineva od leta 1968, prelomnega obdobja, ko so na različnih koncih sveta na ulico stopili mladi, naveličani rigidnosti starih, nedelujočih sistemov in zahtevali sledenje idealom novih ...
Po sledeh nekdanje rimske ceste
26. junij 2017 ob 06:25 Ko je bilo Rimsko cesarstvo na vrhuncu svoje moči, je iz središča imperija vodilo 29 večjih cest, ki so se nato razpršile v omrežje manjših poti, s katerimi je bilo prepredeno celotno cesarstvo.
50 let po vojni leta 1967 - Pol stoletja okupacije in kolonizacije Palestine
5. junij 2017 ob 09:27 5. junija mineva 50 let od šestdnevne izraelsko-arabske vojne, v kateri je Izrael zasedel tudi palestinska ozemlja, ki jih je prepredel z naselbinami.
20 let od F4 - mulcem brez imen je zadišal evropski vrh
21. april 2017 ob 06:37 Ljubljana je dihala s košarko. Vrste za vstopnice v Tivoliju so se vile do Hot Horsa. Od vrhunca Sagadinove Olimpije in romanja v Rim mineva natanko 20 let.
Na lovu za najugodnejšim stanovanjskim posojilom Zaradi dviganja fiksnih obrestnih mer in napovedi, da bodo banke takšna posojila počasi umaknile iz ponudbe, se okoliščine za posojilojemalce spreminjajo.
Oskarji 2017: Freske resničnosti ob podlagi sanjaškega petja Še nekaj dni nas loči od dogodka, ki bo s podelitvijo najbolj cenjenih med vsemi ameriškimi filmskimi priznanji potegnil zadnjo črto pod lansko (ameriško) filmsko produkcijo in slovesno razglasil ...
Obamova zapuščina: (Ne)(z)moremo Slabše bi skoraj težko bilo, so analitiki ocenjevali zapuščino republikanca Georgea W. Busha, ko je leta 2009 odhajal iz Bele hiše.
Tina Maze in zadnji takti bele simfonije V soboto bo na veleslalomu v Mariboru padel zastor na veličastno kariero Tine Maze. Vodja njene ekipe Andrea Massi napoveduje športni praznik.
Mis sveta - nekoč ključna lepa zadnjica, danes menda notranja lepota Začelo se je s priložnostno prireditvijo, v osnovi namenjeno za promocijo bikinijev, pozneje postalo simbol objektivizacije žensk, danes pa številnim predstavlja karierno odskočno desko.
Temne plati medmrežja: globoki splet, temno medmrežje, izsiljevalski virusi in zlobni troli "Vse" je na spletu. Družina, prijatelji, šola, služba, banka, trgovina, knjižnica, igralnica ..., in to v obliki besedil, slik, infogramov in videov. Kar nam pač bolj ustreza.
OI 2016: Od medalj do bleferjev Pred vrati je največji športni dogodek na svetu – poletne olimpijske igre. 17 dni bo Rio de Janeiro športna prestolnica sveta, "hitreje, višje, močneje" pa bo prvič odmevalo v Južni Ameriki. 5.
25 let Slovenije - z barikad v samostojnost Eden od mejnikov slovenske poti v samostojnost je bil plebiscit, 23. decembra 1990, na katerem se je 88,5 odstotka volivcev in 95 odstotkov udeležencev izreklo za samostojno državo.
Slovenija 2016: Delavec (in) suženj Čeprav smo (bili), odkar živimo v samostojni državi, ki letos praznuje četrt stoletja obstoja, prepričani, da je za pravice zaposlenih, vsaj glede delovnih razmer, dostopnosti do zdravstva in ...
Planica 2016 - praznik poletov in slovenskega ponosa Planica je že leta največja vsakoletna športna prireditev v Sloveniji in eden izmed vrhuncev sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih.

MMCpodrobno

V MMCpodrobno gremo globlje in širše. Raziskujemo, iščemo odgovore, predstavljamo podrobnosti in osvetljujemo ozadja. Pišemo, sprašujemo, fotografiramo, snemamo. MMCpodrobno je prilagojen tudi mobilnim napravam. #MMCpodrobno.

MMCteden 1. svetovna vojna Jezikovni spletovalec Podcast Številke Lepota bivanja Živalski otok
Kazalo