Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Urška Sobočan Ivanovič

Ob osmih Kateri minister bo zamenjan, kateri bo odšel sam?

04.10.2023

Že mesece se govori o seznamu ministrov v nemilosti Roberta Goloba in Vesne Vuković, in za zdaj kar drži, pravi Tomaž Celestina.

Ob osmih Golob: Na račun obnove bomo morali kakšno pravico tudi odvzeti

28.09.2023

"Prišli smo v neke vrste likvidnostno zanko, ko je vlada nakazala denar pristojnim ministrstvom, zaradi postopkov, ki so namenjeni predvsem preglednosti porabe, pa še ni prišel do prizadetih," je za oddajo Ob osmih dejal premier Robert Golob.

Ob osmih Vaške straže so lahko medvedja usluga krajanom

27.09.2023

Ivančna Gorica je morda »privlačevalec« kriminalitete, kjer je možno izkoristiti to, da je nadzor manjši, a rešitve so drugje kot v vaških stražah, pravi dr. Aleš Bučar Ručman.

Ob osmih Cerar: Umika ograje sem bil vesel, a sem mislil, da temelji na strokovnih ocenah

22.09.2023

Migracijski valovi bodo tudi v prihodnje izziv za Evropo, ki bo morala več narediti za integracijo tujcev. "Če se vključijo v družbo, rastemo skupaj. Če integracije ni, je pa vse skupaj velika težava," pravi Miro Cerar.  

Ob osmih Zakon o zaščiti živali najverjetneje čaka ustavna presoja

21.09.2023

Nova zakonodaja res prinaša večjo zaščito živali ali uvaja strokovno sporne postopke in pomeni nezaupnico veterinarski stroki?

Ob osmih Na Koroškem še vedno čakajo na tehnične pisarne in sredstva

20.09.2023

Številni Korošci mesec in pol po poplavah še vedno živijo v negotovosti: čakajo na tehnične pisarne, čakajo na navodila za sanacijo, čakajo na denar. Jesen pa nezadržno prihaja.

Ob osmih So naše ceste zaradi zasilnih popravil poplavljenih vozil tempirana bomba?

19.09.2023

Če je bila elektronika v vozilu zalita, se lahko na cesti zgodi marsikaj nepredvidenega, svari avtoservisna stroka, ki poziva: pred nakupom vozila zahtevajte vsaj izjavo, da ni bilo poplavljeno.

Ob osmih Spolne zlorabe: O neprimernih dotikih bi morali poučiti že predšolske otroke

15.09.2023

Otroke še vedno silimo v objemanje in poljubljanje ljudi, ki pridejo na obisk, tudi ko je otrokom to neprijetno. Namesto tega bi jih morali poučiti o nedotakljivosti njihovega telesa: da imajo torej pravico reči ne.

Ob osmih Tomi Šmuc pred tekmo s Poljsko: Zdaj se prvenstvo šele začenja

14.09.2023

Recept za odbojkarski uspeh je težko pojasniti, verjetno pa je zmes dobrega dela z mladimi, nekaj balkanske mentalitete, predvsem pa velika profesionalnost, pravi Tomi Šmuc. "Zvečer jih ne boste našli nikjer na pijači."

Ob osmih Maročani po potresu računajo predvsem drug na drugega

13.09.2023

"Nisem še spoznala Maročana, ki ne bi nekako pomagal – finančno ali s tem, da gre prostovoljno na prizadeta območja, da zbira donacije," o odpravi posledic uničujočega potresa iz prve roke pripoveduje Slovenka, ki živi v Maroku.

Oddaja Ob osmih Zaradi Saša Hribarja je satira obvezen del nacionalke

12.09.2023

Sašo Hribar je slovensko satiro pustil v odlični kondiciji; ne le zaradi svojih idej, pač pa tudi zato, ker je vzgojil vrsto mladih naslednikov, ki ta žanr suvereno gojijo naprej.

Ob osmih Namesto hlajenja ukrepi za preprečevanje pregrevanja mest

29.06.2023

V mestih se povečujeta tako temperatura kot število vročih dni; več kot za ogrevanje pozimi porabimo energije za hlajenje poleti. Čeprav je za marsikoga te dni občutek drugačen, bo tudi letošnji junij nadpovprečno topel.

Stran 1 od 3
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov