Lokalne novice
slice
Na vipavski hitri cesti prihodnje leto testna protivetrna zaščita
Sprva le tri testna polja, 10. december 2017 ob 12:58 Dars je z novogoriško družbo Projekt podpisal pogodbo za svetovalne in inženirske storitve za izvedbo dodatnih protivetrnih ukrepov na hitri cesti Razdrto–Vipava–Ajdovščina.
13
 • Vrednost projekta je 609.738 evrov
 • V obnovo tudi del hitre ceste same
 • Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
  Slovenske železnice imajo nov vozni red
  48
  10. december 2017 ob 12:29 Slovenske železnice z današnjim dnem vozijo po novem voznem redu. Spremembe se nanašajo tako na notranji kot mednarodni potniški promet.
  Za islamski kulturni center zmanjkalo 13 milijonov evrov
  168
  9. december 2017 ob 12:33 Gradnja islamskega kulturnega centra v Ljubljani se je ustavila. Za dokončanje je potrebnih še 13 milijonov evrov, je ocenil mufti Nedžad Grabus.
  Kraševci proti holdingu oziroma privatizaciji kobilarne
  9
  9. december 2017 ob 09:47 Civilna iniciativa za Lipico meni, da je vladni predlog novega zakona o Kobilarni Lipica nesprejemljiv in da ne bo prinesel učinkovitega upravljanja.
  Popovič zaradi nevestnega dela obsojen na pogojno kazen
  48
  9. december 2017 ob 10:09 Okrajno sodišče v Postojni je koprskemu županu Borisu Popoviču zaradi nevestnega dela prisodilo pol leta pogojne zaporne kazni s poizkusno dobo enega leta.
  Shrambe in parkirišča v Celovških dvorih na elektronsko dražbo Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) bo prek elektronske dražbe skušala prodati 21 shramb in tehničnih depojev ter 45 parkirnih mest v soseski Celovški dvori.
  7
  Hostlu Celica preti "sovražni prevzem" - ustvarjalci in umetniki opozarjajo, da se MOL obnaša kot zasebnik " Osnovna dejavnost mora podpirati tudi kulturno dejavnost v hostlu, " je med drugim prepričan Janko Rožič, vodja kulturnega programa v Hostlu Celica, ki ga tam več kot dve desetletji ustvarjajo v ...
  44
  Lesonit skoraj brez lesa Lesonitu zaradi visokih cen in pomanjkanja lesa grozi ustavitev proizvodnje. V podjetju pravijo, da so se težave začele z ustanovitvijo državnega gozdarskega podjetja.
  85
  Zbogom kariji in tapasi, vrača se "slovenski" Figovec Take gneče kot na sinočnjem odprtju na trgu na stičišču Gosposvetske in Slovenske že dolgo nismo videli.
  77
  V ljubljanski porodnišnici prenovili sobo 7 za tvegane porode Odprli so na novo opremljeno in obnovljeno porodno sobo za tvegane porode, ki so jo uredili z donacijami. V ljubljanski porodnišnici imajo sicer 11 porodnih sob.
  11
  Na igrišču celjskega vrtca zamenjali prst, ta zdaj ni več onesnažena Zemljina na igrišču celjskega vrtca na Hudinji ni več onesnažena z različnimi strupenimi kovinami, saj je celjska občina onesnaženo zemljino zamenjala z novo, ki jo je pripeljala iz Šmartnega v ...
  14
  Štajerska osebnost leta je humanitarec Boris Krabonja Štajerska osebnost leta 2017 je po izboru bralcev Večera postal mariborski aktivist in humanitarec Boris Krabonja, ki že dolgo vztrajno in glasno opozarja na krivice v družbi ter s svojim društvom ...
  6
  Vlada priložnost za Zasavje vidi v zagonskih podjetjih. Januarja napovedan akcijski načrt. Vlada je ob obisku Zasavja poudarila pomen zagonskih podjetij, ki po presoji vlade predstavljajo tudi priložnost za to regijo.
  39
  Video: Prenova tovarne Rog se bo še nekaj časa dogajala zgolj na sodišču MOL je na svoji spletni strani objavil videopredstavitev projekta prenove tovarne Rog, medtem pa na ljubljanskem sodišču še vedno potekajo pravdni postopki med trenutnimi uporabniki Roga in MOL-om.
  99
  V Trnovem nova enota za 30 uporabnikov iz Stare Gore Varstveno-delovni center Nova Gorica bo v Trnovem odprl novo enoto. Ministrstvo za delo je odkupilo nekdanji logarski center in stavbe oddalo v upravljanje VDC-ju.
  1

  Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
  Pomoč pri pripravi novoletnih voščilnic
  Pozdravljeni,  na Humanitasu bi potrebovali pomoč pri pripravi večje količine prednovoletnih voščilnici, ki jih bomo posalali Humanitasovih botrom in drugim, s katerimi ...
  Več novic ...
  RTV v živo

  TV Koper

  17:05 Istria e... dintorni
  18:00 Športel

  TV Maribor

  17:30 Dober dan, Koroška, oddaja slovenskega sporeda ORF Kärnten
  18:00 Tele M, aktualno–informativna oddaja TV Maribor

  Radio Koper

  17:30 Primorski dnevnik
  18:00 S koncertnih prizorišč

  Radio Maribor

  17:00 Aktualno regionalno
  18:00 Radijska delavnica znancev
  Kazalo