Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

MMCTeden: Intervjuji, analize, kolumne, poglobljeni prispevki

Citat - Arhiv

Dane Zajc

Dež, obdrži me v vodi. / Pokrij me s klobukom vode. / A ne daj mi govoriti. / Zakleni me pred mano, dež.

Edvard Kocbek

Morda nihče med nami ne razume igre do kraja, vendar je drznost brezpogojna in vsevedna.

Marta Verginella

Seči moramo v preteklost, ko analiziramo sodobna razmerja moči, saj le tako lahko razumemo ukoreninjenost fenomenov, ki se nam zdijo tako sodobni.

Maggie Smith

Globoko sem hvaležna za delo, ki sem ga opravljala pri franšizi Harry Potter in v seriji Downton Abbey – težko pa trdim, da me je to izpolnjevalo. Ne bi rekla, da sem v teh rečeh zares igrala.

Erling Kagge

Nenehni vzgib, da se človek z nečim zamoti, ni nekaj novega. Znano je, da je za večino ljudi že samo 15 minut zelo težko brezdelno sedeti v popolni tišini, kar so dokazali z znanstveno študijo.

Milanka Fabjančič

V filmu Liliana gre tudi za mojo osebno zgodbo, saj sem si po obdobju materinstva resnično želela vrniti v animirani svet. Želja je v meni predstavljala močan notranji potisk, da sem se toliko časa gnala, dokler nisem sklenila tega ogromnega projekta.

Eva Mahkovic

Rožnata se mi zdi pankovska barva, subverzivna, tudi zato, ker je njena barva očitno tako sporna: vedno nekaj, kar je treba zagovarjati.

Helen Mirren

Nisem jokala, ko sem dobila oskarja. Sem pa jokala, ko so mi ob vrnitvi v Anglijo začeli ploskati letališki delavci. Kipec sem imela v torbici, zato sem ga povlekla ven. Brezsramna poteza, ampak jim je bila všeč.

Pierre-Auguste Renoir

Vsake toliko časa se mora človek lotiti stvari, ki presegajo njegove zmožnosti.

Wes Anderson

Mislim, da se nikogar od nas ne sprejema kot "normalnega" človeka. Prej gre za družino norih stricev ...

Eva Mlinar

Redko zasledim, da bi se ilustracijo prepoznalo in o njej pisalo na tak način, kot se piše o literaturi. In to se mi zdi kar velik manko.

Tadej Golob

Mislim, da se v pisanju Jezera najde veliko ljudi. Malo me skrbi, ker se mi zdi, da so se prepoznali nekateri posamezniki na Generalni policijski upravi. To sem ugotovil po tem, da so me strokovni sodelavci začeli naprošati, naj jih ne omenjam več.

Sacha Baron Cohen

Če jim plačaš, bo Facebook objavil kakršen koli "političen" oglas, tudi če je laž. Če bi Facebook obstajal v tridesetih letih 20. stoletja, bi po tej izkrivljeni logiki Hitlerju dovolili objavljati 30-sekundne oglase za rešitev "judovskega problema".

Michelangelo Buonarroti

Še zmeraj se učim.

David Cronenberg

Vsi stereotipi se izkažejo za resnične. To je grozljivo v življenju. Vse stvari, proti katerim si se boril v mladosti ... počasi ugotoviš, da so to stereotipi prav zato, ker so resnični.

Mirjana Koren

Take trgovine na svetu ni. In sicer zato, ker je umeščena v najlepši historični ambient Maribora, v Mariborski grad, ker je nameščena pod freske enega najpomembnejših slovenskih impresionistov Mateja Sternena in ker je nameščena znotraj muzejske razstave.

Gregor Božič

Okoliščine so tiste, ki človeka privedejo do cinizma, zagrenjenosti. V filmu se zdi, da so takšni odnosi na provinci osebne narave, v resnici pa gre za težave sistema, širše ureditve.

Gustav Peichl

Ko se arhitekt poroči z duhom časa, kmalu postane vdovec.

Paul Gauguin

Umetnost je bodisi plagiat bodisi prevrat.

Branko Lustig

Ljudje, ki sem jih v taborišču videl umreti na vešalih – prisostvovanja usmrtitvam so bila obvezna – so nam naročili, naj resnico o njihovih smrtih prenesemo svetu, naj jih ne pozabimo.

Prijavite se na e-novice