Nadzorni svet družbe Iskratel je Kuzmiča, dosedanjega izvršnega direktorja za prodajo, za novega glavnega izvršnega direktorja družbe imenoval soglasno na četrtkovi seji. Z dosedanjim glavnim direktorjem Željkom Puljićem se je nadzorni svet sporazumno razšel, so zapisali.

Kuzmič se je skupini Iskratel pridružil leta 2000. Skoraj desetletje je vodil Iskratelovo predstavništvo v Rusiji, kot izvršni direktor pa je vodil področje prodaje na domačem in tujih trgih ter poslovanje podjetij v tujini. Sodeloval je tudi pri strukturiranem procesu iskanja strateškega partnerja skupine Iskratel, ki se je uspešno končal leta 2019, ko je Iskratel postal del skupine S&T.

Kot glavni direktor bo Kuzmič skrbel za uresničitev dolgoročne poslovne strategije družbe, ustrezen produktni portfelj in uspešno integracijo podjetja v skupino S&T ter doseganje sinergij.

"Iskratel bo še naprej razvijal in gradil zanesljive in celovite rešitve za telekomunikacijske operaterje in ponudnike storitev. Prepričan sem, da bomo kot del skupine S & T lahko zastavljene cilje dosegali hitreje in s tem še povečali število zadovoljnih uporabnikov Iskratelovih rešitev," je ob imenovanju med drugim dejal Kuzmič.

Predsednik uprave skupine S & T in predsednik nadzornega sveta družbe Iskratel Hannes Niederhauser je potrdil ambiciozen pogled na prihodnost Iskratela: "Družba Iskratel je na začetku svoje preobrazbe, v Iskratelu prepoznavamo velik potencial. Pričakujemo, da bo novi glavni direktor z novim, poslovno usmerjenim pristopom in organizacijo poslovanja dosegel dobre poslovne rezultate in razvojne mejnike."

Iskratel je z več kot 70 leti izkušenj vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno transformacijo telekomunikacij, transporta, javne varnosti in energetike ter zagotavljanja proizvodnih storitev, so med drugim navedli v družbi. Poudarili so lastne razvojne in proizvodne centre, skoraj 900 zaposlenih in svetovno prisotnost v več kot 50 državah. Ena izmed pomembnih strateških usmeritev podjetja v prihodnje je omrežje pete generacije (5G), so še dodali.