Na tem položaju bo zamenjal Marka Cegnarja, ki se je z nadzorniki dogovoril o sporazumnem prenehanju mandata. V upravi Intereurope ostaja dozdajšnji namestnik predsednika uprave Marko Rems.

Vajs je večino kariere posvetil delu v komerciali in logistiki in ima na logističnem področju 12 let delovnih izkušenj, so ob njegovem imenovanju na mesto predsednika uprave zapisali v Intereuropi. V skupini Pošta Slovenije Vajs deluje osem let, od tega šest kot poslovodnik odvisne družbe PS Logistika, je družba objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze.

"Ob prevzemu funkcije predsednika uprave družbe Intereuropa se Marku Cegnarju zahvaljujem za dosedanje vodenje Intereurope. Funkcijo predsednika uprave prevzemam s polno odgovornostjo in zavedanjem o pomembnosti storitev, ki jih skupina Intereuropa prek mreže dvanajstih odvisnih družb v devetih državah jugovzhodne Evrope in Ukrajine zagotavlja svojim kupcem," je dejal Vajs.

Napovedal je, da bo sledil že začrtanemu strateškemu razvojnemu programu skupine do leta 2025 in si prizadeval za njeno nadaljnjo rast ter razvoj znotraj skupine Pošta Slovenije.

Cegnar se je z nadzornim svetom sporazumno dogovoril o prenehanju funkcije z 31. decembrom. Februarja 2016 je bil imenovan za člana uprave Intereurope, novembra 2019 je po razrešitvi Ernesta Gortana sprva začasno prevzel vodenje družbe, novembra lani pa je nastopil poln, štiriletni mandat na čelu koprskega logista.

Da se Cegnarju na vrhu Intereurope maje stol, je bilo po pisanju časopisa Primorske novice slišati že več tednov. Pred kratkim naj bi dobil "vabilo" za sporazumni odhod z vrha uprave, kar naj bi bilo, kot je pred tednom dni navajal časopis, zanj nesprejemljivo, čeprav Cegnar tega ni komentiral. Na koncu se je vendarle pogodil z nadzorniki, ki jih vodi začasni prvi mož Pošte Slovenije Tomaž Kokot.