Lokalne novice
slice
Türkovim rubijo za stroške rušenja vile na Parecagu
Finančna uprava izterjala že dve tretjini zneska, 21. avgust 2017 ob 19:17 Družina Türk, ki je na Parecagu na črno zgradila razkošno posest, ne more več računati na skromen in omejen proračun inšpekcije, ki časovno odmika rušenje prenekatere črne gradnje.
55
 • Posest pred gradbenimi stroji lahko reši samo čudež. Kajti Türkovim je spodletel tudi poskus z odlogom rušitve.
 • Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
  Zaradi neurja v mariborskem botaničnem vrtu odstranili več kot 100 dreves
  3
  21. avgust 2017 ob 12:17 Botanični vrt Univerze v Mariboru bo septembra obiskovalce pričakal v prenovljeni podobi, saj so morali po julijskem uničujočem neurju odstraniti več kot sto dreves.
  Lendavski grad bo zasedla 45. likovna kolonija Lendava – odlivanje v bron
  20. avgust 2017 ob 17:16 Galerija-Muzej Lendava na lendavskem gradu pripravlja 45. tradicionalno likovno kolonijo Lendava – odlivanje v bron. Delo v livarni bo potekalo pod strokovno taktirko Franca Geriča.
  V Štanjelu se začenja temeljita prenova gradu
  23
  19. avgust 2017 ob 17:35 V kraškem biseru Štanjel so začeli obnavljati tamkajšnji grad.
  MOP zavrnil pritožbo bodočega soseda Ikee
  38
  19. avgust 2017 ob 11:16 Ministrstvo za okolje je zavrnilo pritožbo enega od bližnjih stanovalcev, ki živi v bližini prihodnjega središča Ikee, na okoljevarstveno soglasje za gradnjo omenjenega središča v BTC-ju. Stanovalec ...
  V Ankaranu skoraj izumrli kaček: prelepi, a hudo smrdljivi škrlatni cvet Ob glavni cesti v Ankaranu je ljubiteljski botanik opazil redko in zelo vpadljivo rastlino.
  12
  Ljubljana: Drevo padlo na pločnik, ranjena starejša ženska Na Bregu, v središču Ljubljane ob Ljubljanici, se je okoli 19. ure na pločnik zrušilo drevo.
  12
  Naslednje leto predviden začetek triletne gradnje odlagališča radioaktivnih odpadkov V vasi Vrbina v občini Krško družba Riko končuje pripravljalna dela za gradnjo odlagališča nizko in srednje radioaktivnih odpadkov, ki so se začela letošnjega marca.
  9
  2,4 milijona evropskih sredstev za ohranjanje biotske raznovrstnosti na Krasu Vladna služba za razvoj in kohezijsko politiko je izdala odločitev o podpori projektu za ohranjanje biotske raznovrstnosti na Krasu.
  3
  Nova Gorica bo za 70. rojstni dan dobila 70 dreves Nova Gorica je mesto, varovano kot naselbinska kulturna dediščina z objekti, umeščenimi v zelenje. Urbanistični koncept, ki ga je zasnoval Edvard Ravnikar, je zavarovan kot ključna identiteta mesta.
  9
  Foto: Velenjska promenada, lep primer krajinske arhitekture Velenjska promenada je bila na mednarodnem natečaju za arhitekte, oblikovalce, gradbeni sektor in industrijo Iconic Awards izbrana za najboljši projekt v kategoriji prostorskega načrtovanja.
  33
  Medtem ko morajo nekateri rušiti, sodničina hiša na kmetijski zemlji še kar stoji Javnosti so mediji razkrili še en primer domnevno nedovoljene gradnje v piranski občini.
  134
  Ljubljanskim taksistom se obeta konkurenca iz Hrvaške Ljubljanskim taksistom se obeta konkurenca, saj namerava hrvaško taksistično podjetje Cammeo že septembra v Ljubljani delovati s stotimi vozili.
  37
  Do leta 2020 nov podzemni kablovod in kolesarska steza med Kobaridom in Bovcem Posoška podjetja že več let opozarjajo na nihanja električne napetosti, ki jim letno lahko povzročijo tudi milijonsko škodo.
  8
  Koprska avtobusna postaja neprijazna do potnikov Osrednja avtobusna postaja v Kopru tik ob železniški postaji ima že več let nespremenjeno podobo.
  24

  Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
  Branje strokovne literature
  Slaboviden gospod išče prostovoljca, ki bi mu bil pripravljen brati različno literaturo. Najbolj se zanima za strokovno in specifično literaturo, zato tudi išče posameznika z ...
  Več novic ...
  RTV v živo

  TV Koper

  23:45 Infocanale
  06:00 Infocanale

  TV Maribor

  23:05 Infokanal - TV Maribor
  07:05 Infokanal - TV Maribor

  Radio Koper

  00:00 Nočni program
  05:00 Jutro na Radiu Koper

  Radio Maribor

  22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
  07:00 Druga jutranja kronika
  Kazalo