Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Seja Programskega sveta RTV Slovenija

Marko Radmilovič - Arhiv

Zapisi iz močvirja: Rezervirano za ošpice

Zadnje dni ugotavljamo, da gremo kot družba nazaj, ne naprej. Ta proces se bo po logiki stvari končal v Divjih babah, kjer bomo v jami kurili ogenj in igrali na piščal, a do takrat imamo še nekaj časa za razmislek.

Zapisi iz močvirja: Zverinjak

Kmetje, ki so pripeljali kadavre raztrganih telet pred kmetijsko ministrstvo, so pomembno oplemenitili kolorit večernih TV- poročil, nadaljevanje, kjer tarnajoče živinorejce sprejme poštirkan uradnik, pa daje slutiti, kako se ne bo zgodilo nič.

Zapisi iz močvirja: Globokouhi

V času velike noči gremo na Velikonočne otoke. Tam so doma kipi z izjemno velikimi ušesi. Podobne kipe s podobno velikimi ušesi je mogoče najti tudi na Hrvaškem.

Zapisi iz močvirja: Slovensko-Ogrska

Kaj je zdaj s temi Madžari?

Zapisi iz močvirja: Kastrati

Težava, s katero se spopade uporabnik medijskih vsebin okoli prvega aprila, je, kako prepoznati, katera izmed novic je prvoaprilska šala.

Zapisi iz močvirja: Evro stati inu obstati

Ker ne-govor našega predsednika vlade v Evropskem parlamentu kar noče z jedilnika, si je vsa šarada zaslužila našo analizo. Neverjetno je, kako si nihče od protagonistov, analitikov in celo javnost sama ni zastavil pravega vprašanja.

Zapisi iz močvirja: "Vladarica valov"

Današnji ljubiteljski zunanjepolitični pregled začenjamo v Bruslju.

Zapisi iz močvirja: Intelektualna lastnina neke parade

Kot da svet nima že dovolj problemov, se približuje še maturantska parada. Simbol za skladovnico težav in frustracij se bliža s hitrostjo koledarja; ob tem da je, najbrž zaradi globalnega segrevanja, letos paradni prepir prišel občutno prej kot po navadi.

Zapisi iz močvirja: Naprej zastava slave

Ker se bliža vitranška strmina, je treba o vsakoletnem gnezdenju svetovnega pokala na Gorenjskem razdreti nekaj žaltavih. Zadeva je skrb vzbujajoča.

Zapisi iz močvirja: Osnove maketarstva

»Kamor vsi, tja tudi mi!« V iskanje makete torej. Tiste makete, ki ponazarja veličastnost drugega tira.

O poslancu, ki je ukradel sendvič in vsem povedal, da ga je

Slovenijo je pretresel dogodek, ko je poslanec v trgovini izmaknil sendvič. In nato na parlamentarnem zasedanju povedal, da ga je.

Zapisi iz močvirja: Švedsko kurentovanje

Domoljuben kronist ima zadnje dni veliko dela. Slovenski športni, še posebej smučarski uspehi si sledijo eden drugemu in med spremljanjem tekem ostane za poglobljene analize le malo časa.

"Naj bo kužek, naj bo pesek"

Težki časi za mesojede. Kot zombiji hodimo po deželi in strmimo v tla, da ja ne vidimo mesa v mesarijah in mesa na policah trgovin. Naše meso je pokvarjeno.

Kultura in prosveta, to naša bo osveta

Dogodki na ministrstvu za kulturo so prejšnji teden prešli od tragičnega do grotesknega, od čenč do politike, iz pisarn v medije in iz medijev do šankov.

Zapisi iz močvirja: O komediji

Danes začenjamo v žlahtni maniri slovenskega stand upa s šalo: "Boris Kobal je dosegel komedijantsko nirvano – nikoli ga nihče več ne bo jemal resno!"

Zapisi iz močvirja: "Naslednji ples volijo evroskeptiki!"

"Danes pa bomo dali vse od sebe!" Včasih so vse od sebe dajali samo športniki, na polju popkulture pa sta šele pred nedavnim vse od sebe napovedala tudi Zala in Gašper. Tako tudi novinarskemu cehu, ki je dolgo trpel očitke, da daje od sebe le vse štiri.

Zapisi iz močvirja: Dvoboj

Pa zapojmo eno po filozofsko. Dvoboj med dvema največjima mislecema sodobnosti je za nami in poglejmo, kaj smo se naučili in kaj smo pridobili.

Zapisi iz močvirja: Beli opoj

Danes pa zelo na kratko in predvsem zelo preverjeno.

Zapisi iz močvirja: "Ko gorijo le še sveče!"

Nadaljujemo z dobrimi željami za leto 2019. Kot običajno smo tudi letos nostalgično poslušali medijska poročila o slovesu od starega leta.

Zapisi iz močvirja: Dajte nam mir!

Proti koncu leta plujemo z zadnjo božično-novoletno temo, vredno globlje obdelave. Pred nekaj dnevi so v Mariboru priredili koncert, na katerega ni prišel nihče.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14