Zlata priznanja z uvrstitvijo na državno raven so prejeli družba Proga Rollerski za tekaško rolko z zavoro, Eti Elektroelement za avtomatizacijo proizvodnje inštalacijskega odklopnika, Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje za učilnico Metaverzum ter Eti Elektroelement za nov fotovoltaični varovalčni ločilnik.

Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje je v sodelovanju z Gimnazijo Ledina zlato priznanje prejela tudi za projekt KemBitja. V družbi Eti Elektroelement so zlato priznanje prejeli tudi za IR indikator C, zlato priznanje pa so v zasavski zbornici podelili še podjetniškemu pospeševalniku Katapult za projekt spletnega portala S.O.S. šola.

Na razpis je po navedbah GZS-ja prispelo 20 prijav, pri katerih je sodelovalo sto inovatorjev. Svoje inovacije je prijavilo devet družb in tri institucije.

Današnje podelitve so se udeležili tudi generalna direktorica GZS-ja Vesna Nahtigal, generalni direktor Steklarne Hrastnik in predsednik Zasavske gospodarske zbornice Peter Čas ter župan občine Zagorje Matjaž Švagan.

Priznanja za najboljše inovacije na državni ravni bodo na GZS-ju podelili septembra.