Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Smučanje prostega sloga - svetovni pokal: Smučarski kros, prenos iz Sončne doline

Citat - Arhiv

Alma Prica

Citat Alma Prica

Presunilo me je, kako tih je film Dnevnik Diane Budisavljević. Dogaja se v časih krikov, neizmernega hrupa. Obenem je to še počasen film, ki se dogaja v času, ko se je umiralo bliskovito.

Vitomil Zupan

Citat Vitomil Zupan

Ubil se bom iz dveh razlogov: prvič, letos so se pojavili komarji zelo zgodaj, ko ugasim luč, mi začnejo brneti okoli glave, ne prenesem. Drugič, ne razumem, zakaj bi moral živeti.

Nataša Gliha Komac

Citat Nataša Gliha Komac

Težko razumem, da ob rabi svojega maternega jezika čutimo nelagodje, se opravičujemo, kako govorimo slovensko, ali celo, da sploh govorimo slovensko. In to v času, ko (še) imamo univerze v slovenskem jeziku, s katerih v svet odhajajo odlični strokovnjaki!

Willy Brandt

Citat Willy Brandt

"Potrdila se je izkušnja, da je položaj redkokdaj brezupen, dokler ne sprejmemo, da je takšen."

Aj Vejvej

Citat Aj Vejvej

Cenzura ni omejena na avtoritarne države – pomislite na razkritja Edwarda Snowdna o razširjenem nadzoru.

Patti Smith

Citat Patti Smith

Nočem verjeti, da je imel Hendrix poslednjo obsedeno roko, da je imela Joplin poslednje pijano grlo, da je imel Morrison poslednji razsvetljeni um.

Claude Debussy

Citat Claude Debussy

Umetniška dela ustvarjajo pravila, vendar pravila ne ustvarjajo umetniških del.

Kristijan Krajnčan

Citat Kristijan Krajnčan

Pogosto mi filmska glasba ni všeč. Mislim, da mora res imeti svojo vlogo, jasen pomen. Všeč sta mi ekstrema, da je ali izstopajoča ali pa povsem zlita z oblikovanjem zvoka.

Bong Joon-ho

Citat Bong Joon-ho

Koreja se zaradi K-popa, hitrega interneta in IT-tehnologije zdi kot zelo glamurozna, bogata država. Toda prepad med revnimi in bogatimi se veča. Še posebej mladi čutijo globok obup.

Pavel Vilikovsky

Citat Pavel Vilikovsky

Vse je bilo že napisano. /.../ Kaj se dogaja z nami? Lepe zgodbe! Kar navadimo se, kajti od zdaj naprej, ko bomo zahrepeneli po Bogu, si ga bomo morali izmisliti.

Hildur Guðnadóttir

Citat Hildur Guðnadóttir

"Vse ženske, dekleta, mame, hčerke, sestre: če slišite brbotati glasbo v sebi, prosim, spregovorite - slišati moramo vaše glasove!"

Kurt Vonnegut

Citat Kurt Vonnegut

Učili so me, da so človeški možgani do zdaj najvišja stopnja evolucije, ampak mislim, da je to zelo slabo izhodišče za preživetje.

Dušan Olaj

Citat Dušan Olaj

Kar se tiče Slovenije in njenega spoštovanja športnikov v primerjavi z umetniki in znanstveniki menim, ni vse tako slabo, kot se prikazuje. Ni velike razlike med nami in drugimi državami. Kulturnega denarja je povsod premalo.

Jadran Lenarčič

Citat Jadran Lenarčič

Znanost in umetnost si v slovenski družbi delita usodo, obe sta namreč marginalizirani. Slovenska družba je zaprta, zaslužkarska in navijaška, znanje in ustvarjalnost ne doživljata družbenega priznanja na podlagi kakovosti in inovativnosti.

Kajetan Kovič

Citat Kajetan Kovič

Daljni pes na tujca laja. / V mrazu ždi otrpli vrt / in na vzhodu tiho vzhaja / ali jutro ali smrt.

Mary Higgins Clark

Citat Mary Higgins Clark

Ko je kdo podel do mene, ga preprosto v svoji naslednji knjigi naredim za žrtev.

John Baldessari

Citat John Baldessari

Prava resnica vesolja je v tem, da se vse spreminja, premika in ples ali glasba to tudi odražata. Slika ali skulptura pa sta statični.

Wisława Szymborska

Citat Wisława Szymborska

Ne verjamem, da imam poslanstvo. Včasih imam resnično duhovno potrebo, da povem kaj bolj splošnega o svetu, in včasih, da povem kaj osebnega.

Suzana Koncut

Citat Suzana Koncut

Ne spomnim se, da bi kdaj prevajala zares slabo napisano knjigo, raje jo zavrnem, nima smisla. V delih, v katerih sicer večinoma vse stoji, so napake prej spodrsljaji, malenkostne pozabe, spregledane zaradi gostote ali kompleksnosti.

Nina Ivanišin

Citat Nina Ivanišin

Glede neukročenosti se mi zdi, da sem vse drugo kot to, a če to oddajam ... Ne vem, morda pa sem nekoliko trmasta v nekaterih stvareh. Se pa še spoznavam. Kot človek in kot igralka.

Prijavite se na e-novice