Bujanović v Žito prihaja z mesta predsednika uprave hrvaškega podjetja Zvečevo, sicer pa je večino kariere preživel v Krašu, kjer je zasedal več vodstvenih funkcij, med drugim mesto direktorja sektorja za razvoj, investicije in nadzor ter direktorja tovarne bombonov, so navedli v sporočilu za javnost, so sporočili iz Žita.

"Žito se prilagaja novim razmeram na trgu in doživlja spremembe, ki bodo zagotovile podjetju stabilnost in omogočile novo rast. Žito je pomemben del skupine Podravka in slovenskega gospodarstva, našo ambicijo po nadaljnjem razvoju in rasti pa najbolje potrjuje načrtovanih deset milijonov evrov naložb v našo pekarsko dejavnost," je dejal Bujanović. Prepričan je, da jim bo investicija omogočila okrepitev izvoza visokokakovostnega kruha in pekovskih izdelkov.

Ob tem je slovenskim potrošnikom zagotovil, da bodo ne glede na dogajanje na trgu surovin in koncentracijo njihove proizvodnje na manjšem številu lokacij njihovi izdelki še naprej široko dostopni. "Ohranjamo visoko kakovost in nadaljujemo razvoj in inovacije, s čimer lahko ponudbo uspešno prilagajamo novim trendom in pričakovanjem potrošnikov," je še poudaril.

Dosedanja direktorica Pangos pa je poudarila, da je pandemija močno in negativno vplivala na poslovanje njihove celotne panoge ter da razmere, v katerih so delovali, niso bile lahke. "Po vsem, kar nam je prinesla pandemija covida-19, nove izzive prinaša kriza zaradi vojne v Ukrajini. Zaradi nadaljevanja negativnih vplivov na poslovanje je vstop v proces prestrukturiranja nujen, da bi s tem postavili temelje za okrevanje dobičkonosnosti in zagotovili dolgoročno vzdržnost poslovanja," je dejala.

Pangos je dodala, da se je zaradi moči in podpore skupine Podravka začel nov investicijski cikel, zato z zadovoljstvom končuje mandat.