Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Citat - Arhiv

Sally Potter

Citat Sally Potter

Ne zanimajo me didaktično-polemične izjave. Ne želim snemati filmov na ta način. Obstaja prostor za polemike, vendar mislim, da to ni v fikciji kinematografije. Igrani film deluje prefinjeno in globoko.

Fran Lebowitz

Citat Fran Lebowitz

Najboljša vrsta slave je pisateljska slava. Zaleže dovolj, da dobiš dobro mizo v restavraciji, a ne toliko, da bi te motili med jedjo.

Zoran Predin

Citat Zoran Predin

Strogo ločim pesem kot svobodno obliko in pa besedilo za péto kantavtorsko pesem, v kateri se lahko sicer najde nekaj poezije, kar je kompliment za pisca, ampak je vseeno drugačen žanr. Kantavtorstvo zahteva obrtništvo, ki ga poezija ne potrebuje. 

Mark Tulij Ciceron

Citat Mark Tulij Ciceron

Soba brez knjig je kot telo brez duše.

Feri Lainšček

Citat Feri Lainšček

Ustvarjanje je postalo moj način življenja in je na neki način vplivalo na vse, kar sem kdaj počel. Marsikaj sem moral spotoma postaviti na kocko. Bili so časi, ko nisem imel druge opore, razen norega upanja.

Lili Novy

Citat Lili Novy

Zdaj več ne verujem, da zima / pohlevna pobočja prekriva, / da prazna, premražena njiva / pod ivjem utripov več nima. / Zdaj vem, da, kar mene boli / in hrani, še v smrti živi.

Zdenka Badovinac

Citat Zdenka Badovinac

Z vsemi ministri sem imela borbe. Vedno je bilo težko z denarjem in tudi razumevanjem.

Boris Kryštufek

Citat Boris Kryštufek

Več je imela Slovenija nacionalne suverenosti, bolj mačehovska in bolj neusmiljena je bila do svojih lastnih naravoslovnih zbirk.

Sylvia Plath

Citat Sylvia Plath

Kot prezgodnja letna sliva, / slabotna, trpka, drobcena, / se presušeno vase zgiba / nezrela pičlost mojega srca.

Ivo Svetina

Citat Ivo Svetina

To ni več / poezija, to je samo še življenje, ki se je naučilo množice / besed, nekaj jezikov, se hranilo s knjigami, manj z romani / kot z verzi. Čas, odvržen na marmornata tla knjižnice, ne / bo nikdar postal čas obdobja, stila, smeri.

Hajao Mijazaki

Citat Hajao Mijazaki

Verjamem, da so duše otrok dediči zgodovinskega spomina prejšnjih generacij. Ko odraščajo in pridobivajo izkušnje, se ta spomin pogreza vse globlje. Rad bi ustvaril film, ki bo segel do te najgloblje plasti. Če bi mi to uspelo, bi umrl srečen.

Henri-Louis Bergson

Citat Henri-Louis Bergson

Instinkt in inteligenca sta dve različni enako elegantni rešitvi istega problema.

Edvard Kocbek

Citat Edvard Kocbek

Čim bolj sem sam svoj, čim bolj razvijam svojo lastno osebnost, tem bliže sem resnici.

Tine Grgurevič

Citat Tine Grgurevič

Če bo država še naprej pričakovala, da se družba zdravi sama, da se samoorganizira, da se posameznik za pomoč lahko obrne samo na nevladne organizacije ali na solidarnost soseda, da bi preživel, nam grozijo hude osebne stiske in tragedije.

Dušan Jovanović

Citat Dušan Jovanović

V bistvu sta pisanje in režija eno in isto, teater jemljem kot celoto. Režiser piše, pa tudi pisatelj režira. Zavezan sem teatru.

Nejc Gazvoda

Citat Nejc Gazvoda

Ves uspeh se je meril s tem, koliko delaš. Zdaj pa je celoten sistem, ki je bil tako zgrajen, naenkrat rekel: "Ti ne smeš delati." In ko si rekel: "Kaj pa naj?", je sistem odgovoril: "Ne vem, čakaj."

Elza Budau

Citat Elza Budau

Mojzes naj bo zgled Slovencem, ki tako radi jamrajo in se smilijo sami sebi. Morali bi ga klonirati. Dragi Mojzes, tudi malo moj, na svidenje v onstranstvu, v nebesih ali peklu, ne, nekje v vsemirju, kjer je, če se ne motim, že ves naš plesni orkester.

Dane Zajc

Citat Dane Zajc

Ko bela / Ko zmrznjena / Ko nepričakovana / Ko nastopi tišina / Ko ni tako kot sneg / Ko ni drsenje / Ko je brez glasu / Ko nastopi tišina

Marguerite Duras

Citat Marguerite Duras

Zgodbe mojega življenja ni. Tega sploh ni. Nikjer ni središča. Ne poti, ne linije. So obsežna področja, kjer se zdi, da je nekdo bil, a ni res, bilo ni nikogar.

Januš Aleš Luznar

Citat Januš Aleš Luznar

Na prvi posluh so odzivi srca zelo podobni. Moje mnenje je, da telo nezavedno zazna subtilne detajle v zvoku in razlikuje čustva.

Stran 1 od 178
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov