Ministrstvo za kulturo bo prispevalo 600.000 evrov, Občina Mozirje nekaj več kot 468.000 evrov, ekosklad pa 381.000 evrov, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Mozirje. Foto: Televizija Slovenija
Mozirje. Foto: Televizija Slovenija

Naložba zajema dozidavo kulturnega doma, ki bo izvedena na zahodnem delu obstoječega objekta. Prizidek je zasnovan kot objekt v treh etažah. Projekt prizidave je bil usklajen z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

Namen naložbe je poleg povečanja prostorske kapacitete tudi izboljšanje razmer za razvoj. Investicija zajema dozidavo kulturnega doma za potrebe godbe, knjižnice in muzejskih zbirk.

Cilj prizidave je poleg kulturnega razvoja tudi povečanje obiskanosti mestnega jedra Mozirja, zagotovitev prostorskih razmer za razvijanje društvenih dejavnosti ter povezovanje med izvajalci kulturnih dejavnosti, šolstvom, civilno družbo in gospodarstvom.

Mozirski župan Ivan Suhoveršnik je za STA pojasnil, da imajo že izbranega izvajalca. To je podjetje Halo mojstri.

"Takoj po podpisu pogodbe z ministrstvom za kulturo in izvajalcem bomo pristopili k izvedbi. Investicija bo končana sredi prihodnjega leta. V prizidku bo večina prostora namenjenega za širitev naše knjižnice, ki pokriva celotno Zgornjo Savinjsko dolino. Tretja etaža bo namenjena društvu Godbe Zgornje Savinjske doline. Godba ima bogato članstvo in vrsto let se je zanje iskal primeren prostor," je še dejal Suhoveršnik.