Proizvodnjo bi lahko začeli junija prihodnje leto, so sporočili iz skupine Panvita.

Kot so pojasnili, gre za investicijo v visokotehnološko pridelavo zelenjave skozi vse leto na dovršenem sistemu gojenja in na premičnih gojitvenih kanalih. Pridelava v steklenjaku bo po napovedih omogočala tudi nadzor in uravnavanje mikroklimatskih pogojev.

Izvršni direktor Panvite Toni Balažič je dejal, da je investicija v steklenjak tudi zaveza k trajnostnemu in inovativnemu kmetijstvu. "S tovrstnimi investicijami želimo povečati lokalno pridelavo in zmanjšati odvisnost od uvoženih izdelkov," je dejal.

Skupina Panvita sicer prehaja v hrvaške roke. Hrvaška družba Mplus je na začetku maja podpisala pogodbo za nakup 51-odstotnega deleža Panvite, vrednost naložbe znaša 50 milijonov evrov, pridobiti pa morajo še potrebna soglasja. Večinsko lastništvo Panvite, ki poleg matične družbe Panvita sestavljajo še družbe s področja kmetijstva in trgovine, mesa in mesnih izdelkov ter energetike, je bilo doslej konsolidirano okoli družbe Regal - Trgovina in podjetij Imo-Real in Imo-Rent oz. družine Polanič.