Z njimi je predvidena gradnja 4800 stanovanj oz. 11 odstotkov več kot z dovoljenji, izdanimi leto prej.

Za stanovanjske stavbe so pristojni lani izdali pet odstotkov več dovoljenj, za nestanovanjske stavbe pa 15 odstotkov manj, so sporočili s statističnega urada. Skupna površina stavb naj bi se povečala za osem odstotkov; pri stanovanjskih stavbah za 11 odstotkov, pri nestanovanjskih stavbah pa za štiri odstotke.

Z gradbenimi dovoljenji za stavbe je bilo načrtovanih skoraj 4800 stanovanj oz. za 11 odstotkov več kot v letu pred tem. V enostanovanjskih stavbah jih je bilo predvidenih za tri odstotke več, v večstanovanjskih stavbah pa za 23 odstotkov več.

Površina vseh načrtovanih stanovanj je bila za šest odstotkov večja od površine stanovanj, načrtovanih leto prej. Stanovanja v enostanovanjskih stavbah naj bi merila povprečno 168 kvadratnih metrov, kar sta dva kvadratna metra manj kot leto prej, v večstanovanjskih stavbah pa naj bi merila 84 kvadratnih metrov oz. pet kvadratnih metrov manj.

Samo decembra je bilo po podatkih statistikov izdanih za 38 odstotkov več gradbenih dovoljenj za stavbe kot novembra. Za stanovanjske stavbe jih je bilo izdanih za 38 odstotkov več, za nestanovanjske stavbe pa za 37 odstotkov več.

Z gradbenimi dovoljenji za stavbe, izdanimi decembra, je bila predvidena gradnja 627 stanovanj, kar je za 80 odstotkov več stanovanj, kot jih je bilo načrtovanih z gradbenimi dovoljenji iz meseca prej. V enostanovanjskih stavbah jih je bilo predvidenih 309, v večstanovanjskih stavbah pa 304 stanovanja. 14 stanovanj je bilo načrtovanih v stavbah za posebne družbene skupine, so še pojasnili na statističnem uradu.