Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Niko Hari

Intervju Vlado Kreslin: "Zdaj se samo še lepe delamo in se fotografiramo do onemoglosti"

07.12.2023

Najpogosteje izgovorjeno ime v zadnjem mesecu dni je gotovo Vlado Kreslin. Jubilej glasbenika so najprej ovekovečili na koncertu Vala 202 v Kinu Šiška, zdaj pa ga čakajo še trije tradicionalni decembrski koncerti. "Vsi se čudijo temu, kar počnemo," pravi.

Izštekanih 10 Globok priklon mitskemu Vladu Kreslinu: "Skril sem se v temo, da ne bi videli, kako mi tečejo solze"

04.12.2023

12 Izštekanih zasedb se je v ljubljanskem Kinu Šiška Vladu Kreslinu, izvajalcu, vklesanem v kamen gore Rushmore slovenske glasbe, ob jubileju poklonilo na najlepši mogoči način – s koncertom, polnim najrazličnejših priredb, spominov in čustev.

Glasba "Kmet naj bo frajer": štiri desetletja Klinčijevih mojstrovin, ki so lomile led v popularni glasbi

19.11.2023

Aleš Klinar je glasbeni endemit. Presegel je slogovne omejitve določenega glasbenega žanra in se v zgodovino zapisal kot avtor nekaterih največjih slovenskih uspešnic vseh časov. V pogovoru za MMC je pobrskal po svoji bogati zakladnici glasbenih dosežkov.

Intervju "Samo ljubezen ni dovolj, pogrešali so rokenrol!" Legendarni Chateau se vračajo na odre.

12.11.2023

Velenjska zasedba, ki je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja polnila dvorane po državi, je po več kot desetletju ustvarjalnega zatišja pripravila udarno vrnitev na slovensko rockovsko sceno. "Chateau še ni rekel zadnje besede," pravi Zvone Hranjec.

Reportaža "To! Razvrat!" MRFY z maratonskim koncertom navdušili množico

13.10.2023

31 skladb praktično celotne diskografije, poln Media Center "prjatučkov", mogočni decibeli in prava glasbena zabava – vsega tega so bili deležni oboževalci skupine MRFY na njihovem edinem letošnjem ljubljanskem koncertu – prazniku.

Reportaža Magična noč skupine Joker Out, razprodane Stožice zajahale novi val

07.10.2023

V nabito polni dvorani Stožice je 12.000-glava množica pričakala vrhunec letošnje glasbene odiseje zasedbe Joker Out, ki je znova napovedala, da vajeti slovenskega rocka nezaustavljivo prevzema nova generacija.

Reportaža Brez predaha, na vso moč in na ves glas: Måneskin opustošili Trst

17.07.2023

Športni avtomobil na nemški avtocesti: lahka peta, velika hitrost in bolj malo zaviranja. Po žilah se pretaka čisti adrenalin, srčni utrip ne pade pod 160. Podobne občutke je v Trstu sinoči doživljalo občinstvo na koncertu italijanske zasedbe Måneskin.

Glasba Brezčasne ideje kmečkih uporov v slovenski glasbeni zavesti

23.07.2023

Ideje kmečkih uporov so še kako relevantne tudi v sodobni popkulturi, uporniška misel na krilih glasbe pa je tisto, kar oblastnikom ne dovoli mirnega spanca.

Reportaža Od spektakla do ganljive izpovedi: Robbie Williams dvakrat navdušil v puljskem amfiteatru

29.06.2023

V puljskem amfiteatru je eden največjih zvezdnikov popglasbe Robbie Williams oboževalce v dveh večerih popeljal po cesti spominov 33-letne kariere v glasbi. Pred občinstvom je snel masko zvezdnika in pokazal svojo še kako človeško plat. Kakšna vožnja!

Reportaža Bog, vojna in zlodejeva flavta: Jethro Tull v Hali Tivoli

04.06.2023

Po več kot dvajsetih letih so Halo Tivoli še tretjič obiskali legendarni progresivni rockerji Jethro Tull. Občinstvo je lahko obujalo spomine na najboljša leta zasedbe, obenem pa uživalo v zvokih skladb najnovejših albumov The Zealot Gene in RökFlöte.

Reportaža s koncerta "Kriči zame, Ljubljana": Iron Maiden prestolnico Slovenije zapisali v zgodovino težkega metala

29.05.2023

Ljubljane po letu 1895 še nikdar ni tako močno zatreslo kot po pustošenju legendarne britanske zasedbe Iron Maiden. Infrastruktura je tokrat zdržala, oboževalci pa so Stožice zapuščali z dvignjenimi kocinami in kurjo poltjo.

Intervju Batista Cadillac pred izzivom: "Najpomembnejši sta kakovost in brezkompromisnost glasbe in besedila"

06.05.2023

Potem ko so s skladbo Mim pravil navdušili na lanskem slovenskem izboru za Pesem Evrovizije, zasedbo Batista Cadillac drevi čaka koncert v največjem stalnem prireditvenem prostoru pri nas, mariborskem Štuku.

Stran 1 od 3
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov