Foto: Pokrajinski muzej Koper
Foto: Pokrajinski muzej Koper

Pokrajinski muzej Koper posebno pozornost namenja zabavnemu izobraževanju, še posebno otrok, lahko preberemo na njihovi spletni strani.

"V dneh, ko so učenci doma, imajo zaradi spletne šole tako oni kot starši dela čez glavo, jih muzej vabi, da si privoščijo predah in obiščejo spletno stran muzeja," so zapisali v vabilu.

Reševanje kvizov in igranje igric med drugim razkriva odgovore na to, kaj spada na pravilno pogrnjeno meščansko mizo, kdo največ ve o antičnem Rimu ali pa kdo je največji muzeoljubec v družini.

Foto: Pokrajinski muzej Koper
Foto: Pokrajinski muzej Koper

Muzej, ki ima prostore v baročno-manieristični palači Belgramoni Tacco, je sicer kakor vse kulturne ustanove, zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa do preklica zaprt.

Si ga je pa mogoče ogledati tudi prek spleta, saj se ponaša s tehnologijo sferične fotografije in virtualnim muzejem, prek katerih si je mogoče ogledati notranjost palače Belgramoni Tacco in tamkajšnje zbirke. Pri posamičnih predmetih iz zbirk v palači je mogoče dobiti informacije o izbranem predmetu, na voljo pa je tudi avdiovodnik.

V virtualni muzej lahko vstopite prek te povezave.