Mandat v tričlanskem poslovodstvu, na čelu katerega je začasno Tomaž Kokot, bo nastopila v ponedeljek.

Magistrica ekonomskih ved ima 30 let izkušenj v poštnem sektorju, večinoma na vodstvenih in vodilnih delovnih mestih v omenjeni družbi in predvsem na področju organizacije dela in tehnologije poštnega prometa, upravljanja procesov ter regulacije poštnega sektorja, v zadnjih letih pa tudi s področja socialnega dialoga.

Nekaj časa je bila zaposlena tudi na agenciji za komunikacijska omrežja in storitve kot vodja sektorja za regulacijo cen in trga. Kot članica poslovodstva bo zadolžena za področje logistike, nabave in nepremičnin ter proces integracije Pošte Slovenije in Intereurope, so iz podjetja sporočili po današnji seji nadzornikov.

Nadzorni svet je ocenil, da je v trenutnih razmerah, ko so pred skupino ključni izzivi na področju strateških razvojnih projektov, treba za članico poslovodstva imenovati kompetentno osebo, ki ob izpolnjevanju splošnih pogojev dobro pozna delovanje družbe. Ta nadaljuje transformacijo v mednarodno poštno-logistično podjetje.

Pošta Slovenije v skladu s strateškim razvojnim programom poslovanje razvija na področju logističnih storitev, paketov, pisem, IT-rešitev in prodaje na mreži. Že zdaj več kot polovico prihodkov ustvari iz paketnih in logističnih storitev, pisma pa za zdaj ostajajo pomemben steber poslovanja, čeprav je nadaljnje zmanjševanje števila pisemskih storitev zaradi elektronskih zamenjav in spremenjenih navad uporabnikov neizbežno.

Skupina namerava do leta 2025 za izboljšave oziroma preoblikovanje poslovanja, ki ga je epidemija covida-19 le še pospešila, za investicije letno nameniti od 45 do 55 milijonov evrov. Ključni projekti so pri tem usmerjeni v širjenje prostorskih in transportnih zmogljivosti za paketno-logistično dejavnost, kar vključuje povečanje površin logističnih centrov in pretovornih ter dostavnih pošt in širitev voznega parka, informatizacijo poslovanja, avtomatizacijo ter digitalizacijo.