Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Citat - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Varja Močnik

Pomembno se mi zdi, da se videoumetnost vključi v program kinematografa, muzeja filma, ker je treba nenehno širiti obzorja tega, kaj film je – ni le to, kar je videti na površju, v kanonu.

Elvis Costello

Pisati o glasbi je tako kot plesati o arhitekturi. Zelo neumno bi bilo sploh poskušati.

Christian Morgenstern

En sam pogled lahko ustvari vesolje.

Jennifer Egan

Zavračamo sklep, da si pisatelj, ki je vztrajno izražal dvom o temeljito dokumentiranih vojnih zločinih, zasluži nagrado za "jezikovno iznajdljivost". V času naraščajočega nacionalizma, samodržnih voditeljev in dezinformacij si svet zasluži kaj boljšega.

Michael Keaton

Obstaja teorija, da živimo na dveh mestih – ali v strahu ali pa v ljubezni.

Truman Capote

Sam sem popolnoma horizontalen pisatelj. Ne morem misliti, če ne ležim, bodisi v postelji ali zleknjen na kavču, s cigareto in kavo pri roki. Nujno moram puhati in srebati.

Christie Brinkley

Včasih smo lagale o svoji starosti. Ampak zdaj moramo ženske začeti razglašati svojo starost – treba je spremeniti predstave o teh številkah. Spremenile pa se bodo samo, ko bodo krasne ženske začele govoriti: "Letos bom stara 50" in "50 je videti takole".

Marguerite Duras

Moški imajo radi ženske, ki pišejo. Čeprav tega ne priznajo. Pisateljica je tuja dežela.

Lana del Rey

Ni me zares motilo, ker sem vedela, da moraš najprej dobiti, nato pa izgubiti vse, kar si kdaj želel, da se zaveš, kaj je resnična svoboda.

Billie Eilish

Slabe stvari se bodo vedno dogajale. Vendar jih lahko zapišeš in o njih posnameš pesem.

Teja Reba

Prvi festival je sprožil burne odzive. Iz političnih vrst, pa tudi iz medijev so se vrstili zapisi v slogu "hvala bogu, da se je festival končal, da bomo lahko končno zdrgnili kri iz Cankarjevega doma" ali "histerične lezbijke smradijo po mestu".

George Clooney

Vsake toliko si pogledam film Batman & Robin. Je najslabši film, ki sem jih kdaj posnel, in je zato dobra lekcija v ponižnosti.

Søren Kierkegaard

Ljudje zahtevajo svobodo govora, da bi z njo nadoknadili svobodo mišljenja, ki se ji izogibajo.

Bela Lugosi

Vsak igralec je do neke mere nor, sicer bi bil vodovodar, knjigarnar ali prodajalec.

Damjan Kozole

Bistvene stvari v življenju so tiste, ki ostanejo neizgovorjene. Govoriti je najbolj enostavno – ljudje često govorijo že zato, ker se bojijo tišine.

Pedro Almodóvar

Če bi živel kot moji liki, bi bil mrtev, preden bi mi uspelo posneti 16 filmov.

Tomaž Gorkič

Slovenska neumnost je ta nenehna želja ustreči, biti prepoznaven, uspešen, nova Švica. Zakaj ne moremo samo biti mi? Večno nezadovoljstvo izhaja iz tega, da naj bi bili ves čas nekaj drugega, kot smo.

Joan Miró

Slikal sem neposredno na velike balvane, da bi se s tem, ko sem na njih pustil svojo sled, popolnoma stopil z elementi v pokrajini.

Metod Pevec

Mislim, da je čas, da ne poslušamo več kapitala, ker vidimo, kam nas pelje. Ne le zaradi tega, kar delamo delavskemu razredu, tu je tudi velika škoda, ki jo povzročamo našemu planetu.

Geena Davis

Danes sem izvedela, da v Franciji 24 odstotkov filmov režirajo ženske, v ZDA pa samo štiri odstotke. No, saj tudi 24 ni dovolj visok odstotek, ampak štiri je pa sramota.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...