Ilinka Todorovski prihaja v spletno klepetalnico. Foto: Osebni arhiv
Ilinka Todorovski prihaja v spletno klepetalnico. Foto: Osebni arhiv

Prednostna naloga nove varuhinje bosta odpiranje komunikacijskih kanalov in kultura dialoga med uporabniki in ustvarjalci, je pojasnila v svojem odgovoru uporabniku Cvetu. "Zazibanost v prepričanje, da ustvarjamo pod varno streho javnega zavoda, samopašnost in samozadovoljstvo in prepričanje, da imamo v vsem prav in se nam ni treba ničesar naučiti, so verjetno odvrnile veliko gledalcev, poslušalcev, bralcev … Nenehno samospraševanje, popravljanje na bolje in prilagajanje novim družbenim zahtevam, so verjetno ključ, da se ugled javnega medija spet utrdi ali povrne," je ocenila.

Pri tem ugotavlja, da so kritike dela na RTV Slovenija zelo razpršene, letijo pa, tako čez palec, predvsem na pretiran obseg oglaševanja na televiziji, komentiranje športnih dogodkov in nespoštovanje jezikovnih norm.

Na vprašanje, kakšne pa sploh so gledalčeve pravice, pa je odvrnila, da so to dostopnost storitev, raznovrstnost, pluralnost, verodostojnost, povezovalnost, univerzalnost vsebin, tudi prilagojenih za različne uporabnike ter mnoge druge.

Celoten klepet si lahko preberete spodaj (zadnja vprašanja so na začetku, pogovor se začne na dnu).