Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Novinarska konferenca ob 11.00: Vesna Kerstin Petrič z ministrstva za zdravje

Lokalne novice

Maribor Dijakinjo, ki je sodelovala na shodu za odprtje šol, na sodišče pospremila skupina podpornikov

Na mariborskem okrajnem sodišču se je pred sodnikom za prekrške zagovarjala dijakinja, ki je sodelovala na shodu, na katerem so dijaki zahtevali odprtje šol. Na sodišče jo je pospremilo približno 100 podpornikov. Odvetnik predlaga ustavitev postopka.

253

V slovo Koroški rekorderji prižgali že več kot milijon virtualnih sveč

Prižig virtualne sveče postaja priljubljen način slovesa od pokojnikov in izrečenega sožalja bližnjim. Njihovo prižiganje se je v zadnjem letu dni, ko je zaradi ukrepov ob epidemiji covida-19 navzočnost na pogrebih omejena, še okrepilo.

4

Prekmurje KPK vztraja pri nezdružljivosti funkcij lendavskega župana Janeza Magyarja

Komisija za preprečevanje korupcije vztraja, da sta funkciji župana in člana sveta Madžarske samoupravne narodne skupnosti (MSNS) Občine Lendava, ki ju opravlja Janez Magyar, nezdružljivi.

10

Glasba Slovenski glasbeni dnevi s poklonom stoletnici mariborske operne hiše

Na spletni strani Festivala Ljubljana se začenjajo 35. Slovenski glasbeni dnevi, posvečeni stoletnici Opere SNG Maribor, ki je sicer bila lani, ko je praznik slovenske glasbe zaradi epidemije odpadel.

Lokalne novice Burna razprava o strategiji izstopa iz premoga: domačini pogrešajo načrte, kje bodo delali

Velenjski svetniki so bili večinoma zelo kritični do osnutka nacionalne strategije za izstop iz premoga in predvidene letnice izstopa 2033. Pred določitvijo letnice prenehanja izkopavanja premoga mora biti sprejet zakon o zapiranju premogovnika, menijo.

16
Več novic

Prekmurje

Pogojna kazen nekdanjemu županu Štihcu zaradi posojila Muri 05

Nekdanjega murskosoboškega župana Antona Štihca je sodišče obsodilo na pogojno kazen zaradi posojila Komunale Murska Sobota nogometnemu društvu Mura 05. Nadzornike komunale je v isti zadevi sodišče oprostilo, sodba pa še ni pravnomočna.

4

Tednik Porabje izhaja že trideset let

V Porabju je pred 30. leti začel izhajati tednik Porabje, ki je edini slovenski časopis na Madžarskem, namenjen informiranju porabskih Slovencev v maternem jeziku. Po treh desetletjih ima časopis osveženo podobo, izhaja pa na več straneh.

Prekmurska plesa sotiš in šamarjanka vpisana v register nesnovne dediščine

Sotiš je ples, ki ga pod različnimi imeni poleg Prekmurja poznamo tudi v drugih delih Slovenije, a se je izvajalsko najdlje ohranil prav tam, šamarjanka pa je prekmurska različica vzhodnoštajerske mašarjanke.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov