Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Citat - Arhiv

Brad Pitt

Nasilja v filmu Bilo je nekoč v Hollywoodu ne vidim kot jeze proti posameznikom, temveč kot jezo proti izgubi nedolžnosti.

Aldous Huxley

Do starosti desetih let smo vsi geniji.

Federico Fellini

Ne verjamem v popolno svobodo za umetnika. Ko je prepuščen sam sebi, svoboden, da lahko počne karkoli, umetnik na koncu ne naredi ničesar. Če obstaja ena stvar, ki je za umetnika nevarna, je prav to vprašanje popolne svobode, čakanje na navdih in drugo.

Marguerite Duras

Mislim, da je žensko pisanje organsko, prevedeno pisanje … prevedeno iz črnine, iz teme. Ženske so bile v temi stoletja. Ne poznajo sebe. Ali le slabotno. Ko ženske pišejo, prevajajo iz te temine.

Svetlana Makarovič

Na rjuhah so ostre drobtine srca, / ta postelja je narejena za dva. / Dve dihanji režeta gosto temo, / dve miši strmita v jutranjo meglo.

Bill Murray

Veliki studii imajo zdaj svoje računalniško generirane metode. Mislim, da dejansko pogledajo, koliko sledilcev na Twitterju ima vsak med nami in podobno. To resnično je dejavnik, ampak ker nimam sledilcev na Twitterju, nisem rentabilen.

Peter Ustinov

Terorizem je vojna revnih. Vojna je terorizem bogatih.

Doris Day

Hvaležnost je bogastvo. Pritoževanje je siromaštvo.

Larry David

Mislim, da smo vsi dobri in slabi. A dobro ni smešno, slabo je. Zadušite dobro in prepustite slabemu na plan, pa boste lahko smešni.

Mark Strand

Živimo s skrivnostmi, a ne maramo tega občutka. Mislim, da bi se morali navaditi nanj. Zdi se nam, da bi morali vedeti, kaj stvari pomenijo, obvladovati to in ono. Po mojem ni človeško, če si tako kompetenten za življenje. Taka drža je daleč od poezije.

Salvatore Quasimodo

Vsakdo sam stoji na srcu zemlje, s sončnim žarkom preboden: in je takoj večer.

Constantin Brâncuși

Arhitektura je naseljena skulptura.

Gabriel García Márquez

Deluje, da me vse, kar gre v moja usta, redi, in vse, kar pride iz njih, osramoti.

Laura Dern

Zavedela sem se, da vsaka ženska pozna zlorabo - in ne samo neki majhen odstotek.

Anjelica Houston

Iščem vloge, ki niso pohlevne ali ponižujoče, tipa "stare navijačice se zberejo za poslednjo turnejo". Takih stvari ne maram. Če sem že stara gospa, hočem biti vsaj posebna stara gospa. Nočem biti neka odcvetela igralka, ki skuša izvesti vrnitev.

Marko Peljhan

Menim, da je vsak že od rojstva naprej po definiciji politično bitje. Kako se aktiviramo, če sploh se, in kaj to sploh pomeni, pa je drugo vprašanje.

Sergio Leone

Ko sem bil mlad, sem verjel v tri stvari: marksizem, odrešujočo moč kinematografije in dinamit. Zdaj verjamem zgolj še v dinamit.

Pina Bausch

Rada sem plesala, saj sem se bala govoriti. Ko sem se gibala, sem lahko občutila.

Maša Kagao Knez

Ples je moje delo in obenem moja strast; nekaj najlepšega in najnapornejšega obenem; je kot gibljiva slika, ki jo lahko slišiš, glasba, ki jo lahko vidiš, in zgodba, ki jo lahko občutiš ...

John Wayne

Govori tiho, govori počasi in ne povej preveč.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...