Kot je znano nekaj zelo dobro obveščenim posameznikom, smo v našem skromnem uredništvu del mednarodne zarote, ki bi rada za krmilo planeta spravila pisce kolumn! Ti bi nato ves svet prisilili v neskončno pisanje glos, kozerij, analiz, komentarjev in podobnih novinarskih zvrsti. Vsi napori borcev za demokracijo, da obrzdajo osrednje medije, kjer kolumnisti običajno iščemo in tudi najdemo zatočišče, so tako popolnoma upravičeni.
Ta samoizpovedni uvod je potreben, da se spoprimemo z zahtevnim miselnim konstruktom, ki edini na teoretični ravni razloži teorijo zarot …

In sicer:
Najbolj zarotniška je tista teorija zarote, ki v lažnivih medijih prikrito nakazuje, da teorij zarot ni.

Torej je s teorijami podobno, kot je z obstojem Boga; če bi se nam razkrile, ne bi bile zarote ...

Tako je človeštvo prav udobno sobivalo s teorijami zarot vse do pred nekaj tedni, ko so se teorije zarot spremenile v zarotniško prakso. Povedano drugače; po vsem svetu so čuječi voditelji avtokratskih manir teorije zbezali na plano, kjer so na dnevni svetlobi postale prakse …

Podobno kot se je zgodilo s socializmom. Dokler je bil utopični, ni povzročal problemov; ko pa so bradati tovariši prešli od teorije k praksi, je nastal ves kažin! Enako torej s teorijami zarot; dokler so teoretiki sedeli pred računalniki in časopisnimi izrezki, so bili precej neškodljivi. V tistem trenutku, ko pa jim je domišljija pljusknila čez rob razuma in so začeli plezati po zidovih branikov demokracije, je vrag odnesel šalo. Ali v jeziku zarotnikov: "Vrag bo kmalu odnesel vse – ne le šalo!"

Marko Radmilovič. Foto: MMC RTV SLO
Marko Radmilovič. Foto: MMC RTV SLO

Najbolj zanimivo pri teorijah zarot je dejstvo, da še tako zagret teoretik ne vidi vseh zarot. Kajti smisel in ustroj zarote je ravno v tem, da se težko opazi. Če bi zaroto vsak, in to z lahkoto opazil, zarote ne bi bile zarote, temveč bi postale navadno obrekovanje. Česar pa si ne sme privoščiti nobena zarota, ki da kaj nase.

Zato nas je neprijetno presenetilo, da ni nihče opazil zarote, ki jo imamo vsak dan kot na dlani; in to v podobi neštetih fotografij ali videozapisov. Govorimo seveda o cepljenju, ki je trenutno najbolj dejavno zarotniško krmišče.

Da nam s cepivom Bill Gates v organizem vstavlja mikročip, je tako ali tako splošno znano. V organizmu se bo ta mikročip, vsaj pri tistih državljanih, ki smo bili naborniki rajnke JLA, moral srečati z mikroorganizmi, ki so nam jih vojaški zdravniki vbrizgali drugi dan po prihodu v vojsko. Za kako mogočno zarotniško cepivo je šlo, priča standardiziran odgovor, ki so ga cepilci dajali preveč zaskrbljenim nabornikom, ki so čutili prve znake ugovora vesti. "Poslej lahko jeste konzerve, ne da bi jih odprli," so v JLA opisali čudežno moč cepiva.

Ampak cepivo proti covidu-19, ki so ga v tajnih laboratorijih razvili sosedje tajnih laboratorijev, v katerih so razvili virus, je le vrh ledene gore zarot. Zdaj pa pozor; neverjetno, kako nihče ni opazil, da cepilci v centrih po vsem svetu cepijo posameznike ali v levo ali v desno roko. Človek, bi pričakoval, da ima protipandemično cepljenje standardizirano tudi okončino. Vendar ne! Nekatere cepijo v levo, nekatere pa v desno roko …

Zarota teorij

Uradni viri trdijo, da je odvisno od posameznika, v katero ramo naj mu zasadijo iglo. A to je laž in del zarote …

Kot je teoretikom znano, politično desno usmerjeni posamezniki zavihajo desni rokav, levičarji pa levega. To je močnejše od nas, saj je politično ali svetovnonazorsko usmeritev pogosto težko oblikovati z besedami, še težje z dejanji … S tem, ko nastaviš okončino, ki ti je svetovnonazorsko blizu, pa z lahkoto izživiš svoje politične preference.

Kakor koli; ko vas bodo cepili z mikročipom Billa Gatesa, ne bodo dobili le vpogleda v vaš organizem, temveč bodo na osnovi nastavljenega ramena dokumentirali tudi vašo politično usmeritev. In kar teoretike zarote bega; ker so v nekaterih državah že cepili politične elite, so te za prvi odmerek nastavile levo ramo, za drugega pa desno. Ko so bili opozorjeni na to nekonsistentnost, so politiki citirali Sveto pismo: "Če te kdo cepi v levo ramo, nastavi mu še desno!"

Na kratko; po cepljenju se bo mikročip v vašem telesu srečal z vašo politično usmeritvijo. In zato boste v prihodnje imeli pekoč občutek, kot da vas ves čas nekdo opazuje. Ob tem pa boste kot stranski pojav cepljenja na mestu vboda čutili, ali ste politično usmerjeni levo ali pač desno … Vendar bodo težave kmalu izzvenele.

Obvestilo uredništva:

Mnenje avtorice oziroma avtorja ne odraža nujno stališč uredništev RTV Slovenija.