Imena kupca ni razkril. Omenjeni delež je bil na dražbi v okviru stečajnega postopka prodan po izklicni ceni, to je za nekaj manj kot 350.000 evrov.

Večinski delež v družbi Aerodrom Slovenj Gradec ima sicer v lasti podjetje Eurocity Janka Zakeršnika.

Kot so lani poročali nekateri mediji, med drugim Delo in Večer, želi lastnik letališče, ki je imelo v času lanske ujme pomembno vlogo kot zračni most za pomoč prizadetim v zgornji Mežiški dolini, že nekaj časa prodati, tudi z objavami na tujem trgu.

V okviru stečajnega postopka družbe Prevent Global v stečaju, ki poteka od avgusta 2010, je od večjega premoženja za prodajo ostal le še osrednji poslovni kompleks podjetja na Kidričevi ulici 6 v Slovenj Gradcu, kjer pa še vedno ni dokončno realiziran vpis etažne lastnine. Prostore sicer oddajajo v najem.

V zadnjem izrednem poročilu, ki je bilo na spletnih straneh Ajpesa objavljeno konec februarja, je stečajni upravitelj Bandelj, ki je bil septembra lani imenovan po smrti prejšnjega stečajnega upravitelja, med drugim zapisal, da bo v postopek stečaja zapuščine po pokojnem stečajnem upravitelju prijavil terjatev v znesku 33.400 evrov. Gre za znesek, za katerega je novi stečajni upravitelj ugotovil, da ga je v breme stečajne mase nekdanji upravitelj prejel izplačanega brez pravne in dejanske podlage.

Kot je novembra lani poročal časopis Finance, si je stečajni upravitelj, ki je med drugim vodil stečaj Preventa Globala, sicer pa skupno 29 stečajev, iz več stečajev, ki jih je vodil, na osebni račun brez ustreznih pravnih podlag nakazoval denar. Po takratnih podatkih naj bi s tem stečajne mase oškodoval za približno 130.000 evrov, a številka verjetno še ni dokončna, je takrat poročal časopis.